10 August, 2011

Diet bulan puasa?.. Takde maknenyeee...

Spesis macam aku nie yang suka menyelam sambil minum air selalu ambik kesempatan di bulan Puasa kengkonon nak kurangkan berat badan. Memang boleh beb, hatta bulan tak puasa pon aku sesaje puasa sunat sebab nak menahan napsu makan yang macam badak nie ha.

Aku tak amik makanan berat berat bila berbuka. Setakat tiga bijik kurma dan air Nescafe panas. Sebab aku tau, kalau ke Pasar Ramadhan, napsu kuda nak membeli macam macam tue ada. Setan dah kena ikat, kalau korang mencanak nak beli itu ini, itu nafsu ler tue.



Kengkadang aku rasa, jiran aku ingat rumah aku nie takde orang agaknya. Itulah padahnya kalau asyik keje jer memanjang. Rumah dah jadi macam hotel singgah singgah jer. Bukan setakat jin, alien pon boleh bertendang dengan jin dalam rumah aku nie..



Separuh masa pertama malam tue, takde masalah bertahan. Kengkadang pon, perot aku mendesak gak nak di manjakan dengan nasik atau makanan berat yang lain masa moreh di surau. Jangan harap. Iman abang kuat Dik. Cara nak melupakan permintaan perot, beronline dengan tabah. Blogwalking, twitter atau pasang DVD porno perang. Hua hua hua..


Kalau sehari dua kau bantai kurma dengan air Nescafe boleh lah Senah. Nie nak puasa sebulan nie, agak agak laa kan kan kan...

Kengkadang aku layan jugak laa permintaan perot, selongkar lemari Es dua ploh empat kali buka katup pintu sampai nak tercabut. Walopon tau dalam Lemari Es takde mende, tetap aku bukak, Senah...

Perangai..

39 comments:

  1. hahaha. ciannya abam ojinz! sabo je lah... ;-p

    ReplyDelete
  2. @Fatin:

    humang aihh lajunya dak Paten nie mengomen.. tak tido lagi ker??.. esok nak sekolah.. koh koh koh

    ReplyDelete
  3. hehehe. dak paten nak tido lah ni abam ojinz! saje nengok2 dulu kot2 abam ojinz update blog ni ha.. dak paten x sekolah lah! dah lepas dah pun... huhuhu...

    ReplyDelete
  4. ko nk bg semangat kat diri dengo lagu fireworks ka? lol

    Btw nice dodol. lawa.

    ReplyDelete
  5. xelok diet bln posa.. nnt bju raya bole pakai hari raya ja la.. haha..

    ReplyDelete
  6. @Fatin:

    hahahha.. tak sekolah pon.. tido esok nak mangun sahur.. keh keh keh..

    ReplyDelete
  7. @Wzulhilmi:

    hua hua hua.. ehh.. macam mane ko tau?.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. @Cik Kelip kelip:

    Jangan bising bising Tipah... koh koh koh

    ReplyDelete
  9. @Yanayo:

    hahahhaa.. takpe deq non, baju raya dah berapa taon tak beli.. no hal punye.. koh koh koh..

    ReplyDelete
  10. tiap kali lepas bulan puasa, berat badan mesti bertambah..hairann

    ReplyDelete
  11. @CC:

    hahahahhairan??.. hairan jangan.. koh koh koh

    ReplyDelete
  12. Lemari Es tu peti sejuk la kan? haha.

    tabiat tu, dah tahu kosong pon tapi still nak bukak jugak,sekadar cuci mata. nak lagi kalau exam time bulan puasa, bagus tu memang bagus tapi cepat lapar, sebab guna otak banyak. fuh.

    ReplyDelete
  13. hahaha, korek peti ais mmg amalan aku...
    ntah laa, naik malam je, perut mesti lapar...
    padahal masa buka tadi melantak macam naga dah...
    bulan puasa patut jadi kurus, aku naik mendadak...hahah

    ReplyDelete
  14. bulan ini saya misti kurusss! chaiyok cipina!

    ReplyDelete
  15. ahahahha. kesian oow pkcik ojinz. ala x yh diet la. kartun tu pkcik ojinz kan. hnsem je. hahahaha *pening*

    ReplyDelete
  16. tiap2 hari dok timbang, sama je berat...bek la bukak peti makanan tiap2 malam

    ReplyDelete
  17. Akak xdela aujinz..time buka bedal gak nasi sebab baby twins ni bf lagi...tp kalau xde baby pun akak mkn serupa gak hahaha..salam ramadhan

    ReplyDelete
  18. @Kamen:

    aalllaaa... aku tak reti nak kira dalam pound, tapi dah turun dua kilo... hue hue hue

    ReplyDelete
  19. @adrinaqamarina:

    Ha'ah.. peti sejuk ler tu.. hohoho..
    banyak berfikir memang boleyh cepat lapo..

    ReplyDelete
  20. @cEro:

    hua hua hua.. macam mane leh naik bro?.. berbuka ker membuka selera.. hua hua hua

    ReplyDelete
  21. @Cipina:

    chaiyookkkk Cipina.. Chaiyookk.. koh koh koh

    ReplyDelete
  22. @Silah:

    tetap nak diet gak.. keh keh keh..

    ReplyDelete
  23. @cik marikh:

    hahahahha.. kena sabar cik marikh.. mane leh turun mendadak.. hue hue hue

    ReplyDelete
  24. @kniedaz:

    Salam ramadhan kak.. lame tak singgah sini yer.. huhuhu

    ReplyDelete
  25. @Fatin

    Dah terlepas. Selamat bersahur laaa yer..huhuhu

    ReplyDelete
  26. ibadah sunat vs menda dilarang!!=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

    ReplyDelete
  27. dah pernah try dah, konon diet mkn kurma je, tapi tak tahan lama.. last2 cekau nasik jugak XD



    p/s:
    nak ke sos cili betik/nenas tu? LC boleh tolong belikan and pos bagi pihak.. tu produk daerah jempol, negeri sembilan..

    ReplyDelete
  28. tak cukup kurma 3 bijik,.,.,.
    kalu saya memang setiap 2 minit g cari makanan..
    macam kamu laaaa

    ReplyDelete
  29. @Luna Cempaka ::

    Menarik gak tue..mcm mana mak oder?

    ReplyDelete
  30. @Cik Hani ::

    Ehh..macam saya? Koh koh koh..

    ReplyDelete
  31. huii jaman lampau je yang pakai lemari es tu. sukasuka su ka!

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD