19 August, 2010

Advisor gua cuti...

Aku curik curik ber FB pagi semalam.. tapi kalau tengok status aku kat FB, macam takde koje je gamaknye. Tapi skill yang dah lame aku prektikkan dengan penuh dedikasi berjaya membuatkan aku aktif FB.

Tapi bila Pak Zack berdiri kat belakang, aku cepat cepat beralih ke PC. Sambil menaip report kat PC dengan tangan kiri, tangan kanan atas laptop pantas mengreply status kat FB. Multi function tak aku?

"Hang hari nie mai keja naik keta ka moto?"
soal Pak Zack.

Aku dah faham sangat soalan tue. Nak suruh aku ke Subang la tue. Jangan harap!
Kena kencing sikit... kalau aku cakap aku naik keta, konfem kena pegi gak.

"Naik keta!"
jawab aku tangkas.

Aku tepuk dahi! Bengong!
Pak Zack hulur envelope dokumen.

"Hang ade duit tol tak?"
soal Pak Zack lagi.

Sambil membelek isi perot envelope, aku jawab "Ada!"
Lepas tue aku tepuk dahi lagi. Bengong kuase dua!
Kalau tak, leh aku pau duit Pak Zack!

***

Masa on the way balik ke opis, Pak Zack call aku.

"Hang tau SJMC tak?"
soal Pak Zack.
Alamak. Nie ape aku nak jawab nie. Sure kena gie sane nie. Kencing! Kencing!

"Tau kott..!"

"Ok..jumpa saya di sane!"
jawab Pak Zack ringkas dan padat.


Buat kali ketiga, aku tepuk dahi.
Bengong berganda ganda! Apesal aku lurus sangat nie?


Baru aku ingat..Bulan posa, aku tak leh cakap bohong. Advisor aku kena rantai.

20 comments:

  1. kah kah kah!!
    tang duet tu xley blah!
    jujur yg amat!!

    ReplyDelete
  2. bagus.taniah.walopon ang xsudi bwat keje 2 sume ang bwat jugak.klo ang tipu berganda2 td jwbnye ang 2 aku ikat kat tiang gol.huhuh

    ReplyDelete
  3. hehe..bagus2.. pekerja yg cemerlang...

    ReplyDelete
  4. hehe..bagus gak advisor kena rantai ye..hehe

    ReplyDelete
  5. haha baguih lah...selamat pahala ko...

    ReplyDelete
  6. alalalala~ jujurnye dia... tahniah laa advisor kene rantai... (^_^)

    ReplyDelete
  7. parid:

    mane ade tipu sunat... :D

    ReplyDelete
  8. Daisy:

    alaa.. kurang periksa plak.. :P

    ReplyDelete
  9. Ann:

    huhuhuhu.. tue laa pasal..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD