01 October, 2010

Merapu lagi..

Malam nie mood aku tak stabil. Hormon terlebih agaknye.
Sambil pekena Dabel Cisbeger, aku dok pikir..

Cukai 10% yang masuk dalam bil aku nie, aku yang kena bayo kat kerajaan ker, atau Mekdonel yang kutip kat aku lepas tue bayo kat kerajaan atas nama Mekdonel? Eh..sama la tue kan..

Mekdonel yang untung, kenapa pelanggan yang kena bayo cukai?


Baru dopuluh saat aku pikir, Dabel Cisbeger aku dah habis.
Esok jer laa aku pikir.


***

Aku jolok mesin ATM.
Masukkan no pin.
Masukkan amaun.
Tunggu mesin kira duit.
ATM ludahkan balik kad aku.
Aku ambik dan terus jalan.
Dah jauh aku jalan tetiba..

"Encik, duit nie tak nak ambik ker?"

Kakak yang beratur belakang aku tegur.

Dengan muka kontrol macho aku patah balik.

"Adeh...terlupa laaa plak.."
sambil sengih sumbing.

RM50 jer. Kalau RM500, agak agak, kakak tue panggil aku tak?

***

Sape ade kehilangan duit raya dalam sampul kat Mekdonel tadi?
Berita baik.

Boleh kontek aku. Aku dah jumpa sampulnya.

***

17 comments:

  1. erkkk...
    lau 500 ku tak hingin paggil mu
    ambik teros lesap lorr...ngeh3...

    aku~~
    sampul jer jumpekk???
    wit nyer mane??

    ReplyDelete
  2. pagi pagi ada jual dabel cisbeger keeeee????


    heh sbb tu akak. cuba tu abg, hahaha


    besar harapan dpt duit raya la abg tu

    ReplyDelete
  3. kalau dalam sampul tu ada RM1 bukan saya yang punya .. kalau RM500 mungkin saya punya !

    ReplyDelete
  4. kekekekkee!!!!!!!

    agak2 ko dlm sampul tu ad bape engget?
    kalu ats rm5 mmg ak pny la tu...
    bak balik!!

    ReplyDelete
  5. rm50 tu pon duit jgk..tersentap jugak kalo ilang..huhu

    ReplyDelete
  6. uishh.. 50 hengget tuh...
    bleh survive 2 mggu mkn kt kantin opish je... (^_^)v

    ReplyDelete
  7. aku blaja tax,ang nak aku terangkan x?kompem ang bosan.keh3

    ReplyDelete
  8. Nurkaloi:

    huhuhu.. kalau dah jumpe sampul jer, duitnye toksah di tanye..

    ReplyDelete
  9. Wanie:

    itu entri buat malam laa lalingling..bukan pagi..

    abang?.. pasti sayup..

    ReplyDelete
  10. Uncle Lavendari;

    hahahha.. pasti la Uncle punye.. saya sape jer terus..

    ReplyDelete
  11. zyra:

    RM50 boleh di habiskan sekali hadap kat Kenny Rogers.. :|

    ReplyDelete
  12. Maisyara:

    alaa.. bukan sedap pon..

    ReplyDelete
  13. Aleen:

    ang nak terangkan..kena ade cisbeger kat sebelah..

    ReplyDelete
  14. bole tuntut lagik tak sampul tuh.. ngee..

    ^^

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD