30 March, 2010

Urut

Masa : Hari Ahad itu hari laa
Tempat : Kampung yang dulu aku buat onar.

Dengan sanak sedara balik kampung berkumpul, sepupu sepapat aku ramai. Diorang respek ngan abang sepupu yang sorang nie. Aku nak ape, aku order jer..mesti diorang buat. Sebab aku abang sepupu diorang yang paling senior. Diorang degil degil, aku jotos kepala.

Dek kerana selepas drive jauh, sampai kampung aku terpaksa plak merewang di rumah atuk sedara sebelah rumah..malam aku keletihan. So, aku pilih jer mane mane adik sepupu aku yang paling boleh di harap.

"Babang, tolong urut belakang Bang Long!"
arah aku kepada adik sepupu aku. Owh..kalau korang nak tau, Babang (nama manja) adalah anak bongsu Diktator Sadis..baru sekolah darjah tiga..hua hua hua..

"Nak urut pakai minyak ker?"

"Boleh jugak.
Aku jawab sambil terus meniarap atas tilam empuk tiga inci yang beraromakan lipas dan gegat.

Babang mula menyapu minyak di belakang. Kemudian dia urut-urut belakang aku.

"Babang, sapu minyak lebih sikit!"
arah aku lagi. Sekarang, aku plak buli anak Diktator Sadis.

"Nak sapu banyak banyak ker? Nanti panas.."

"Sapu jer!"
Setakat minyak Sakal Putung Serai Wangi apelah sangat.

Babang mula melumurkan minyak di belakang aku. Kemudian dia urut urut belakang aku.

Mula mula sedap.
Lepas tue terasa panas.
Sikit sikit terasa perit.
Lama lama aku terasa macam ada beribu jarum kat belakang aku.

Aku terus bangun.

"Minyak ape Babang guna?????"
soal aku sambil tergedik gedik keperitan. Dah macam babun aku dok sapu sapu belakang aku dengan tangan.

"Minyak nie!"
Babang menunjukkan botol minyak yang dia gunakan untuk mengurut aku.

"Astagfirullah al-adzimmmmmmm!"

Aku terus berlari ke bilik air.

***

Tiga kali aku mandi tak leh hilang peritnya.
Si Babang sapu  Pati Halia CitraRia Body Shaping Lotion Extra Panas penuh satu tapak tangan kat belakang aku!

20 comments:

  1. wahahahahahhahah padannn muke hanggg hahahhaha

    ReplyDelete
  2. strike!! =))=))
    peh..si tukang sapu tu tak panas ka tapak tangan dia?

    ReplyDelete
  3. wanie:

    hang gelakkan aku noo...(-_-")

    ReplyDelete
  4. Fen:

    kalau tapak tangan mane ade rase..

    ReplyDelete
  5. kah kah kah....

    lawak tol...

    ha kang dah kena kan kan?keh keh...

    oh nie blog baru cc....

    jenguk lah kalo rajin..keh keh keh

    ReplyDelete
  6. wekekekekekekekekkekekkekekekeke~









    sedap????????








    ngiahahhahahahaha







    larikkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  7. hahahahaha!!!

    aku nk blanje babang mamam roti canai nnt!!

    hahaha!!

    **eh..tu lotion pembakar lemak. so, lemak blkg badan kau ilang serta merta laa eaa..??**

    ReplyDelete
  8. hahahahahaahhaah order lagi..order lagi...nasib baik xpakai minyak panas dalam kuali tue wei...wakkakakakaka...

    ReplyDelete
  9. slim la ang pas ni...hohoho...

    ReplyDelete
  10. weeeweeettt~
    dapat body shape coca-cola la pas ni~
    ley jadik pondan jalanan

    ReplyDelete
  11. tu la ko...dera budak kecik mane boleh...ko boleh kene tangkap tau x...hahahaa

    ReplyDelete
  12. C. Gadis:

    dah kena la tue...

    dah ade belog baru eh??...okeyh bebeh..

    ReplyDelete
  13. kalau guna minyak wak dakam tu memang sedap ngurut..tp guna lotion pati halia, masaklah belakang tu, muahahaha

    ReplyDelete
  14. Nini:

    hilang.. dengan bulu bulu roma sekali hilang..

    ReplyDelete
  15. Eiyda:

    hoh..oder tetap oder..

    ReplyDelete
  16. Ayuz:

    hua hua hua hua...tak kose mak!

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD