25 December, 2010

Disember 25

Ho ho ho..
Mak aku kata masa aku lahir rambut aku lebat.
Kat tapak kaki ada tahi lalat.

Allahyarhamah nenek aku cakap,
yang ada tahi lalat kat tapak kaki nie suka jalan jauh.
Agak ada kebenaran kot di situ.

Dalam family aku, aku yang paling kerap jalan jauh keluar negara.

Mak aku cakap lagi, rambut aku ada dua pusar.
Kalau bela ternakkan, Insya Allah menjadi.

Alhamdullillah.. dengan izinNya,
setiap kali mak aku bela ayam atas nama aku,
ayam beranak pinak sampai penuh kaki lima ngan taik ayam.

Masa aku lahir, ayah kata aku hensem macam Ayah.
Yes Dad, you're my Man! 
Mak aku kata, aku sensitip macam mak, kerek macam ayah.
Hahahahha..

Tapi walau apapun, aku berterima kasih kepada mereka berdua. Sebab pada tanggal 25 Disember beberapa tahun yang lalu (..taon bila, korang buat laa kira kira dengan baca entri aku masa zaman hingusan..koh koh koh..) aku di lahirkan.

Yes.. hari nie Besdei aku.



Dah otai sikit.. tapi saya OK!

20 comments:

  1. hehhe~
    happy birthday awk..
    may Allah bless u always..
    may all your dream comes true..


    *hugs*

    ReplyDelete
  2. aujinz....besday arini???
    hak3
    smoge pnjg umo..dpt tgok katon cute2 lg....
    nak katonnnn...

    umo 24..........btol x??agaggaga

    ReplyDelete
  3. aujinz.. happy birthday..dah tua ye?? moga panjang umur..

    jangan nakal2.. ha3

    ReplyDelete
  4. Hahaha..
    kire ko anak bertuah lah kan...:)

    Happy Besday Yaaaaaa!!

    ReplyDelete
  5. epi besday aujinz...

    tunggu la ape surprise awk dpt dr family nnt.. hihikk

    ReplyDelete
  6. lorrh..happy birthday lanun.hoho (cm santa claus)

    ReplyDelete
  7. hepi beday aujinz.............smg makin maju seiring dgn pertambahan umor.....

    ReplyDelete
  8. selamat hari lahir ke 24..(org atas tu cakap..)

    dah makin tua...banyakkan amal ibadat..

    direct tak gua???

    haha..

    nampaknye, muke lu dah tambah kedut beberapa lapis..

    ReplyDelete
  9. alamakk cik 18..sy kne edit komen la..rse mcm lebih 24..25 pon mcm was2 je..lalalalala~kn aujinz??hak3

    ReplyDelete
  10. aujinz ! happy besday !
    semoga panjang umo & maintain hensem . ehh . hahaa

    ReplyDelete
  11. hey aujinz yang kacak..saya terlambat wish kn..?kn..?ngee..

    happy keputeraan yang ke tett..wish u gud luck dunia akhirat.. :)

    ReplyDelete
  12. kepada semua yang wish.. terima kasih banyak banyak..

    huhuhu.. lap U all.. koh koh koh..

    ReplyDelete
  13. $string = "Happy birthday";
    echo $string;
    echo "
    "
    echo "Semoga Panjang Umur, Murah rezeki, Sihat tubuh badan";

    Lama tak jengok blog u.. :)

    ReplyDelete
  14. @Dewman:

    ai pon lama tak jenguk blog yu.. huhuhu

    ReplyDelete
  15. haryz khairuddinApril 5, 2012 at 2:38 PM

    ko x jadi santa klaus ke time besday ko tu..?? x sambut krismas sekali?? hoho.. XD

    ReplyDelete
  16. besday ko sama dgn besday adik aku..

    ReplyDelete
  17. awak, saya pun ada tahi lalat kat kaki bnyk, mak saya pun kata gitu.

    tapi belum jalan jauh lagi. kl, pahang adelah. haha

    tak aci!

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD