27 April, 2012

GPS

Sibuk kerja sibuk kerja dan sibuk kerja. Aku dah lama tak balik ke rumah bonda.
Bukan apa, aku malas nak redah jem di Rawang oii.. harap harap agar cecepat laa depa buat fly over lapan tingkat kat Rawang tue..

Walopon tak balik, aku selalu call bonda. Sebagai anak beliau yang kacak lagi hensem, tanggungjawab mengecall bonda jangan memain.

"Apa nama benda yang ada suara tue?" soal bonda.

"Benda apa?"

"Alaaa.. yang ada peta tue?"

"Ooo.. GPS? Kenapa?"

"Mahal tak? Nak beli"

"Tak mahal kot, skang murah jer.. kenape? Ayah nak beli?"
soal aku dengan innesennya...


***


"Tak, saja mak nak beli nak bagi Along. Bangla pon balik kampung sebulan sekali. Kot dah tak jumpa jalan balik ke rumah. Ada GPS boleh jumpa kot jalan balik ke rumah.."


Aku rasa ayat bonda makan dalam sampai aku terasa nak tutup kepala dengan plastik sampah..
korang tak terasa ker?



33 comments:

  1. Haaaha!

    Kan dah kena sound dengan mem besaq!

    ReplyDelete
  2. ahahaha! makan dalam!!!!
    kg hang kat mana aujinz?

    ReplyDelete
  3. huhuhuhuhuhuhu maapkan kami...maapkan kami....bukan makan dalam lagi tu...bisa berbisa....hohohoohohoo...anak lelaki kene ler selalu balik jengok mak bapak kat kampung...tu tanggungjawab tuh...lain la kalau anak pompuan yg dah jadi bini orang...tapi apapun selagi mak bapak kita masih ada kene la selalu jenguk2 dorang tanya kabar...

    ReplyDelete
  4. saya hari-hari dari kl ulang alik rawang..releks je..XD..ayat makan dalam kot..baik cpt blk minta ampon..tu baru perli..blum kena pelempang x reti blk..XD..

    ReplyDelete
  5. haha... tajam!
    *ok, ak nk bersiap2 balik sebelum diperli sepedas tu

    ReplyDelete
  6. @Oren Merah: nice laa kena perli..

    @Mimiot: hoihhhh... tak kesian ke aku ker?

    @Fina Fento: koh koh koh..itu biasa

    @Faten Osman: Ulu Yam

    @Sabarina: jarang balik sebab diorang selalu balik ke kampung di Johor

    @Rizq Herinza Syadza: baiiiikkkk.. XD

    @MIJ: ulang alik hari hari lain laa.. dah biasa.. ini yang jarang jarang balik, memang tak biasa.. koh koh koh

    @Keri Ikhwan: balik laa.. balik, jangan sampai kena perli.. koh koh koh

    ReplyDelete
  7. Yeah!!
    BUuuRRRRNNN!!!
    Bonda kau mmg super-cool!!

    ReplyDelete
  8. ke kanan la ahai.. ke kiri la ahai...

    ReplyDelete
  9. perghhh sentap mak nak!!
    bagus la ayat bonda itu, lepas ni kena balik kampung aujinz jugak berguru ayat pedas macam tu dengan bonda~ lalalalalalla

    ReplyDelete
  10. Nyiahahaha ! padan muka along.. tak balik kampung kan ! duk avengers buleh pulok !

    ReplyDelete
  11. kahkahkah

    terkena kau jang
    tak sangka bonda pun kretip jugak
    patut la anak dia pun kretip
    huhu

    ReplyDelete
  12. Akakakkakakakkaka ! Ai Ojin Ojin pulanglah ke tempat asalmu nak

    ReplyDelete
  13. gila pedas kata2 mak kau.. ;p

    bukan x kesian, tapi kalau mem besor udah kate gitu, what else to say kan? masukkan keopala dalam baldi je la..

    ReplyDelete
  14. satu perlian yg agk lembut menusuk kalbu la 2.. kehkeh

    ReplyDelete
  15. hahahahah! hambik..sentap habis den

    ReplyDelete
  16. anak llki mmg,x blik 2,3 bulan dia rilek je..mak kat umah dah x tntu arah...ehehe

    p/s : balik dlm 1-2x sebulan :P

    ReplyDelete
  17. along lenkali balik la jumpa bonda. kehkeh

    ReplyDelete
  18. dulu mak aku duduk mersing pun aku balik selalu ojin oi... rawang bukan jauh mana pun...

    nak pinjam GPS aku ke?

    ReplyDelete
  19. ekekeke mak rindu lettew ngn ank dia yg kacak lagi hensem..

    ReplyDelete
  20. itu dah makan sampai tulang hitam....naseb baek rietta baru jew balik dari kampung..kku x, terkena gak lew...ekekeke....

    ReplyDelete
  21. rawang memang hari hari jem..hari hari menghadap jem..grrr


    haha..ape lagi kekanda..pulanglah kerumah..ayat bonda memang makan dalam tu..sentap kan?takpun beli GPS satu baru jumpe jalan pulang..heheh

    ReplyDelete
  22. Bagus cara bonda hang perli hang, memang menusuk tembus kalbu. Haha
    Bangla lagi baguihhh.

    ReplyDelete
  23. hahaha makan dlm tuuu..

    ohh rawang stil jem lagi ek. aku dulu skolah kat rawang. kbai.


    err, rawang selangor kan? bukan johor kan? :D

    ReplyDelete
  24. serius menusuk weyh..harhar..siap nk blikan GPS..bhsa kiasan bonda ko bestlah..kalo aku mmg sentap ahh

    ReplyDelete
  25. mmg terbaekkkkk la..hahahaha..aku baru balik kg..nasib la beliau tidak perli aku..koh koh koh

    ReplyDelete
  26. ho ho ho balik kg.. minggu depan mau balik kg :D

    ReplyDelete
  27. ak nak forward msg ini ke adik ak yg lame tak balik boleh? tak pun bg mummy ak sound mcm ni kat die.... zalim tak????!!!!????

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD