27 December, 2010

Mana ada tido!

Aku terpaksa duduk sebilik ngan boss aku sebab nak siapkan report Sibu. Aku taip dia baca, dia baca aku taip. Kengkadang kang dua dua diam. Bila time aku punya ayat tunggang langgang dia tegur suruh betulkan balik. Nak buat macam mana, lidah Melayu kampung. Tak bese speaking London nieh.

Aku teruskan menaip bila bigbos aku bagi draf contoh.
Aku taip..
taip..
taip..
taip..

"Kalau ayat macam nie boleh tak Tuan?"
soal aku tanpa memandang bigboss aku.

Takde jawapan.

Aku pandang muka beliau.
Baekk punye layan lena semangkuk dua. Siap ngan enjin motobot 2 kuasa kuda. Cit!

"Tuan!"
Aku sergah dengan lembut tapi mesra. err..

"Ape?"
Dia bukak mata terkebil kebil.

"Sori Tuan. Tuan tido eh?"
Aku tersengih sengih.

"Mana ade..Aku tengah praktikkan stress level elimination exercise plan laa..! Berguna untuk lebih produktif! Orang macam aku kena praktis selalu"

Aku melopong.

"wow.. hilangkan stress eh Tuan? Macam mane nak buat?"
soal aku dengan penuh kudus.

Dia tersenyum syaiton.
Aku kompius.

***

Cipan betul.
Kalau di pendekkan menatang tue, jadik SLEEP jer.
Tido laa tue..

Grrr.....

20 comments:

  1. ptut lah dia blh jd bos....hehe

    ReplyDelete
  2. hahahaaa*gelak dulu* padahallllll......erkkk~haku pon bru tau..lalalalala~

    ReplyDelete
  3. haha ko sleep jek lah jugak cm boss ko.abes criteeee...hehe

    ReplyDelete
  4. nk kena belajar taktik ni nnt... hiihikk

    ReplyDelete
  5. cit!asal x join skali je..bwat2 tertumpang bahu big bos.wi3

    ReplyDelete
  6. @Ann:

    beliau seorang yang hebat... koh koh koh

    ReplyDelete
  7. @Silah:

    sikalang hang dah tau kan kan kan.. :D

    ReplyDelete
  8. @Cik Kelip kelip:

    lepas nie aku ade alasan laa kalau kena tangkap masa SLEEP..:))

    ReplyDelete
  9. @cik hani:

    kena belajar .. ohh.. mestiii.. sila praktikkan..

    ReplyDelete
  10. @cikgu Lia3003:

    kalau join kang... sape nak siapkan report..

    ReplyDelete
  11. @Aleen:

    cit.. bahu beliau buat ape.. bahu ang, nak gak aku.. koh koh koh..

    ReplyDelete
  12. eh! aku lupa aku tak komen lagi.
    harharhar.

    tak leh jadi ni.


    sab buenoo said::

    kahkahkah. :D

    ReplyDelete
  13. sebab tu dia jadik bosss..

    pandai putar belit ayat..padahal bendanye sama je..
    ahahaa

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD