11 May, 2011

Asik aku jer kena.. kan kan kan..

Hampehnye Sara. Dah dua minggu kuar detim di tengah panas terik ngan aku pun tak tau lagi nama aku. Spesis memulakan ayat dengan ayat tengah. Cecontoh ayat tengah macam nie..

Pandang aku dengan muka penuh tanda soal......
"..........jom kafe, makan!"

Haruskah aku tangankan beliau??..

***

Aku bercakap di telefon sambil Si Angah memandu. Si Kenit duduk di belakang layan henpon.
Membawak ke minit gak aa aku bercakap walopon aku nie jenis tak suka berborak lelama di henpon.

Settle jer calling-calling, aku pandang si Angah.

"Lu cakap ngan sape?"
soal Angah.

"Sandra..Boss gua laa...."

"Ooo.. Boss lu Mat Saleh yer?"
soal Angah.

"Kenape?"

"Lawo tak?"
soal Angah dengan keterujaan.

"..aaaaa....nak berkenalan ker?"

"Nama Sandra nie macam cun...macam Sandra Bullock"
Angah tersengih ala ala pervert.

"Bolehlah menahannn... nama dia panjang. Itu nama pendek dia.."

"Apa nama panjang dia?"
soal Angah dengan lebih teruja.

"Nama pendek dia Sandra, nama panjang dia Sandrasegaran". 
Jawab aku dengan penuh konsisten dan tanpa belas kasihan.

"Bangkai!"

***

Aku dan si Kenit gelak memang epik tahap tersimpul usus.
Si Angah tak habis habis menyumpah.

"Kalau lu nak berkenalan ngan sorang lagi pon boleh. Nama pendek dia Sara, nama panjang dia Saravanan!"

Si Angah tekan minyak dan ambik selekoh tak tekan brek.
Berguling guling aku dan si Kenit siap melekat kat dinding kereta.


***

26 comments:

  1. seriyes ke sandrasegaran?keh3
    bye ojin!

    ReplyDelete
  2. koh3..
    gelojoh sgt nk b'kenalan..
    amek.. dh kene..
    muahaha

    ReplyDelete
  3. @Aleen:

    iyer laa... Sandrasegaran nama boss aku.. koh koh koh.

    ang memang kan..

    ReplyDelete
  4. @ieda:

    aikk.. lamo tak singgah sini makcik nie.. hue hue hue.. welkem bekkkkk..

    ReplyDelete
  5. hahah sempoi

    kah kah kah kaloi hmpir lemas
    sirip tak mmpu nak renang2 sbb gelak tak ingat

    haha siann angahh

    ReplyDelete
  6. @Cik ezy:

    hahahha.. berbalik kepada tajuk entri.. koh koh koh

    ReplyDelete
  7. @Nurkaloi:

    sila dapatkan oksigen secukupnya sebelom berenang..:P

    ReplyDelete
  8. asyik hang je kena lepas tu kenakan orang lain pulak yek. haha. cerdik.. :))

    ReplyDelete
  9. Hai incik lanun

    boleh e-mail kan alamat rumah ke
    scarletroof@yahoo.com

    Jawapan kamu tepat sekali
    yeayyy..

    http://sicempakabiru.blogspot.com/2011/05/enytry-bodek-pak-cik-nuff-part-iii.html

    ReplyDelete
  10. x leh blah si sandra tu...
    nak kenal juga... haha

    ReplyDelete
  11. lanun nie nakal la .. turun kreta sekarang ! haha !

    ReplyDelete
  12. opps lupa, bagi saiz tangan skali tau (ukurlilit). takut adiah tak muat tangan kamu.

    aish, takyah la publish ni.malu kat orang eh.

    bg alamat kat tpt komen blog CC n saiz tangan tau ^^

    Kamu mau itu power balance yg gelang atau rantai nyer? tapi yg gelang nyer lagi smart la. tgk la kat web powerbalance tu ek.

    ReplyDelete
  13. @Cik Cempaka Biru:

    hehehhee.. memang dah terpublish pon.. tak pernah nak moderate koemn pon..

    by the way, sila check inbox email anda yer..:P

    ReplyDelete
  14. @Sab:

    ofkos laaa.. ang pon nanti kena laa... hue hue hue

    ReplyDelete
  15. @Deeya:

    hah?.. kenape??.. kenape??.. kenape???.. hue hue hue

    ReplyDelete
  16. ahahaha..sy pun teringin nk berkenalan ngn sandra.. :D

    ReplyDelete
  17. aku kena apa apa apa?? haha. ce cite ce cite. :D

    ReplyDelete
  18. hahaha..pilihan di tgn kamu..sandra @ sara?? cpt pilih

    ReplyDelete
  19. haha pun boleh.. baru 1Malaysia ;p

    ReplyDelete
  20. ta bleh blah ojin.. dia dh terkena, kenakn org pulak.. aisshh~


    psssttt!! ntah bile nk khatam lik blog inchik ojin ntah.. jauh dh kene tggl nih.. aishh~

    ReplyDelete
  21. adeh.. aritu ko teruja kat sara.. elok la si angah tu teruja ngan sandra.. haha

    ReplyDelete
  22. bile nk wat entry baru ni..
    byknye habuk..
    haha

    ReplyDelete
  23. hahahaaa...kesian beliau tetipu... aku pun ade kawan name saravanan.

    bace: GUA TAU GUA EMSEM BILE PAKAI SPEK jangan.jeles.okeh

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD