10 July, 2011

Internet takde, TV berkuasa!!!..muahahahhahahaha.. *koff koff koff*

Tajuk agak kepoyoan di situ. Tapi memang nak cerita zaman di mana Internet tak di kenali. Bebudak zaman sekarang boleh tak bayangkan macam mana bebudak dedulu menjalani kehidupan mereka tanpa Fesbuk ataupun Twitter?..





Selain rancangan TV yang uber cool, iklan juga di ulangi berkali-kali sampai berbulan-bulan, bukan macam sekarang cuma seminggu, kemudian tukar dengan iklan lain. Sebab itu, iklan dulu-dulu budak budak 80an boleh ingat sampai sekarang. Tak percaya?.. cuba tanya diorang iklan Susu Dutch Lady punya tagline..atau lagu Susu cap Teko.. koh koh koh..

37 comments:

  1. kita masa kecik2 jarang tengok tv sebab selalu kuar main je..hehe

    ReplyDelete
  2. aku sebagai kanak2 yg hidup di tahun 80-an like entri ini 1000juta kali

    ReplyDelete
  3. haha. asal diktator je mule nk longgar2 skru lutut. hahaha
    *eh ojinz ade skru ke kt lutut?*

    ReplyDelete
  4. suka tjuk entry dia..hehehe..

    ReplyDelete
  5. best layan tv dr layan pesbuk..
    kehkehkeh..
    best jdk bebudak 80an ni..
    haha

    ReplyDelete
  6. iklan ubat batuk cap ibu n anak yg dl2 punya lg bes dr skang...

    "kisah seorg anak yg duka nestapa.. kerana ibunya batuuuuukkkkkk~"

    owh!~ sgt rindu zaman dolu2.. aman bahagia je... stress pon takat stress takleh tgk tv je...

    skang ni sume stress.. keje, kwn2, clients... aarrgghhhh!!~

    ReplyDelete
  7. xyah nak "wadah2" sangatlah aih.ha3,mcm hape je.
    ang da knape skang neh jadi macmgini skang?!aishhh

    ReplyDelete
  8. suka iklan susu cap teko

    macam sedap aje makanan dalam iklan tu

    rindu pulak nak tgk iklan lama lama

    (azam nk buka youtube kejap lagi)

    ReplyDelete
  9. @Arpiiz

    iyerrr.. main itu penting.. keh keh keh

    ReplyDelete
  10. @The Sharkox:

    perghhh.. penuh like aku kalau macam tue.. keh keh keh

    ReplyDelete
  11. @Ila:

    aikk.. suka tajuk jer??.. entri dia??..

    ReplyDelete
  12. @Zyra:

    koh koh koh... welkem to da real world.. koh koh koh

    ReplyDelete
  13. @Aleen:

    hehehehe.. aku tau.. hang kensen kat aku.. keh keh keh

    ReplyDelete
  14. @intan.maisarah:

    nyum nyum nyum... sedapp ooo.. hehehhehe

    ReplyDelete
  15. dulu lain..permainan pun lain..skarang hidup dah maju..budak zaman sekarang dh xreti panjat pokok..mandi sungai..main pondok..sumua tu kita je yg lalui..hehehe

    ReplyDelete
  16. yg ni sy setuju...klu boleh di putarkan waktu nak jek balik ke zaman80-an... really miss that moment... tetiba suke tengok kartun kat sini..comeiii... dah lama x tinggalkan jejak kat sini semenjak site BLOG kene BLOCK kat opis..huhuhu 10sen tau!!!!

    ReplyDelete
  17. @Sue:

    oooo.. patut aaa lama tak singgah.. hue hue hue

    ReplyDelete
  18. hahaha betol2..

    zaman masa xde internet,lek je tgk tb,main kejar2 bagai...skrg nk mcm tu ?? maaf la..haha

    dok depan lptop menambah lemak tepu..

    ReplyDelete
  19. teringat masa dulu2 layan cerita sailormoon and dragon ball. peergh! kalo terlajak tidor, memang mendapat la. xD

    ReplyDelete
  20. yohohoo! datang singgah jenguj lanun..! ekekeke. aujinz poyo! dah follow. :)

    ReplyDelete
  21. Aku rs zmn kanak2 dulu lg thrill berbanding skang..selain terlalu emo melayan kartun, skang mana ade main masuk hutan2, tembak2, panjat2 pokok..heee..

    ReplyDelete
  22. tak boleh tengok tv sangat la dulu...
    paling koman pon pagi hari sabtu je boleh, itupon lepas mandi, basuh kasut, baca buku sekejap...=p

    ReplyDelete
  23. hakhak..btol2.. dlu mcm fv ni mengeratkan ikatan kekeluargaan lg.. sbb tgk sama2..

    klu intenet masing2 duk lam blk..

    MY LATEST ENTRI:
    "Yea~ Alexa Rank Dah Capai 1,000,000 Ke Bawah :)"

    ReplyDelete
  24. @Vampire's Lovex:

    keh keh keh.. kan.. zaman masa aku dedulu jarang nak jumpa bebudak kecik rabun.. la nie tengokkk...

    ReplyDelete
  25. @myMOONyet:

    hahahahha... "Dengan kuasa bulan.. akan menghukummuuuu.."

    ReplyDelete
  26. @Fatin:

    koh koh koh.. masyeh laling.. ehh...

    ReplyDelete
  27. @d_La:

    haaaaa.. kan kan kan.. best woooo..

    ReplyDelete
  28. @misz Marikh:

    huhuhuhu.. takpe..bila bila boleh tengok..

    ReplyDelete
  29. @equrlz:

    haaa.. tue laaa.. lepas tue dok bising cerita dia punya storyline.. memang mendapat laa...

    ReplyDelete
  30. kita suka tengok suria perkasa hitam..
    sangat nostalgia bila tengok moto dan muzik soundtrack dia..

    pernah menumpang tengok kat umah jiran.. sebab time tu umah terkunci..mak g menyembang umah jiran..
    cian kita..macam anak terbiar..sobsss

    ReplyDelete
  31. tiba2 teringat time kecik duloo~~ hahaha.. adeh~

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD