13 January, 2016

Ekspesso Muka... eh Ekspressi muka

Haaaa.. ini abang nak reply si Plain punya entri. Hambik kau, dua tahun simpan dalam draft, tahun lepas dia tag secara maya, tahun ni baru abang nak reply... koh koh koh... Plain buat entri pasal satu ekspressi muka yang selalu di apply pada muka beliau. Lepas tu dia tag orang. Sebab abang perasan abang ni art blogger, abang pun buat jugaklah entri ni.. wkwkwkw



Ok, di luar alam maya, abang punya ekspressi lebih kurang macam ni laa... Kengkawan kata muka tak puas hati.. Iyer, abang memang selalu muka ketat. Mungkin sebab kening abang yang tebal bak umbut kelapa mayang mengilai.

Tapi ok jugaklah, orang kurang sikit nak bercakap dengan abang sebab diorang punya first ekspressi, "Muka sombong, dowh!"

Tapi satu perangai yang abang dah terbiasa buat ialah, muncung itik. Kengkadang tak perasaan muncung tu sedang ditayang. Sampaikan, bila member tegur, perkataan pertama yang keluar ialah "Hoyo?" Buat dengan muncung ke depan, di buka sedikit dan sebut hoyo. haaa.. gitu.

Oh yis, abang memang pakai cermin mata. Rasa kacak sikit. Kalau abang tak pakai cermin mata, memang muka macam pokok kaktus di tut dengan pokok jambu. Dalam komik jer abang tak lukis cermin mata sebab malas.. wkwkwkw...

apa pon tak boleh.

26 comments:

  1. kenapa awk kurus dalam ni? oh. ni pasal reaksi muka.. wkwkwkwk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini gambo masa pertengahan tahun lepas...

      Wkwkwkw

      Delete
  2. oooo hensem hensem....muncung itik? hehehe...specky upenye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkwkwkw.. kacak atas lukisan jer... wkwkwkw

      Delete
  3. Replies
    1. Jambul tu for real, tapi ciput jer. Bila buat OC, ezejeret laa sikit.. wkwkwkw

      Delete
  4. Otototototo~~ duck face sejati rupanya. Hahahaha.. lagi satu kenapa mayang mengilai? Angker betul pilihan perkataan kau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakaka.. barulah rare.. mayang mengurai pun angker jugak.. kakaka

      Delete
  5. kening shin chan, whahaha, apesal eh tiap kali terasa ojin update, bila bukak blog mesti update. hebat betul intuisi beta. hm, belum pernah jumpa lelaki duck-face. kalau jumpa mesti rsa nk lempang, wkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. mungkin intusi kita saling berhubung.. wkwkwkw..

      Janganlah lempang saye... kakakaka

      Delete
  6. aku pun selalu orang cakap muka sombong. sebab kita pakai spek kot, memperkukuhkan lagi elemen sombong tu hahaha. aku tau padahal aku baik je *mengaku* hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn... huhuhu.. tapikan, aku ada terbaca, perempuan yang pakai cermin mata nampak lagi intelligent. ... kakakaka... eh, mana aci! Lelaki?

      Wkwkwkw

      Delete
  7. Garangnyaaa muka .. kalau jmpa realiti kompom mmg tak tegur sbb takut .. kofkofkof

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa.. takpe. Saya pun oemalu orangnya... kakakaka

      Delete
  8. Hmmm kalau muka kau tak pakai spek jadi pokok kaktus di tut pokok jambu, muka aku pokok pangkalnya taktau la -__-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokoknya rimbun dan rendang.. wkwkwkw

      Delete
  9. hahahaha, pokok kaktus tut dengan pokok jambu nak jadi macam mana? macam digimon ke?

    ReplyDelete
  10. Kau cakap laa apa pun Ojin,
    pada aku, kau tetap seorang yang hensem, tinggi, putih suka senyum dan kacak bergaya.
    Hahahahaha.

    (dah puji melambong ni apa lagi belanje arr setarbak)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pssttt, share la skit pic brader ojinz ni dgn aku, hahaha :p

      Delete
    2. Pssssttt...share dgn aku jugak Plain-sama.. >v<

      Delete
    3. Pssssttt...share dgn aku jugak Plain-sama.. >v<

      Delete
  11. Hoyo? Hahaha waa akhirnya ang sambut jugak tag aku setelah 2 tahun kena tag, maka terselamatlah ang dari sumpahan muka botox. Lulz X3

    Jambu dan kaktus, maksud ang tu muka ojinz bangun pagi sebelum shave muka ka? Wkwkwkw X3

    Aww yis glasses rule! ;3

    ReplyDelete
  12. http://throughmyglasseskacamata.blogspot.my/2015/12/another-quick-digital-art-practice.html

    Finally had the time to "update" this old entry with your link, my art-blogger friend~ ;3

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD