21 July, 2012

Cabaran Hari Pertama Berpuasa





Hari pertama adalah hari paling susah 
nak tahan jari dari mengorek hidung..
koh koh koh..

Salam Ramadhan semua XD

P/s: Korek hidung dan telinga tidak membatalkan puasa yer. 

54 comments:

  1. hahaha. lagi beberapa jam. sabor

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. takkk.. ibu dia kata dia dok cari koko krunch pepagi.. hua hua hua

      Delete
  3. Replies
    1. wakakakakka.. bio laa.. koh koh koh

      Delete
  4. bila dh ari2 keje melombong bijik timah, gni la jdknye..
    haha..

    salam ramadhan abg ipar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahahhaha.. kannn.. adoi aiii... XD

      Delete
  5. suh la adik ah tolong korek. org len korek tak batal. haha
    #ajaransesat

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. kah kah kah... jom korek hidung bro.. XD

      Delete
  7. ada banyak pendapat tapinya tau perihal tu... ada yang kata makruh je. tak batal. sama macam korek telinga. ce cek lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm erm... pernah dengar pasal tue.. nanti kita check lagi.. XD

      Delete
  8. Ok, dah nak masuk berbuka dah. kalo kat tempat aku lagi 5 minit r. dah bole dah tu nk korek hidung. wahaha :D

    Salam Ramadhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... dah korek hidung sepuas hati dah.. XD

      Delete
  9. bahaha..mesti habit awok korek hidungkan??koh2

    ReplyDelete
  10. tahan dr korek idung..
    hahhahahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. memang selalu menahan.. XD

      Delete
  11. mase puase la kite terase gatal2 hidung telinga nak suruh korek. haha dugaan tol, time tak puasa takde lak camtu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkih kih..tue laa pasal kan kan kan.. koh koh koh

      Delete
  12. Replies
    1. Lepad berbuka korek laju laju.... <(@ ̄︶ ̄@)>

      Delete
  13. comell haha...:)))..ko hembus je hidung tu kuat2...alternative dari korek ngeh3

    ReplyDelete
  14. tak batal la poser korek hidung ke telinga ke.... dah ada kan jawapannya tahun lepas... ahli2 bijak pandai agama kata tk batal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kih kih kih.. tauu. Saya pernah tanya dengan ustaz ustaz. Ini zaman belum ada pencerahan sebegitu (baca: masa kecik)

      Delete
  15. Replies
    1. Selamat berpuasa Konah  (o^^)oo(^^o)

      Delete
  16. Replies
    1. Kih kih kih.. nak korek hidung jugak?

      Delete
    2. hahahhaha.. iyer laa tuuuu.. XD

      Delete
  17. Replies
    1. bahahhahaha... ai ai ai.. dia perasan laaa plak.. koh koh koh

      Delete
  18. ekekeke ingatkan pasaipa tadi rupa2nya tahan dari korek idung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih.. hari pertama jer.. hari lepas tue biasanya okeyh XD

      Delete
  19. ojinz ni hari2 sebelum puasa mesti gigih korek kan sbb tu gian nak korek bila puasa. hikhik JK

    ReplyDelete
    Replies
    1. err.. takde laa hari hari tapi kekerapan itu tinggi.. nak nak kalau tengah takde idea.. XD

      Delete
  20. ko tipu..sebelum ni takda idung,macam mana nak pose ada lubang hidung siap?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. sebenonya hidung ada.. cuma keluasan dia tak berapa nak nampak pada mata kasar.. time aku kembangkan hidung jer baru nampak.. koh koh koh

      Delete
  21. hahaa... pun boleh.. ingt tahan dari lapar...
    tak pe2.... itu lumrah hidup namanya..

    Selamat berpuasa aujinz! ouh n berbuka, bertarawikh, bersahur, n ber2 segalanya.;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. selamat berpuasa Miss Alieya.. semoga bulan ini dipenuhi keberkatan XD

      Delete
  22. KAHKAHKAHKAHKAHKAHHHH ! Ojin ni comel la ! KAHKAHKAHKAH lagi seklai. woi woi selamat berpuasa, semoga kita lebih diberkati olehNYA. hikhik

    ReplyDelete
  23. Wahaha, aku sendiri, dah terkorek dah secara tak snegaja..hehehe

    ReplyDelete
  24. pengkorek idong tegar....

    ReplyDelete
  25. hehe.. betui tu, jenuh nak tahan, kalau gatai, leh ja korek... jangan duk korek saja2.. bataila posa (^___^)

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD