01 April, 2010

Anti Virus..

Pepagi aku on PC..pc aku dah bagitau ade virus dok berkampung halaman kat dalam tue. Setinggan..siap beranak pinak lagi, cucu cicit, piut miut semua ada.

Nie laa kalau PC harapkan scan client yang tak boleh di harap. Dok bagi tau...tapi setakat bgtau jer laaa.. bukan reti nak tolong betulkan bagi perabih.

Aku start laa nak scanning PC aku dengan anti-virus. Aku klik kat anti virus punye ikon dan pop up dialog box pon kuar.

Aku tengok status bar dier ..0%...jap lagi dier start aa tue..

Aku tuju ke pantri untuk mambakar roti sebagai sarapan diet aku.
Dekat setengah jam gak aa aku rilek untuk brekpes sambil borak borak perkembangan team Arsenal, ketumbangan pokok jalan menuju ke LBJ, eksiden bawah jambatan, kereta terbabas atas tunggul kayu dan juga tips tips bagi mereka yang nak berlaga pusat.

Settle sarapan cum merapu, aku balik semula ke meja. Aku skodeng status bar AV.
Still 0%...

Ini boleh mendatangkan marah!

"Hek eleh..bengong la AV nie. Dari tadi tak start start pun..!"
Aku rengus sambil menepuk nepuk monitor.

Kadang kadang aku lupe..apesal aku ketuk monitor walhal CPU yang memain peranan.

"Kenape?" soal Encik Mat.

"AV bengong.. dah dekat setengah jam..tak jalan jalan pun! Menyusahkan orang jer!Tak leh pakai lansom!"


Encik Mat pandang monitor aku..

"Awak klik START tak?"

..lepas tue pandang balik kat monitor laptopnye tanpa perasaan.



Aku cepat cepat betulkan tie, ambik fail dan berjalan tunduk menuju ke pantri sambil memikirkan masa depan.

Okeyh..hari nie hari lampi aku..

21 comments:

  1. KO SAME JE NGAN AKI...WAKAKAKKAKAKA

    ReplyDelete
  2. hahaha..betoi tu..sama je la tu..sia-sia makan roti bakar pagi tadi..:P

    ReplyDelete
  3. hahahahahahhaa..aiseymannn

    pc aku pun ada kaum kerabat virus gak, bila nak blogwalking kat opis terpaksa cari pc sapa kosong :( harap pc aku nak load blog sndiri xlepas

    ReplyDelete
  4. okeng, dah kopi dah banner tu..mekaseh

    ReplyDelete
  5. hahaha!! marah nyamok kelambu di bakar.

    walhal, kau yg tak pasang ubat nyamok!!

    hahahahahahaha!!

    ReplyDelete
  6. oii bullet!! pesal ak lak kne... cessdale!!!

    hahaha... aujin2~~ ko mmg lampi tahap dewa beb!!
    kesengalan terserlah3!! hohoho

    ReplyDelete
  7. kikiki...
    yeke..format jer cm2...sng..

    ReplyDelete
  8. wanie:

    huhuhu.. campak jer dalam sungai kot.. baru dier elok..

    ReplyDelete
  9. Kniedaz:

    errr..ape kene mengena ngan roti bakar kak?

    ReplyDelete
  10. Fen:

    hang eja namO deh biarlah dengan kolkolah yang betol..

    ReplyDelete
  11. [[iidyLL_iceneSS]] :

    pc opis tak leh format...administrator jer buleh..

    ReplyDelete
  12. hahahah tue la bila amarah menguasai diri..kan dah ..wkakakaakakak

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD