22 July, 2012

Reverse Sensor

Lepas si Mem Kecik call aku, petang tue aku ambik dia bawak balik.
Dia punya pot pet pot pet sebab aku lambat ambik tue sampai aku rasa nak bukak pintu kereta terjun 
ke jalan tar muka dulu.
Dalam kereta dia membebel non-stop sampaikan aku tak tau mana satu suara dj radio, mana satu dia punya bebelan.

Lepas singgah kedai belikan dia Vitagen, aku drive balik.
sampai kawasan rumah, dek kerana Si Putih aku takde reverse sensor, 
aku serahkan tugas pantauan kepada Mem Kecik.




Tak menahan aku dengan loyar buruk dia.
Rasa nak sekeh sekeh jer si Donat Kecik nie..
Entah dari mana dia dapat perangai tue..
ai ai ai..
XD

Yaa.. dia punya Beep Beep tue memang selalu buat aku gelak..
cara tak?.
koh koh koh

70 comments:

  1. hahahaha..bijak2...best la ada adik cmni..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... kannn Tengku Puteri.. XD

      Delete
  2. pangai die ikot pangai ayong die..
    kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. iyer laaa kot.. koh koh koh

      Delete
  3. kartun diatas membuktikan encik ayong tiada hidung..jadi tak mungkin puasa anda batal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... buat kajian sampai ke entri seterusnya ya bang.. koh koh koh

      Delete
    2. saya akan mengadu pada wartawan:D hehe

      Delete
    3. Koh koh koh.. eh jangan laaa..  (o^^)o

      Delete
  4. alalala...comeinyer ia unyik..hik3

    ReplyDelete
  5. haha.. boleh la amik jadi sensor keta akak pula lepas ni ye cik Mem Kecik...^.^ hik hik hik... comelest la!
    Balik kg baru2 ni melayan anak2 sedara, Ya Allah.. mmg budak2 perangai sepesen je kan semua?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa laa budak budak.. diorang sentiasa happy jer.. XD

      Delete
  6. hahahahahahaha!!

    sumpah aku gelak guling2 ni. walaupun tengah demam. haih comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap lagi elok laa demam ang tue.. koh koh koh.. Insya Allah..XD

      Delete
  7. haha..beep beep beep~comeynya budak tecik neh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik.. macam Ayong dia kan kan kan..XD

      Delete
  8. terbaik la, sensor hidop ni, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sensor mahal nie.. susah nak cari kat mana mana.. XD

      Delete
  9. blog ni dh jadi diari mem kecik. nanti dia besar baca balik mesti best haha

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Dia serba serbi.. loyar buruk gak..XD

      Delete
  11. Alor lor lor! comel sungguh lagi bijak budak kecik itu:)

    ReplyDelete
  12. kehkehkeh kalau kena bunyi la...apa laa ayong nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. iyer laa.. dah kena baru nak suruh stop baik toksah.. koh koh koh

      Delete
  13. buleh tanya lak mana dia dapat perangai loyar buruk tu kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koh koh koh..kena laa tanya...XD

      Delete
  14. hakhakhak... kiut je budak tu... huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam Ayong dia kan kan kan ... XD

      Delete
  15. genius betul mem kecik ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhha.. bebudak tengah membesar..

      Delete
  16. dia ikut ayong dia lah loyar buruk, tak caya kayu try follow ayong dia kat twitter tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kayu apakah Ikar? Koh koh koh..mana ada.. <(@ ̄︶ ̄@)>

      Delete
  17. budak kecik selalu ikut pesekitaran..dia dgr nk buat..dia tengok dah ikut..jadi jgn buat bukan2 depan dia..jgn ckp bukan2 depan dia..dia memang RE..ahahah...comel jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka dalam tempoh belajar...so mereka belajar apa saja mereka lihat dan dengar XD

      Delete
  18. beep beep beep. kah kah kah. lawak la adik kau.

    ReplyDelete
  19. kiut jew dik aah tu....siap bunyik lagik...sweeet.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah...tapi Ayong dia lagi suwiiittttt XD

      Delete
    2. ayong dia lagik sweet eeh....hehehe....

      Delete
  20. "alau ena anti ia unyik laa..."
    bunyi apa ea?! bunyi beep beep ka, bunyi kreta dah kena dinding..hehehe

    ReplyDelete
  21. aduh tak dpt nk bygkan kecomelan bunyik beep beep tu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena dengar live lagi best.. koh koh koh...

      Delete
  22. pnjm mem kecik...nk buh kt beskal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahahhahaa.. basikal tak yah reverse sensor.. koh koh koh

      Delete
  23. huyoo, best nih..
    jimat sket, tak payah pasang reverse sensor..gehgehgeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... kannn... tapi yang ini punya reverse sensor tak boleh dipercayaii sangat.. koh koh koh XD

      Delete
  24. reverse sensor original. dulu aku selalu gak kena jadi. n jawapan yg sama akan berbunyik. hohoho~ ;p

    *choiii.. hahaha.

    ReplyDelete
  25. Hahaha, comeyl jek..! Ada jual x kat pasaran? XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde.. ini limited edition.. koh koh koh

      Delete
  26. comeynye la dak kecik ni..haha..

    ReplyDelete
  27. hahhaha.. baik punya sensor...beep..beep..beep...

    ReplyDelete
  28. btol gak dia kata, nt kene nt dia bunyik laa.. ok laa tu ayong.. biar dh bunyik nt, benti je laa.. dh kena laa tu...

    (^_^)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. pfffttt... baik tak payah..

      Delete
  29. Memang betul ke ada adik kecik tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya.. berdasarkan watak sebenar.. XD

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD