05 June, 2012

Lagi?

***On the way ke cafe, menongkah tangga ke tingkat satu..***

Tepuk tepuk poket.
"Alamak, kau perasan tak aku letak mana wallet aku tadi?"


"Tak pun. Cuba miss call!" dengan muka selamba kodok.


Berguling guling member tue jatuh tangga kena terajang.
Aku tepuk dahi, wallet ada kat kocek-dalam jaket.


***Di cafe, semasa tengah bersantap***


"Ah, jilaka, aku tertinggal henpon kat opis. Pinjam henpon kau kejap!"


Kobek kobek pouch bag.
"Alaa, henpon aku atas meja tengah caj tadi. Din kat opis kan, ko call dia suruh dia bawak naik!"
jawab beliau dengan muka tempoyak lagi.


Aku pandang muka dia.


Berguling guling member tue kat bawah meja mulut penuh dengan Megi Goreng kena terajang dek aku dengan dua belah kaki

40 comments:

  1. itulah gunanya kawan.

    *senyum*

    there are time, joke can relief some stress, and for some, they just being a firestarter.

    berpada-pada adalah key.

    p/S: annoying, tapi sesekali menghiburkan mereka nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh.. mereka cuma bergurau..

      Delete
  2. pergh.. sengal gile la kawan ko tu. lol. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... dua dua pon sama jer..

      Delete
  3. hahaha..terajang dua belah kaki.. sadis

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua belah kaki laa.. power sikit... koh koh koh..

      Delete
  4. member:eh mana aku letak buku aku tadi ek dah ilang la..
    aku: mis kol mis kol cepat kang kalau off susah nak miskol

    haha aku pun suka wat kat memeber aku macam tu.. hahaha

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hoh.. siapa sengal?.. siapa ngeng??.

      Delete
  6. sama kes mcm last week mak mintak tlg bwk dia gi pasar.. masing2 dh kt kete baru tny, mane kunci kete? sy tny adik, adik tny sy balik.. last2 mak yg jwb "cuba miskol kunci yg mak gantung kt tmpt kunci tu, kalau2 dia nk dtg sini.." mencicit adik lari masuk umah amik kunci.. hahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih.. haaa. mak lagi sempoi.. koh koh koh

      Delete
  7. bahahahaha...stress keje terus hilang baca post ni.=_=

    ReplyDelete
  8. sian la plak....huhuhu....tapiiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... hah.. sian ke siapa tue??.. koh koh koh

      Delete
  9. eh eh sengalnye kwn die..
    haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua kali lima jer semuanya... koh koh koh

      Delete
  10. hehe...untung ade member cmtu...boleh release tension..haha..
    p/s: baru perasan ade budak comel conteng2 kat atas uh..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lamanya tak singgah.. koh koh koh... hai hai akak.. koh koh koh

      Delete
  11. koh koh koh..mmber hang mmg layak dapat terajang.. tpi fun pe mmbe cmni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. boleh release tension.. koh koh koh..

      Delete
  12. Kalau kitorang, selalu terlupa kunci kereta letak mana. Kalau tak kunci kereta mesti kunci rumah. Kalau ada member2 roger nak cari kunci2 tu memang kitorang suruh miss call je. Confirm jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. memang hampeh nak suruh miss call kunci.. koh koh koh

      Delete
  13. kehkehkeh. kalau wa, wa kasi penyek itu dua-dua. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. dua dua.. yang sorang lagi yang mana?.. koh koh koh

      Delete
  14. kawan tu mmg saja nak rasa penerajang nak wat camne ek kekekekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... kengkadang saya pon buat lawak bangang gak.. XD

      Delete
  15. untungla dapat kawan kaki troll~kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang untung.. berbaloi baloi... koh koh koh

      Delete
  16. biasanya aku yang wat lawak bangang macam tu hahah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun kengkadang buat gak.. koh koh koh

      Delete
  17. klakar seh..muahahahahaha *guling2 sambil tekan perut*

    ReplyDelete
  18. Apadaa. Lain kali guna ayat nih.
    "Cuba kau try buat friendfinder, detect mana kau tinggal wallet kau.
    :D

    ReplyDelete
  19. hahaha.ada ke macam tuh.baik pakai public phoneeeee

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD