10 February, 2017

Hobi pengopak wallet



Poyo jer kata dah cukup, keluar menan baru, dia sambar dulu.. hiks

Haluuu geng Blogger, hawau yu? *pok, kena baling dengan selipar*
Koh koh koh, Sorry lama gila tak apdet blog (sori dah berlori, nanti kau ulang lagi..)
Bagi yang friend dengan aku di FB, dah memang tahu hobi dan minat aku mengarah ke arah mana selain dari melukis. Ada gak yang menggeleng kepala, ada yang perli sinis sinis. koh koh koh... Abang tak kisah, dik.
 
Ya bener, aku gila mengumpul toys. Dengan kata lebih kemah keming lagi, aku pengumpul permainan Macross. 

"oii Aujinz, kau dah laa setahun sekali apdet blog, terus cerita pasal menan!"
kau diam! Kata Aujinz menjawab gema pemikirannya sendiri. Cewah..

"Dah tua bangka main mainan lagi"
- Masa kecik tak merasa bangggg... dah tua bangka baru dapat

"Dari ko perabih duit beli benda alah tu, lebih baik ko belanja aku makan"
- ko nak aku belanja, cakap jer. Toksah pusing pusing 

"Udah udah ler tu ngumpul Macross.."
- Alaaa, nasib baik aku kumpul Macross, kalau aku kumpul awek?

Antara kata-kata yang diterima di luar talian.. dalam talian lagi sadis... kih kih kih

"Ko kumpul mainan ke kumpul kotak?" dedua, bang :D
Aku rasa aku dah ketagih menyopping benda alah ni, sebab walaupun aku dah ada banyak, still nak tambah lagi koleksi, walhal bilik dah penuh kotak dah.. koh koh koh

Kengkadang, duit bulanan dah semput, tapi gigih gi bukak lagi online shop semata-mata nak puaskan hati dapat window shopping, nak sambar duit dah kurang, kang ada yang jilat periuk nasi je hujung bulan. Ehek..

Sekarang aku lebih memahami perasaan seorang perempuan yang almari dah penuh dengan tudung segala jenis bawal syawal kembung bagai, tapi still nak beli lagi.. hik hik hik

Hai hensem.. koh koh koh.. ya tuhan, aku pasang sendiri ni wehh .. cakaplah hensem koh koh koh
Takpe kan kumpul menan gini.
Daripada aku perabih duit beli rokok, beli dadah...
kih kih kih


11 comments:

  1. woo. niceeee. bagi aku sikit, sharing is caring. Aku tak la minat tapi sebab kau banyak apa kata bagi sikit, nampak menarik pulak hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuuuuuuuuu... aikit punya susah nak dapat.. huhuhu πŸ˜…

      Delete
  2. wah...banyak dah koleksi...pasang sendiri? hehehe...rietta xreti pasang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha ah.. ada yang pasang sendiri, ada yang dah siap pasang 😁

      Delete
  3. Wow! Aujinz update blog!!! Saya bermimpi ke ni?

    Haha.. Aujinz, rasanya setiap manusia juga sanggup habiskan duit terhadap minat/hobi masing-masing. Normal la tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah, perli terok πŸ˜…
      Saya dah tersangku dengan hobi mahal, payah nieh πŸ˜…

      Delete
  4. hoh! betul ke baru update blog ni?

    betul ke? betul ke? bukan mimpi kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah, Ini aujinz yang apdet.. koh koh koh

      Delete
  5. Abam dah jumpa jalan pulang yer bang?

    alaa normal la tuh kumpul benda-benda gitu. dah nama pon hobi/minat. tak salah pon. lagipun bujang lagi kan. just fikir, penat-penat awok keje kan.... ngadap stress sokmo, so ni kira reward untuk diri sendiri. nanti dah ada anak bini, kang terlarat dah nak kumpul gamaknya. so buat masa ni happykan diri sendiri dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin gak kan.. mungkin juge.. baiklah, saya akan mengumpul mainan dulu.. koh koh koh πŸ˜„πŸ˜„

      Delete
  6. "Sekarang aku lebih memahami perasaan seorang perempuan yang almari dah penuh dengan tudung segala jenis bawal syawal kembung bagai, tapi still nak beli lagi.. hik hik hik"

    Yassssss tahu pun.

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD