02 March, 2011

Esok korang tau hari apa?..

Suasana tenang ibarat opis di landa garuda...walopon aku tak pernah tengok garuda tue macam mane.
Hanya bunyi ngauman aircond dari bolong bolong di siling mengasak gegendang telinga mereka mereka yang asyik di lamun kerja.

Ketenangan yang jarang jarang di..

"Farhanaa oo Farhana.. kau cantik tapi berbisa...!"

"Woi!"
jerit Pak Arif.

"Wei, sawan ker?!"
jerit Pak Zali.

"Hang pasai apa?"
Soal Pak Zack.

"Nate sekor ni gilo!"
si Abdul Razak cleaner baru opis aku mengomel.

Vendor vendor yang tengah meeting semua pandang ke arah pemilik suara yang mensumbangkan lagu.
Aku tersengih sengih.

***

Sesekali duk buat gila... syiok gak.
Orang tau laa aku jiwa kacau.



***

Nak marah nie.. tetadi aku sibuk mencurik masa menaip entri.. tup tup berukben aku buat pangai.. kuang ajo tul.. Tak save tue yang bedebah tue.. hangin jer.

***

Err... ade kena mengena ker ngan tajuk entri?..

26 comments:

  1. emm lame tak ke sini..pe kbr lanun?

    pinjam pistol ko kejap bole? lalalala......

    ReplyDelete
  2. esok ari kamis..
    luse ari jumaat..
    jgn lupe g smyg jumaat..
    ekeke..

    brokben xbg tuan die curik2 apdet blog la tu..
    xkn tu pon xpham..
    hak3

    ReplyDelete
  3. Aboi:

    wow.. setaon lebih tak singgah sini.. ahaks..

    kabo baek.. Aboi ape kabo??..

    ReplyDelete
  4. patutnye tajuk entri nih"sila pelempang aku sedas.."
    hahaha..tak gitu..??

    ReplyDelete
  5. hahaha mesti en aujinz yg kena maki reee2 tu kan??:))

    ReplyDelete
  6. hahaha. lain kali tulis + save terus. tulis skit, save lagi. kekeke. langkah selamat.

    ReplyDelete
  7. Biasala tu...ada hari2 yg jiwa tenang pun jadi kacau..haha

    ReplyDelete
  8. eeeiiiii
    takde kene mgena langsung !!
    hahaha

    walaweyhh kire nak ckp sore hang sdap lagi msyukk laa tuh
    hahah

    asal jiwa kacau plakk

    ReplyDelete
  9. haha x save. same je ngn tetttt. hakhak

    x kne mengene lgsung td. dushh laju2. =p

    ReplyDelete
  10. @Mashy:

    hahhahaha.. baeklah.. sila bagi lempang sedas..

    ReplyDelete
  11. @Pinky Lucia:

    hehehehhe.. tapikan blog kan auto save.. dier dok savinggggggg jer tak save save..

    ReplyDelete
  12. @Kniedaz:

    itulah pasal, bukan selalu ikut hari, biasanya ikot mood.. :D

    ReplyDelete
  13. @Nurkaloi:

    hahahhaha.. kurang pasti la plak kenape..

    ReplyDelete
  14. @Ila:

    koh koh koh.. kaco kaco.. nak sandarrrrr...

    ReplyDelete
  15. @Silah:

    tak paham... ????????????????. hang pun jiwa kaco gak eik..

    ReplyDelete
  16. erkk. silap taip. x sme ngn tjuk.
    haha jiwa kacau tu kdg2. ikot ojinz la ni. =p

    ReplyDelete
  17. @Silah:

    dan dan salahkan orang.. hahahha.. sila jangan sawan..

    ReplyDelete
  18. hahaha..nk sandar..?npe lak?haha..

    ReplyDelete
  19. eh dah setaon ke?

    mne pi budak2 yg dulu buat party komen tu?

    ReplyDelete
  20. @Aboi:

    semua dah senyap sunyi.. pelik gak..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD