29 March, 2010

E-mail

Aku dail nombor member IT aku, si Joe..alaaa..Joe yang aku cerita dulu tue... Aku nak mengadu kasih yang email opis aku tak leh bukak. Kadang kadang bila datang time server sengal, abis di reset balik password email.

"Beng, aku punye email tak leh bukak. Nak buat macam mane nie?"
Aku bertanyakan soalan lazim bila dah tersepit.

"Owh..kalau email, lu kontek helpdesk laa.."

"Okeyh..lepas tu nak buat macam mane?"

"Lu bagi no service tag ngan lu punye id laa..tau laa diorang buat!"

"Ape kontek nombor helpdesk?"


"Tak yah beng. leceh, lu guna email, lu bagi servis tag ngan id jer kat diorang!"
Jawab si Joe memberi idea dengan penuh professional sebagai pakar IT.

***

Aku terasa macam nak siku paru paru dier sampai tercabut!

24 comments:

  1. meh sini bullet luku joe tu...

    ReplyDelete
  2. ye mari kite sekeh dia secara berjemaah hahhaa

    ReplyDelete
  3. nak join jugak aktiviti sekeh menyekeh..agak2nya orang IT memang cmni kot kan?

    ReplyDelete
  4. beng..??

    err..kau mengingatkan aku pd seseorg..

    hurm..

    terus aku sentap. cite kau lawak pon aku tak gelak.

    ReplyDelete
  5. hurm mmg sengalkan..ahahah

    ReplyDelete
  6. masalah rumahtangga org luau tak ley msuk campor~

    ReplyDelete
  7. dah emel tak leh bukak camne nak guna emel.. cerdik!!

    ReplyDelete
  8. nk bukak lagi bnda yg xleh nak bukak,.

    kasi ketuk ngn tukul pon ok jgk kepala dia..

    ReplyDelete
  9. hahahah dia salah paham kot wei masalah ko..hauhauhauahuahua

    ReplyDelete
  10. sengal la member ko ni aujinz..rasa dia tgh penin2 lalat kot..hik hik

    ReplyDelete
  11. Bullet:

    kesiankanlah dier..mungkin dier tengah pening tue..

    ReplyDelete
  12. Ju@Lucky^Mummy:

    ..tak tau aaa kategori mane..

    ReplyDelete
  13. Nini:

    aku tiada niat menyentapkan dirimu..

    ReplyDelete
  14. ♠ayuzdeathwish♠:

    ..tapi takde perang perang pon...

    ReplyDelete
  15. cik Aida:

    ade masanye ..kita tak terpikir pun..

    ReplyDelete
  16. cikTi:

    ..agak agak..guna tukul berkesan tak?

    ReplyDelete
  17. Eiyda:

    aku kurang pasti....ermmm

    ReplyDelete
  18. Kniedaz:

    saya rasa mungkin masa tue dier tengah chatting ngan awek dier..:))

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD