14 February, 2017

Hesteg Team Tak Makan Sayur

Komik ni di share 8.4k kali di Facebook... teruja abang dik, sharing paling tinggi untuk single page comic.. hua hua hua

Hai tuan tuan dan puan puan, hari ni abang lanun nak bercerita pasal sayur. Abang lanun suka makan sayur, sebab tu abang lanun sihat macam di pam pam. Tolong abang kalau korang jumpa abang, jangan cakap abang gemok. Nanti abang cucuk korang guna garfu. Koh koh koh...

Abang terhibur kalau tengok orang yang tak makan sayur gigih mengasingkan sayur dari makanan mereka. Diorang asingkan macam sayur tu boleh mengancam nyawa. Well, mungkin juga kalau ko makan ubat pencair darah, ko kena skip sayur hijau πŸ˜„

"Jo, apesal ko tak makan sayo?"

"Aku tak makan sayo. Pantang doh.."

"Apesal Jo, kalau kau makan sayur, ko bertukar jadi peti ais ke?"

Orang kate, kalau makan sayur, kulit cantik, dah tak payah beli skin care bagai. Patutlah kulit abang mulus jer... jerawat pun takde. Eheks...

"Aujinz, ko guna skin care apa? Kulit cantik"

"sayur sawi dengan kailan jer, murah lagi takde bahan kimia"

"Aku tanya skincare apa, bukan makan apa, ngek"

Tapi tetap abang suka makan sayur. Walopon pahit sikit, abang suka peria. Eh, peria kategori sayur ke buah? Koh koh koh...






24 comments:

  1. GHahahaha menarik... Kite pown x makan sayooooo.. Terutama taugeh.. Huhuhu.. Musuh ketat..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa salah taugeh? Kah kah kah

      Delete
    2. Taugeh menyeramkan.. masuk tekak pastu lekat.. huh..

      Delete
  2. bahagianya dapat baca bila blog di update hari2.. kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetiba datang rajin plakkkkk kann.. wkwkwkwk πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

      Delete
  3. Woah ada sambungan komik tu!! Wkwkwkwk ting ting lawan pedang sudu garpu.

    Sy start mkn sayo tingakatan 4 lepas tnya kawan apa rahsia dia pandai. Sayo pertama adalah kangkung. Dap ahhh.. ehh patut kulit sy pun mulusss kahkahkah *cermin retak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang ada, saya post kat bahagian kumen di fb page .. wkwkwkw.. kangkung sedap.. om nom nom... tapi saya tolak batang dia πŸ˜„πŸ˜„

      Delete
  4. suka jugak peria. peria goreng pecahkan telur. boleh makan macam tu je tak toleh kiri kanan.

    tapi malangnya, kulit tak mulus jugak

    ReplyDelete
  5. Tak menahan betul tang team hashtag tak makan sayur tu

    saya team #bedalsegalajenissayurdanulam

    *lap peluh taip hashtag panjang sangat *

    ReplyDelete
  6. suwiitnye...kihkihkih...kita makan sayur hijau je...walau peria hijau kita suka sebab dia pahit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peria sedap, kalau ada, itu pilihan sayur pertama.. huhuhu

      Delete
  7. team suka sayor! tak lengkap makan takde sayor!

    ReplyDelete
  8. Saya tak makan sayur tapi ulam makan. Cicah budu, dapnyerrr. :P

    ReplyDelete
  9. Sayur sedap kottt , kecuali cendawan , tapi cendawan butang katpizza tu sedap. HAHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cendawan sedap. Ambe suka cendawan shiitake. Kalau cendawan butang tu, letak dalam mushroom room baru sedap .. wkwkwk

      Delete
  10. ada sayur yang saya suka makan, ada yang tak berapa suka..tapi kalau orang masak,saya makan jek
    JanjiKita

    ReplyDelete
  11. Yg suka makan sayur mentah tu kambing.

    ReplyDelete
  12. Bukan kambing jer, beluncas, siput pun suka makan sayur πŸ˜„

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD