13 January, 2011

Zaman dah berubah... der!

Hari Sabtu lepas

Si Fara bawak anak dia datang kerja. Dua orang anak dia yang agak terlebih caj bateri. Panjat sana, lari sini, lompat lompat, jatuh. Langgar meja aku sampai terbalik fail fail aku. Aku tak risau diorang terbongkang kat tangga, aku risau karang, aku gak yang kena hanto ke klinik. Tanaman aku kat Cityville dah nak kena tuai dah.

Dua tiga jam kemudian, diorang senyap. Yang kecik tertido atas meja Pak Zack. Yang abang dia aku rasa baru darjah dua kot dok menghadap PC Fara. Aku jeling. Tengah chatting di fesbuk.

"Wah.. anak Fara ade fesbuk!"
aku tegur.

"Ha'ah.."
jawab anak Fara tanpa memandang aku. Kerek plak budak nie

"Main game tak?"
soal aku lagi.

"Main!"

"Kalau main Cityville, add Acik. Boleh jadik jiran tukar tukar gift!"
aku memberi cadangan.

"Tak main Cityville laaa..."
jawab anak Fara

"Abis tue men game ape?"
soal aku dengan penuh inesen.

"Main Mafia Wars laa.. saya dah level 312! Cityville game budak pompuan!"


***

Perlahan lahan aku duduk balik di meja taip report.
Rasa nak jer aku halau budak tue balik gie baca buku sekolah kat rumah.

***

Sebelum balik, anak Fara datang ke meja aku.

"Acik ade Twitter tak? Follow saye punye Twitter yer!"


Terus aku tendang pintu bilik boss sampai tercabut.
Cilakak. Twitter pun aku takde!


35 comments:

  1. hahaha budak2 zaman skang lagi maju dari kita

    ReplyDelete
  2. haha.. maju gila.... gila btol... haha

    ReplyDelete
  3. HAHAHAHAHA... kita senasib.. kui3...

    ReplyDelete
  4. hahahahha! ape citer budak terlebih hebat dari ko, ahahah! :)

    ReplyDelete
  5. sape suh ko tadek twitter sengal?hahaha

    ReplyDelete
  6. ahhh...ko tibai arr balik.

    acik ade blog...kalo ko ade blog ke, takde blog ke, follow arr...


    hahaha

    ReplyDelete
  7. jang...

    lau ada twitter pun lom tentu aku reti gune :)):)):))

    ReplyDelete
  8. kekekeke..ape lagik..wat laa account twitter....

    ReplyDelete
  9. mantap ar...malu aku ngn dak tu,aku de akaun twitter tp aku tau update status jer, slain tu..ak xreti guna

    ReplyDelete
  10. sampai skang twitter aku tak paham2 cane nak gune. hahaha

    ReplyDelete
  11. @mimizuzuhaha;

    tue aaa pasal.. cepat betul zaman berubah..

    ReplyDelete
  12. @Encik MamaT:

    nasib baik aku tak gila.. koh koh koh

    ReplyDelete
  13. @Miss Nurul:

    koh koh koh.. apelah nasib kita kan Miss Nurul... huhuhu

    ReplyDelete
  14. @Ieda Al-Habsyi:

    aku tak ikut perkembangan semasa beb.. Twitter twitter nie aku tak reti..

    ReplyDelete
  15. @Cik Kelip Kelip:

    nak guna pon aku tak tau macam mane der...

    ReplyDelete
  16. @cik 18:

    kang dia tanye URL blog kang, naya.. koh koh koh.. tak leh aku nak kutuk dia..

    ReplyDelete
  17. @mashy-entah:


    hehehehe.. malas aaa... cukuplah FB ngan blog.Blog dua bijik pun dah tak terlayan

    ReplyDelete
  18. @Ann:

    ok gak tue.. aku lansom tak tau ape..

    ReplyDelete
  19. @Sab Buenoo:

    tue laaa.. sape suruh tak belajar guna.. koh koh koh

    ReplyDelete
  20. sekeh je aujinz budak tuh . hahahaa

    ReplyDelete
  21. tehehehee... buleh3x.. sile buat twitter ye.... fb da nk dttp xlame ag..

    ReplyDelete
  22. HAHAHAHAHAHAHAHAHAA..BUDAK2 TERER DARI HG..PDN MUKA!

    ReplyDelete
  23. wakakak...
    sampai kuar air mata aku gelak.
    siot lu aujinz ~

    ReplyDelete
  24. bahaha,ang dibudak2 kan je oleh budak tuh.cait!turun 1 point.sila bawak naek balik poit 2 ye hencek ojin...agaga~

    ReplyDelete
  25. aduh aduh, sakit urat buntut aku menahan gelak sakan...

    apa daa..twitter pon takde... hahahahha

    xtually, twitter tu utk apa ek?... jual burung secara online ker?...


    daaa

    ReplyDelete
  26. @Yaya:

    tak leh.. mak dia tolong key inkan ot tetiap bulan.. kang tak masuk OT kang.. koh koh koh

    ReplyDelete
  27. @Ishiko:

    FB tak tutup laaa.. itu semua propaganda jer.. koh koh koh

    ReplyDelete
  28. @Daisy:

    cit... gelakkan aku. Hang ade twitter ka??..koh koh koh

    ReplyDelete
  29. @Aleen:

    sampai ati hang.. kerna budak itu ang turunkan point aku satu mata... cit!

    ReplyDelete
  30. @Zul:

    caittt!!.. lagi mo gelakkan aku..

    ReplyDelete
  31. x pe la pkcik ojinz...cool2 je..lalalalala

    ReplyDelete
  32. hahahha. kena PWNAGE ngn budak kecik!

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD