02 August, 2012

Doa Berbuka

Di suatu petang, semasa mereka mereka yang keletihan dan kelaparan berpuasa bersedia untuk berbuka.. .
dan apabila azan Maghrib berkumandang, 
maka bermulalah kegembiraan mereka untuk hari tersebut..
ecewah.. macam buku cerita kanak kanak..




Kengkadang 
kita belajar dari mereka yang kita nak ajar...
ai ai ai..
...rasa nak gigit jer budak tue..

P/s: Streamyx aku bengong...ada signal takda data.. terpaksa aku guna Broadband Maxis
P/s2: Broadband Maxis aku pun bengong.. asik diskunik jer.. memang semakin kuat hajat nak terminate.. jebon tui Maxis..terpaksa aku guna dataplan henpon.. grrr..
P/s3:
Rakan kartunis blogger kita ada buat giveaway Bagi & Belah..
nak giveaway beliau.. boleh join SINI

59 comments:

  1. banyak akai la itu mem kecik....

    ReplyDelete
  2. aha.. kiut jee..
    budak kecik tu blaja mana la tu doa utk org lapar? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin pengaruh persekitaran dia.. kih kih kih

      Delete
  3. hakhakhak... bebudak... mcm2 keletahnya... huhuhu

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. habaq hang.haha

    ReplyDelete
  6. doa org lapar? haha..sabau je la.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. budak tue nak puasa?.. haiyooo.. kuat makan tue.. koh koh koh

      Delete
    2. haha..apepun dik ah pandai..mmg doa tu utk org yg puasa je a.k.a org lapar :p

      Delete
  8. ahaaa ada plak ker doa utk org apar hehe...pandai nooo dik ah kenakan ayong dia huhu...sabor jer la

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa rasanya, akak dia yang ajar dia kot.. XD

      Delete
    2. akak dia pasti bermulut comey cam dik ah hahaha...

      Delete
  9. BAHAHAHA...**terkena aku..pandai lak tu menjawap..suka sgr budak2 menjawap..ada saja jawapan dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... kengkadang bila dia tak tau diorang tanye..iyer ker? iyer ker?.. XD

      Delete
  10. Hahaha...giler kentang la adik ang..
    mana dia blajar ek?

    ReplyDelete
  11. ahahaha..comel comel..tak pasal sentap..:D

    ReplyDelete
  12. hahaha..ok dah tu..dapat gak kita sedar diri sket bila ada bebudak yang memang selalu jujur n telus ja kata-kata dorang ni..heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... hahahahha.. layan depa lagi best.. XD

      Delete
  13. Doa org lapar dik aah? Sweet jew jawapan dia....

    ReplyDelete
  14. ahaa.. istilah belajar tu kat mana2 pn ade.. xkisah la dr budak kecik sekalipun... even dr binatang pn kita leh belajar.. cumanya tggal antra kita tahu berfikir ke tak tu je kan.. :)pandai betul budak tecik ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul.. dari mana mana pon kita boleh belajar.. :D

      Delete
  15. pon boleh~~ tapikan,kalau dia xlapar kenapa makan sama ngan org yg tgh lapar?? hahaa~ comel tul budak ni.. suka kalau dapat layan dorg merepek pjg2... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak tau tak selera dia besar.. walopon dah kenyang, dia tetap menyentil jugak bila time berbuka.. XD

      Delete
  16. haha..dia samakan puasa ngan lapar..pandai betul dia jawab..hihi

    ReplyDelete
  17. tulus dan suci serta naif sungguh jawapanmu dik a..dik ah adalah idola saya sekarang..ojin,ang jatuh no 2..bahahahaha..

    btw, thank ojin peromot Klog aku:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana boleh aku hilang populariti macam nie.. kakakakaka..

      No problem bro, blog hang pon best.. XD

      Delete
  18. baguihhhh, doa orang lapar, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya untuk mereka yang lapar sahaja... XD

      Delete
  19. Replies
    1. hahahha.. suka ati saya laa... koh koh koh

      Delete
  20. hahaha.. kesian kau. terdiam terus

    ReplyDelete
    Replies
    1. diam jer laaa... kang yang bukan bukan lagi kang dia jawab.. XD

      Delete
  21. bak pinjam dak tu.. da la pelat comel je jawapan dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. tak boleh.. bantal peluk saya tue.. XD

      Delete
  22. Dalam kepala otak aku, macam dah ada suara khusus utk Dik Ah ni..
    Setiap kali aku baca kartun dia, suara tu akan keluar...
    Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh... setiap kali aku baca mana mana komik, otak aku pun develop suara khas untuk watak watak.. :D

      Delete
  23. hahaha sapa ajar neh doa org lapar??

    ReplyDelete
  24. comel lah dik ah ni.. eden cubit kang baru taw.. koh koh koh.. XD

    ReplyDelete
  25. Haha. Tekena abg dia.
    Gg bca dua kali jugk la doa adek kecik tuh bru phm. Haha

    ReplyDelete
  26. mmg tak boring layan dak pndai menjawab ni

    ReplyDelete
  27. kemain dik ah makan burger. amboi dia. amboi. da la comel ! dia dah bulat dah?
    cepat atau lambat. kita tetap akan datang belog awak untuk comment . ihiks

    ReplyDelete
  28. hahaha.. memang cam hampeh kene troll dengan dik ah.. hahaha..


    sama ar.. berukben den pun asyik disconect jek.. tensen betei

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD