09 July, 2012

Pelabuhan Persinggahan - Catatan Uncle Jonni

Dah lama aku tak singgah mana mana pelabuhan kan. Kali nie aku nak singgah pelabuhan yang baru. Sebelum nie semua pelabuhan yang aku singgah adalah awek awek belake (..ekhem..nampak tak permainannya di situ?..) kali nie tak. Aku nak singgah pelabuhan milik seorang Uncle. Dia kabo dia Uncle aku mana laa tau..

Beliau sangat hensem dan ohsem , sempoi dan semua sem sem lagi laa....
Tengok ler macam mana beliau mencari idea untuk menghasilkan idea idea yang ohsem.



Errrr...
Kemudian beliau akan lepak lepak masa senggang untuk melepaskan tekanan barang seminit dua.. owh, beliau juga pernah kabo beliau berminat nak jadi penyanyi..


Sebelum menyambung cara beliau untuk mendapatkan lebih idea idea yang kelakar dengan cara beliau yang tersendiri 
Errr...



... dan beliau kemudiannya akan selamba ke tempat kerja untuk mencari idea idea ohsem di sana..

Ya ya.. beliau ialah Abang Jonni dari Catatan Uncle Jonni. (Kejap abang kejap Uncle yang mana satu nie der?) Kehenseman dan keohseman blog beliau sangat membuatkan aku nekad untuk selongkar lemari, gobok, dan loteng blog beliau. Di sebalik muka ketat itu adalah   watak yang buat aku sangat gay dengan blog beliau... err.. apa aku taip tadi? Gay? Pffft...

Sori bro gua cilok kartun lu tanpa izin lepas tue suka suka ati edit..
koh koh koh...

49 comments:

  1. uncle sempoi. selalu gak jadi silent reader kat sana. karakter pn unik n kelakar. *muka mintak penumbuk haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu pun aku raza kartun dia muka mintak penumbuk..kah kah kah..

      Delete
  2. rietta sgt suka pergi blog uncle....mmg best....masa rietta tension tu hr, abis dr pes entry smpai last ntry rietta baca....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang boleh rilis tension..koh koh koh..

      Delete
  3. uncle jonni?dua pekataan untuk dia. sempoi dan best!!:D

    ReplyDelete
  4. Follow uncle Jonni via Lanun Ranggi! Hiks:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik... follow follow.. jangan tak follow.. koh koh koh

      Delete
  5. bru gak mengenali uncle jonni..memg ohsem

    ReplyDelete
  6. Ahh dh kate gini, teman TERpaksa pecaye je la..moh pi jengui sat kt belog angkel ni? (aku layak ke pangge angkel lg ni?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah ler... layak kot.. koh koh koh

      Delete
  7. owh ingatkan pelabuhan apa rupa2nya blog baru hihi...apesal macam watak cik ah ada jugak dalam karakter uncle koh koh koh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. watak Dik Ah tue memang watak dari blog saya.. itu yang dah di edit... koh koh koh

      Delete
  8. adoiyai..tambah lagi satu blog utk walking2...bila klik truih sangkut x hengat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih.. kan dah kabo dahh... blog dia ohsem.. hua hua hua

      Delete
  9. koh..koh..koh..suka giler tgok budak kecik tu sound pokcik

    ReplyDelete
    Replies
    1. tegur menegur itu amalam mulia...

      Delete
  10. pandai budak kenit tuh tegur uncle.. nsb baek uncle x sound balik.. hhuuu~
    uncle jonni mmg best! sama la cam blog ni.. bila jumpa je terus nyangkut! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh.. blog nie tuan dia sangat pemalas nak apdet.. koh koh koh

      Delete
    2. malas2 pun tapi best gak pe layan.. ^.~

      Delete
    3. hahahaha... iyer laa... takde sumber ilmiah dalam blog nie... XD

      Delete
  11. Replies
    1. Singgah.. jangan tak singgah Puan Noli.. hue hue hue

      Delete
  12. thanks kenalkan dgn blog baru yg ohsem...
    dah lubuk kat sini tak banyak ikan dah.. pastu lambat pulak nak timbul. baik carik lubuk lain kan?

    * paham x kiasan aku tu?? hohoho.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer bro.. iyer.. aku paham.. koh koh koh...

      Delete
  13. aku kagum dgn uncle jonni sebab dia rajin sgt lukis katun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn... kartun satu hal.. penulisan dia pon lawak..

      Delete
  14. hye slm pagi!owh saya mmg peminat setia uncle jonni...siap bookmark lagi.tiap2 hr kalau stress kat office mesti curi2 bw bc entri uncle hehhe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha... curi curi yaaa.. nanti saya kabo ke boss awak.. koh koh koh

      Delete
  15. blog uncle jonni memang ohsem sgt... suka lepak kat blog dia...

    ReplyDelete
  16. Aku mmg selongkar abes entry kt blog uncle jonni tu..citer pasal raya pasal kakak ipar dia pasal anak sedara dia sume ada..hahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. tue laa.. aku rasa pon belom selongkar habis lagi.. koh koh koh

      Delete
  17. Hahaha..untong la pacek jonni 2, org len dedah tabiat buruk pn ramai je org sangkut lg ngan pacek..hahah..

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. har har har... terbaik terbaik terbaik...

      Delete
  19. memang terbaik la blog jon tu.. kah3... sehari kalau tak singgah tak sah le...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam suratkhabo iyer dak.. koh koh koh

      Delete
  20. beliau tu asik posing baring tunjuk pusat jek! nyampahssss!!!

    *blog UNCLE Joni dah jadi komik online saya. hoho!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. pusat dia terjojol.. koh koh koh

      Delete
  21. mmg ohsem pun..asal bukak blog ja,cari blog uncle dulu

    ReplyDelete
  22. Dan akak salah sorg peminat dia ...ye ke peminat dia.....? Ke dia yg minat aku...hahaha....

    (ayt mcm nk kena sepak je kn)

    ReplyDelete
  23. owh, patot pelik semacam lukisan, bukan ojin punya rupenye.. hahaa.. baguih2.. teruskan buat review blog spesies macam ni.. suka2.. eh, spesies? koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. dia blogger yang ke empat laa cik Yad.. cuba check blogger yang lain plak...

      Delete
  24. Singgah dr blog abg Jonny.Salam kenal dear.

    ReplyDelete
  25. gambar mula2 yang tido tu sejibik macam aku hehe.

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD