21 October, 2015

Jerebu Jerebu Kota

Ok gaiss, jerebu terok dah sekarang. Sekoloh entah berapa kali cuti. Sukalah bebudak dapat cuti banyak.
Orang yang dah bekerja jugak yang bernapas guna telinga, jadi terpaksalah bekerja seperti biasa. Hua hua hua.

IPU kat beberapa tempat di sekitar Key Ell dah status tak sihat. Banyak MC. So, kena pakai topeng laa untuk faktor kesihatan. Melainkan engko memang nak sakit boleh ambik cuti. Kan kan kan.. jangan tipuuu.. koh koh koh.. jerebu ni paling teruk kot aku rasa. Tapi, seingat aku, kalau yang melibatkan kualiti udara, masa gunung Pinatubo meletus dulu, lagi teruk nak bernafas, sampaikan kereta-kereta cikgu aku penuh dengan debu Gunung Berapi bak hanggg.

So, sebagai pesanan khidmat masyuarakat, sila pakai topeng bila keluar di tempat terbuka. Stay safe bebeyh.. Sharing is caring. Don't dream and drive!







what everlah kannn..
wkwkwkw...

37 comments:

  1. bro tu hisap vape, dia peduli hapa fasal jerebu, wkwkwkwkw
    nak satu topeng, ultraman :3
    malas beli mask, susah nk bernapas. nasib Penang tak berapa teruk. tak teruk pun hilang jugak lah komtar tu.. huhu

    ReplyDelete
  2. jerebu vape tu pon sesuai ditangani dengan topeng tersebut. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn.. boleh guna gak... hue hue hue

      Delete
  3. Aikkk..member dia releksss je pekena vape..
    Ade dia kesah pasal jerebu.
    Topeng tu terbaik.
    Usahkan Jerebu, raksasa pun takut

    ReplyDelete
  4. Ohohoo... Pinatubo meletus Jun 1991. Masa tu hg sekolah rendah ka menengah? ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah.. aku dah agak dah mesti ada yg nak buat penaakulan mantik kalau aku taip Pinatubo. Wkwkwkw...

      Delete
    2. Haah laa...
      Pinatubo last meletus tahun 1991, so kalau Ojin ada cikgu pada waktu tu, paling muda usia dia waktu tu ialah ketika tadika 5 tahun, so Ojin mungkin lahir 1986 dan kebawah.
      Dapat ingat sesuatu pd umur 5 tahun memang satu perkara yang hebat. Hehehe

      Delete
    3. Sebenarnya pada tahun 1991 Ojin dah final year degree....

      Delete
    4. cEro: pasti hebat kan. Tapi masa aku umur 5 tahun, aku boleh ingat rumah lama aku kat Melaka, mandi manda ngan family kat pantai dan lawatan ke muzium Negara ngan family. Wkwkwkw

      Delete
    5. zyraroxx: eh, macam mana awak tau ni? Huhuhuhu ~

      Delete
    6. Hmmm cEro... kemungkinan besar ojin ni late gen-X, bukan late gen-Y macam kita ;3

      Delete
    7. Oops typo, bukan *early gen-Y macam kita X3

      Delete
    8. Nak kata aku remaja purba lah tu.. hahaha

      Delete
    9. alaah ilek la jinz, kita sama2 remaja purba kot, tinggal ngaku tak ngaku je, hg tetap ohsem jinz, no worries! ;3

      Delete
  5. Kau nak tahu satu tak,
    kalau kau nak naik LRT ke Komuter ke Bas ke, kau tak boleh pakai topeng yang tutup muka macam Kamen Rider Black tu...
    Trust me, aku pernah pakai dan kena sound suruh bukak..
    Apa dia ingat aku nak buat rampasan bersenjata ke hape...
    Nak rampai LRT camne kalau aku duduk gerabak paling last?
    Hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyaaaaaaa!! ensemnya ensemnya!

      Delete
    2. cEro: hahahaha.. atas faktor² keselamatan, mmg x sesuai kot pakai topeng muka penuh gitu. Kang semua orang pandang slack jer.. kekekeke

      Delete
  6. pastikan topeng mask rider tu jenis n95

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan risau boss, siap ngan micro filter sekali. Wkwkwkw

      Delete
  7. Macam sama jer dengan pesanan cikgu sejarah.. Style katanya XD - KTC

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn.. cikgu sejarah awak mesti power mcm saya... wkwkwkw

      Delete
  8. nak topeng hellokitty lar klu cmtu....smlm cr mask yang bleh cuci, habis plak stoknye, jimat sket rm 6, bleh pkai lamer...tpaksa bli yang pkai buang...errr...mcm pernah dgr nama gunung berapi tu...thun bila yea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha.. sila Google yaaa.. wkwkwkw

      Delete
  9. topeng darth vader gak yg power...

    ReplyDelete
  10. boleh lah janji topeng..haa baru lah dpt komen kalau x sblum ni x dpt2 x th napa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa? Ada problem nak mengomen ke? Memang lah kengkadang blogspot ni problem... huhuhu

      Delete
  11. aku dah komen...tak keluar pom.. =_=

    Haaaa, aku dah agak dah, mesti topeng tu yang menjadi pilihan..hahaha..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa... line tenet problem laaa tuuuu

      Delete
  12. Ahah.. nk tanye gk pasal pinatubo tu.. mujur ada org dh tanye ;p

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD