05 December, 2010

Cool cha..cool cha..cool cha...

Aku terbaca status member aku kat Facebook. Dia ucap terima kasih pada member dia sebab belanja Kulcha. Aku yang berminda tak tercemar dengan lurusnya membayangkan Kulcha sebagai minuman berair yang menyamankan dengan topping aiskrim.

Aku dok bayangkan macam nie..

Ialah.. Kulcha = Coolcha.

Sebab sebelum nie aku pernah dengar diorang berborak sesama sendiri tentang Kulcha nie.

Tapi bila aku google, dey machaa.. itu Kulcha macam roti nan jugak!
 Poodacit!

Dan gambar ini ihsan dari Pakcik Google.
Ini Kulcha kalau korang malas nak google sebab aku dah tolong googlekan. 

Hampes.. kalau tak, sampai ke tua aku dok bayangkan kulcha itu adalah minuman berais macam ABC atau iceblog. Koh koh koh.

So Silah, sila tapaukan untuk aku satu naa! Diorang kata, yang cheese pun ade!

30 comments:

  1. hargh..saya pn ingat konsep ais ais! grr

    ReplyDelete
  2. damn! kenapa nampak sedap semacam je xD

    ReplyDelete
  3. kulcha tu tambah la aiskrim.. nnt jadi la kulcha versi ABC mcm yg awk bayangkan
    =) hik3

    ReplyDelete
  4. @Ann:

    diorang kata..cuma ada di Penang..

    ReplyDelete
  5. @maiMOONyet:

    alaaa..nampak jer macam sedap..
    kot?

    ReplyDelete
  6. Dak Sab Buenoo:

    nak kate aku bengong...sekali jer dah laa.. sampai dua kali..aku karate laju laju kang!

    ReplyDelete
  7. cik Hani:

    hahhaahaha... tak leh laa.. sungguh x menepati selera.

    ReplyDelete
  8. hahahahah.. ko kena ngan saper nih... COOL CHA CHICKEN PIZZA... tu nama betul dia... hahahaha... hanya boleh didapati di restoran KAPITAN area PERDA, Penang jer... hahahahaha....

    ReplyDelete
  9. haaa????la ni ke coolcha aujinz tu...kah kah kah.....
    =p....silah nak cendolllll....
    coolcen=collcha+cendol
    muahahaha

    ReplyDelete
  10. errkk. aku tak tahu kenapa komen aku ter double.
    maaflah :)

    ReplyDelete
  11. kakaka....mati-mati ingat ABC tadi....sekali dia lain daaa...ha ha

    ReplyDelete
  12. cara jugak kalau yu belanja i yayang

    ReplyDelete
  13. sdap nye abc.. lame xmerase.. hee

    ReplyDelete
  14. hm, pelik je nama dia... saya ingatkan bubur chacha

    ReplyDelete
  15. Penyu:

    sape lagi.. Mat Tahir ngan si Nurul laaa...hahahhha

    ReplyDelete
  16. @Wanie:

    huhuhu.. lalingloi.. kena pegi Penang laaa kalau mau belanja..

    ReplyDelete
  17. @pinky lucia:

    hahhaha.. aku memang selalu macam tue..

    ReplyDelete
  18. cik ezy:

    huhuhu.. ABC aahh.. memang sedap.. baru makan tadi..

    ReplyDelete
  19. @cik lia3003:

    nama dia pelik sebab dia asal dari India..

    ReplyDelete
  20. kt bangi pun ada laa..
    p kedai mamak kt sek 15 tuh kot..

    tp xtau laa sedap mcm kt penang tuh ke x.

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD