19 April, 2016

Tin Kosong


Kengkadang, ada orang yang nak menonjolkan diri sangat sampaikan semua kerja dia nak buat. Tapi lepas tu habuk pun tarak..

Ada yang malas nak kerja banyak, so diorang slow-slow tenggelam dalam timbunan kertas. Ada yang kerja malas, dok rilek. Yang rajin kerja, boss bagi kerja menimbun.

Owh, lukisan di atas abang lukis untuk page Buasir Otak The Komik. Korang dah follow Buasir otak The Komik? 

Follow cepat! Banyak komik boleh baca dari korang harapkan entri dari Lanun Ranggi.. koh koh koh

17 comments:

  1. sebenarnya...eh kejap..tak pasti nak cakap cmne sebab kite tak pro sangat...but pada kita abg lanun..yang tu sebenarnya kaki mengampu and bodek boss. Sebab diorang nak sentiasa dipandang dan disayangi boss. And konon acah2 nak tunjuk hebat . kalau ada silap abg lanun betul2kan lah hehe

    ReplyDelete
  2. nasib baik aku jenis diam diam jek. orang bagi kerja baru ambik.kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhhh Kon, aku pun sama. Kakakaka

      Delete
  3. ye betul, baik diam2 ubi berisi. gituh nak jugak peribahasa haha

    ReplyDelete
  4. Paling setan, semua tugasan dia cakap dia boleh handle kat depan boss, so boss pun bagi la kat dia. Lepas tu, kat belakang, dia mintak colleagues lain tolong buatkan, lepas tu bila dah siap, dia gi cakap ke boss haa, dia dah setelkan semua kerja yang diberikan. Boss pun percaya bulat2. Tahi gila. Semoga tak membiak sangat la jenis macam ni.

    ReplyDelete
  5. Ramai ooo jenis camni.
    Tapi aku jenis yg malas, selalu nak lari kerja.
    So bila ada jenis camni semua nak pulun, aku tukang senyum je laa...hahahah

    ReplyDelete
  6. belum penah jumpa.selalu jumpa jenis yg nk serah kerja kt org lain je.. hahaha terutamanya grup projek, hm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu jenis tai chi. Not good. Not good ~

      Delete
    2. Itu jenis tai chi. Not good. Not good ~

      Delete
  7. so far tak pernah jumpa lg..
    yg selalu tolak kat org lain haa yg tu selalu haha

    ReplyDelete
  8. bagus tamak macam ni..cuma ending tamak ni je kena improve sikit, baru org panggil produktif haha

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD