26 June, 2012

Perkara ini perlu dibawa ke tengah..

Awak awak.. semalam kan.. saya kan dah nak siapkan episod 5, tinggal lukis panel last jer.. tetiba perut saya lapar seperti ada segerombolan naga bertempur di paya lagaknya, saya pun ke dapur nak buat air.. bila saya ketek ketek dapur sekali api dapur tak menyala ibarat tiada lagi sinaran untuk hari esok..

Saya cek laa tong gas, terasa ringan bak bulu.. bulu apa jangan tanya, saya pun tak tau. Rupanya gas dah habis. Saya pon nak telefon kedai suruh hantokan gas, sekali masuk dalam voicemail daa. Mesti tokey kedai tue lupa nak topap henpon dia.

Saya cuba ke kedai nak order tong gas dengan isinya sekali, sampai di parking kereta saya cari la kunci kereta saya. Tak jumpa. Rupanya kunci tue ada dalam jaket yang saya selalu pakai pergi kerja. Saya naik semula ke atas dan bila sampai atas saya penat. Saya malas nak turun balik. So saya tak beli laa gas untuk memasak..sampai sekarang saya masih lagi menyesal sebab belum beli gas.


Saya minum jer air masak sedingin salju dari dalam lemari es. Perut saya memberontak nak makanan. Saya minum air banyak banyak sampai perut kembung. Kemudian otomatik mata saya layu di tasik madu sebab kekenyangan air.


Saya pun tidur.


Sebab tue laa saya belum publish lagi Origami Biru Episod 5.

koh koh koh..


harap semua percaya dengan cerita saya... 





 Macam nie laa saya tidur dengan gaya innesen malam tadi... kroihhh kroihhh kroihhh...

49 comments:

  1. alasan! alasan.. taw x saya langsung x mkn lepas baca episod 4 sbb menunggu episod 5? Sila percaya cerita saya. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboii.. kemain lama tue kalau tak makan.. koh koh koh..iyer laa.. awak tak makan hati kan kan kan...

      Delete
  2. alasan eh..eh..cpt update...x sabar ni..ggrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer iyer.. Insya Allah, malam kang saya update, esok lusa saya publish laa... koh koh koh

      Delete
    2. cpt laa ketagih nk tgok next ni..bg dadah byk sgt cmtu laa jadinya...ggrrrr

      Delete
    3. hik hik hik.. sapa suruh awak ambik dadah.. koh koh koh..

      Delete
  3. kih kih kih.. pemalas tahap gaban nyo lahh! XD Neng kali sedio an heater letrik tu.. in case bondo2 ni berlaku laie.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh.. kengkadang, bondo centu pon bukan guno slalu ponnn... koh koh koh

      Delete
  4. SAYA PERCAYA SANGAT2, SAYA TAHU AUJINZ SEORANG YG RAJIN!!!
    *mata keatas tangan dibahu*

    (kalau dah pemalas tu katakan sajork la aujinz oit)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. percaya laa.. percaya laaa... saya cerita betul nie... koh koh koh

      Delete
  5. Replies
    1. hampir tiba.. hampir tiba... koh koh koh

      Delete
  6. ahhh..kerana dapur gas, sampai hati awak buat begini..*sob sob*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik.. dah siap laa.. dah siap.. tinggal nak publish jer.. koh koh koh

      Delete
  7. Replies
    1. tak senonoh betul laa si Muyat nie.. ada ke menonggeng kat sini.. koh koh koh

      Delete
  8. dimana jnji2 manis mu wahai encik ojinz?
    alasan xkonkrit..
    sila bg surat tunjuk sebab!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaaa... okeyh ape alasan tue.. koh koh koh

      Delete
  9. Replies
    1. kih kih kih.. ada mengantuk jugaaa... kalau perut dah berat.. XD

      Delete
  10. haha.,. aku ingat kau bertapa kat gunung bubu mana tak berupdate.. takpe. aku percaya. bwahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. ade laaa.. ade.. mana ada bertapa.. XD

      Delete
  11. selagi tak sampai episod akhir aku tak baca citer origami tu haha...
    aku dah tau azabnya menunggu penuh suspen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... lambat lagi nak abis nie bro.. lambat lagi nie.. koh koh koh

      Delete
  12. gua langsung x caya! sbb rumah ko pakai dapur letrik kan??! haaa kantoii mnipu kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada... dapur karen aku semua tak leh guna.. koh koh koh

      Delete
  13. OJINNNNN!~ mencik tau....

    *sambil biar kepala tong gas tu terbukak... tggu nk nyalakn api je ni!*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. janganlah.. rentung karanggg...

      Delete
  14. aku percaya ojinz.. aku percaya. tapi dalam mimpi je la... hahaha.

    xyah nak tiau la... alasan penuh muslihat. tapi takpe, aku tetap sabar menunggu. hohoho~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Hariz.. kau amat memahami.. sob sob sob..

      Delete
  15. sedihnya..sobs..sobs..eh, ni bukannya sambungan origami biru eh?ceh, alasan rupanya..ceh ceh ceh..heh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahhaha.. ehh.. bukan juga.. koh koh koh

      Delete
  16. Replies
    1. apa kena mengena buku ketiak?.. adakah ang nak taip bulu ketiak??..

      Delete
  17. Replies
    1. bangg.. percaya laa bang.. percaya laa.. *melutut*

      Delete
  18. Replies
    1. terima kasih Lee-Kun.. jasamu ku kenang.. koh koh koh

      Delete
  19. eh... aku pecaye... aku pecaye... huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. kenapa awak mengekek?.. tak caya laa tue.. cit!

      Delete
    2. hehehe yer la saya caya dgn alasan yg munasarawak tue hihi...

      Delete
  21. tak percaya

    **dan buat muka innocent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lalingloii.. percayaa laaa. percayaaa laaaaa....

      Delete
  22. percaya!!sambil gelak tutup mulut ..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini pesen percaya gelak gelak nie percaya ke tak nie??.. ai ai ai..

      Delete
  23. hehehe.....i believe i can fly....

    ReplyDelete
    Replies
    1. I believe I can touch the skaiiiii..

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD