03 November, 2015

Gila pangkat

Salam dah tak jerebu. Masa kekecik, dengan ketiadaan gajet gajet canggih zaman skerang, kitorang berperang menggunakan senapang kayu dan buah cenerai. Selalunya dengan kengkawan dah set dah time nak jumpa. Bebudak sekarang boleh bayangkan tak macam mana kitorang set time zaman takde whatsapp dedulu tapi still boleh jumpa dengan kengkawan yang lain. koh koh koh...

Tapi, dalam reramai kengkawan kita, mesti ada perangai yang sebegini rupa kan kan kan...

Agak-agak korang, berbulu tak kalau ada kawan yang sebegini rupa?
koh koh koh...

Ahhhh.. bestnya nak main perang-perang macam kekecik dulu..
huhuhu ~

31 comments:

  1. ai rasa konfius kenapa ojin menuturkan kedua-dua buih komik tersebut? kihkih..

    senapang diperbuat dari papan tu mmg best. nangis2 suruh abg buatkan jugak satu. dia buat, tp tak lawa dan 'canggih' serupa dia punya :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenonya, buih kedua adalah untuk kawan dia yg kiri. Tapi ekor buih tu pendek sangat. Hahahaha...

      Sibuk nak senapang gak rupanya dia.. hahahaha

      Delete
  2. Memang best main perang2 ni. Penat berlari. Sambil2 tu, cari buah hutan buat makan. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhh.. buah hutan tu macam mana? cer bagi contoh

      Delete
  3. jom perang...bdk bdk skank perang pkai COC je...hehehe...rndunye kampung...how i wish i can go back to the time...and be young once again...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jom.. bebudak sekarang lagi suka main perang digital.. diorang mana nak peloh peloh gini.. huhuhu

      Delete
  4. Seronok main perang2.. sebab abang saya seramai 3 orang tu akan cover saya..hahaha..
    Kalau tak ajak main sekali, mesti saya bising kat mak dan semua abang saya tak boleh main kat luar.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboihhh... dia guna kuasa veto dia... hahahaha

      Delete
  5. Hahahaha.
    Rupanya ojinz yg gila kuasa. Igtkan kawan dia.
    Patut ah senang2 je ugut abam cafe bg harga kambing murah. #ehmacamtakdekaitanje

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. memang takde kena mengena daaaa...

      Delete
  6. dulu kalau kat sekolah agama petang main pistol manik hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah.. tapi pistol aku kena rampas.. hahahaha

      Delete
  7. tak pernah main perang-perang.. hehehe.. tapi dolu dolu selalu main rounders depan surau..
    mujur tak pecah cermin sliding door surau tu kahkahkah..

    tapi khennn.. ramai je yg cenggini.. hari ni dia ketua.. esok dia lagi.. lusa dia lagi.. tulat dia lagi..
    lepas tu.. asik dia je yg nak pukul bola.. pehtu dia lagi.. pehtu dia lagi.. i is tensi.. ggrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... jangan tensi tensi ok..orang macam nie dilahirkan untuk jadi leader.. kah kah kah...

      Delete
  8. ojinz jangan masuk politik tau hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. alaaa.. kenape????.. koh koh koh

      Delete
  9. Masa kecik dulu sbb nak buat senapang kayu macam leceh, kami guna lastik je.
    Tapi berbirat laa jugak bila kena, apatah lagi bila short distance punya shot. Hahaha

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. haha..terkomen link aku pulak..hehe

      aku biasa jadi prebet biasa yang acah hero selamatkan sarjan bero..kool kan?haha

      Delete
  11. Assalammualaikum...

    ader gak kekawan macam nie... tapi mselim3 "nak pangkat sarjan" tu ambik lah... hehehe.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam...
      hahahaha... ini jenis tak giler pangkat ni kan kan kan.. koh koh koh

      Delete
  12. haaaaaa pernah main dulu. abah buatkan untuk kitorang dulu senapang kayu. memang best guna buah kecik tu tapi kadang sakit gak ah kalau kena betul2 so balas dendam balik bagi berdas das tembak haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. powernya... paling leceh masa nak load peluru laaa.. lambat sikit, berdas das kengkawan bagi kat belakan gbadan.. huhuhuhu

      Delete
  13. buah cenerai tu buah cermai ka jinz? yang bulat2 kecik2 kaler kuning kehijauan tu? :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan.. buah cermai dengan cenerai lain lain buah...
      Buah cermai sedap di makan.. buah cenerai.. errr.. aku tak pernah try makan...

      hahahaha

      Delete
  14. Saya pula tak pernah main perang-perang ni. So, tak pernah merasa la. hehe

    ReplyDelete
  15. hi ☺
    I'm newbie and please support me
    smartiesmoo.blogspot.kr

    ReplyDelete
  16. Saya budak umur 15 tahun dn bile baca entry kt blog ni,,,rse hepi sangat,,^-^,,hrp2 encik aujinz update entry baru

    ReplyDelete
  17. kwang2..main perang2 xpenah.main masak2 penah

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD