11 March, 2010

err...lenkali tunggu laa sampai aku habis cerita..

Sambungan dari BERSAMBUNG entri Previu..

MASA : Hari Selasa
Tempat : Seremban

Aku ke Seremban dengan Pak Zack sebab ada tugasan luar. Balik kitorang singgah jap di KWSP, alang alang dah dekat. Aku semak gak aa penyata Akaun dua aku kot kot dah boleh aku keluarkan untuk joli katak. Aku bagitau kat awek kaunter tue aku nak kluarkan duit dari akaun dua..aku nak masuk meminang dier. Dier jeling aku..Hoh.. Tak nak sudah...

Sambil tunggu Pak Zack sudah, aku jenjalan laa ke Terminal One. Saje nak survey handphone. Target nak sambar satu Aino sebab aku tengok si Iena guna Aino nampak cun lagi ayu..kalau aku guna mau lagi kacak dan bergaya.

Aku lalu depan Parkson nampak laa satu penimbang berbayo. Memang aku tak lepaskan. aku skang nie sawan ngan penimbang. Pantang nampak penimbang, mesti aku panjat.

Aku masukkan RM0.20 dan tunggu dengan berdebar debar..
Hasilnya..

Ko jangan main mainkan perasaan aku Penimbang. Aku campak ko dari Tingkat 13 kang!

Aku terasa masa tue, penantian aku untuk makan nasi sudah berakhir. Aku dah berazam takmo makan nasi sampai berat aku 65kg. Hasil timbangan dah kurang dari tu.

Aku tapau nasik sayur dan kari kepala ikan. Air Sirap Limau nak bawak balik opis. Aku tersengih sampai ke telinga.

Pak Zack settle jer, terus mesej aku ajak balik opis. Dalam perjalanan tue, aku rasa tak puas hati. Aku singgah kat Giant Nilai. Dengan penuh semangat aku tuju ke mesin penimbang dan sumbatkan duit syiling doplosen...

..Dengan penuh semangat gak aku tengok display dier sambil tersengih.

***

Dua dua penimbang kat Giant bagi Nilai yang sama. Sepuluh kilo beza dari penimbang kat Terminal One.
Tipah tertipu...
Korang lagi laa tertipu dua kali ganda..

Aku mintak maap. Aku tak sengaja.
Lenkali korang bace laa sambungan kisah sebelum komen..

P/s: Nasik yang aku beli..aku sedekahkan pada Pak Zali. Aku ambik sayur jer. Potong betul..

P/ss: Berat aku turun dua kilo jer dari kali terakhir aku timbang iaitu dua minggu lepas. Patut laaa melampau lampau turunnya..

P/sss: berapa banyak Ss daa...Lenkali..bila aku taip BERSAMBUNG..sila bagi ucapan dan jambangan bunga selepas sambungan.. kan dah tertipu...Bukan salah mak noks....ahaks..

P/ssss : Dan ..don weri..penimbang PENTIPU kat depan Parkson Terminal One akan aku campak dari tingkat tiga belas. Tunggu laporan akhbar nanti.

Maka dengan itu...program tak makan nasik aku terus berjalan seperti biasa..sob sob sob..

23 comments:

  1. huhhu~ len kali bagi nasik tuh kat sy. :-"

    ReplyDelete
  2. wakakakka...aku baru nak bangge ngan ko...hampeh ko...

    ReplyDelete
  3. saboo aku.. seb baik aku still maintain makan megi.. hiks

    ReplyDelete
  4. hahahahahha sian nye dia....2la..laen kali beta akn bace abis..timah tertipu!!!

    ReplyDelete
  5. ces jer ngan aku sekali rase tertipu la ni ehh nokss..ampeh tull jap ko ni laki ker pompuan..sumpah aku tak leh detect dikala ni...giler sasau identiti aku skang....

    ReplyDelete
  6. hahahah penimbang tue nak bergurau2 dengan ko la tue..wei...sila tinggalkan alamat ko kat komen dalam blog aku taw..

    ReplyDelete
  7. hee~
    hahahahaha~~~~


    kekekee!

    ape ke sengal la ko nih

    ReplyDelete
  8. barang tu aku nak 2 packs jer..satu boy satu aku...heheh kang bebyk kang macam nak wat niaga lak..ko nak kasi lebeh aku on jer..hehehe ko sabo la..aku sabtu ni baru nak sopping...jap aku kasik ko brg mcm atan tu nak tak?ko size ape...reply aku tulung pantas..kat blog jer...org bukan tau...L tuk lembu..S tuk siput...M tuk merpati...aku paham la nanti...ko gune kot yg aku beri ekk...tapi kalau ko aku rase XL terbaek..sedaNG kan atan tu pun L Sudah..kang senak sian korang....kalau ok aku proceed..aku tak mampu nak beli brg yg mahal...ko mintak bior berakal sikit..aku bukan kawin ngan anak tansri...wakakak lum ape ape sesound ko dah..kekek sori dude

    ReplyDelete
  9. ms aireen : si aujinz nie ang bagi saiz L jer.. sebab no kod dia kan L7 .. muahahahhahahahahahahaha

    ReplyDelete
  10. Cik Adza :

    apesal tak mintak...:-"

    ReplyDelete
  11. Bullet:

    muahahahhahahaha....silalah bangga bro..

    ReplyDelete
  12. Ju@Lucky^Mummy :

    huhuhu..megi mane leh amalkan selalu..

    ReplyDelete
  13. Wanie-sang:

    jangan tertipu lagi...huhuhuhu

    ReplyDelete
  14. Eryn:

    tau dahhh....hahahahha..

    ReplyDelete
  15. Eiyda:

    baek...aku bagi kat FB eik.. :D

    ReplyDelete
  16. eryn:

    kod bagai...hahahhaha...aku pilih Lembu!

    ReplyDelete
  17. makn ns tu blh tp dlm kuatiti yg sedikit ... x pun mkn jek mknn yg rendah kalori....

    ReplyDelete
  18. enpon tinggal dlm locker. camna nk minta. :-"

    ReplyDelete
  19. lembu jantan negro aku belikan nanti..wakakakak ok ok...roger n out

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD