30 September, 2012

Aku penyabar? Heh!..

Blogwalking di kala line internet macam siput sedut adalah mencabar minda. Pesen aku, blogwalking ke mana mana blog yang aku follow dan klik list dari bloglist mereka untuk sesajer terjah ke blog yang aku tak follow...err... korang faham ker?.. koh koh koh..

Tetapi, ada perkara yang tidak memproduktifkan blogwalking aku di waktu waktu masa terhad.
salah satunya ialah...




Salah satu sebab aku singgah blog yang mempunyai entri terbaik tapi tak komen adalah kerana menda alah nie. 
Pesen aku kalau singgah blog orang, aku akan baca entri entri di blog dia, selongkar dan komen yang mana mana aku nak komen. Angpa bayangkan kalau aku nak komen sepuluh entri dia, dan setiap satu entri aku terpaksa taip dua tiga kali menda alah nie (.. iyer, aku memang slow..dan rabun..).. sob sob sob. Terseksa jiwa mak, nak!

Blogger dah ada moderasi komen kannn... janganlah diseksa pembaca pembaca anda lagi..
koh koh koh

jalan terbaik untuk kesejahteraan jiwa aku ialah..



lepas baca
Tekan X


Settle!


62 comments:

  1. gambar last tak tahan..errr..

    hoho..benda tu memang memupuk sifat sabar.... dan dalam masa yang sama, menyeksa.. errrrrr..

    ReplyDelete
  2. haha..dah tahu rabun, reti-reti laa gi check dekat optic specialist... :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh.. dah memang rabub, dah pakai cermin mata dah momo oiiii... hang doktor apa?.. nak pie check kat hang nieh.. XD

      Delete
    2. patut pun sampai typo.. :P
      cheq student lagi laa..
      grad nnt jadi doctor biasa jaa baru..huhuhu
      specialist klau lambat lagi laa..:D

      Delete
    3. takpe aaaa... doktor jugakkk... XD

      Delete
  3. smart la kartun yang paling bawah 2 en.aujinz... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik... terima kasih Nusyaida Nasuha rosman... koh koh koh

      Delete
  4. aku kalau mood tgh rajin, layankan je menatang alah tu. tapi selalunya memang aku pangkah awal2 kalau keluar menatang alah tu. walaupon dah siap tulis komen. hoho.

    *ko xde letak kan verifikasi perkataan (word verification) tu? saje je tanya. hohoho. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. err... agak agak masa hang komen nie tadi, ade keluo ke benda alah tue ke tak?.. koh koh koh

      Delete
  5. Aku sangat anti benda ni...
    Tambahan bila internet macam siput..
    Dan bila aku dah masukkan word yg betul, still dia kata salah..

    Betul kata ko,
    Blogger.com dah ada verification dia sendiri, diorg dah asingkan yg mana spam yg mana bukan..
    So, tak perlu tambah seksaan pembaca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue laa kann... dah siap dah ade spam verification lagi..lagi mau seksa seksa .. koh koh koh

      Delete
  6. betol2...sokong2....dh la tenet sesak napas je...pastu nk masuk mnde alah tu...kompom mls dh pastu....ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa.. tau takpe... sebenonye, awak nie misteri sungguh laa.. siapa awak sebenonye?.. hahahhaha

      Delete
  7. haha..menguji kesabaran tuh...sy pun akan berlalu bersama angin lalu klu kena isi benda alah tuh....eh..ensem r kartun last tuh..mcm kamen rider gaya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita akan ucap hai hai dan bai bai laa kannn...

      koh koh koh... Kamen rider laa sangat... gaya 9gag punya meme... koh koh koh

      Delete
    2. kamen raider lah sangat. mcm sivaji the boss adelah.. hak hak hik

      Delete
    3. Sivaji pon ensemmmmmmm apee.. XD

      Delete
  8. ojinz buta urop..
    kehkehkeh..


    larikkkkkkkk~!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiii.. mane ade... *fuh fuh lepas nie mintak mintak cik Ezy pon ade problem dengan menatam nie..*

      Delete
  9. nampaknye ko robot lah tu. omaigud. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. robot tak robot... hang cuba check kotak komen hang weih... aku rasa, komen kat blog hang pon ada... koh koh koh

      Delete
  10. aku juga bukan penyabar orangnya. *buat gaya ojin jugak

    ReplyDelete
  11. hahaha seriously tensen ngn benda tu..mmg sekali isi tak kan betul punyalah..tp maybe setengah tu tak sedar kot setting komen depa camtu..eh nak kena cakap ka kartun kt bawah tu mcm manga jepun lebih kurang???kohkoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue laa.. aku rasa depa pon tak perasan kottt..

      macam manga? iyer ker?.. ermmmm

      Delete
  12. sabar encik aujin~ "tahukah encik, komen encik adalah makanan seorang blogger atau beribu blogger yang lain, lagi encik banyak sabar, lagi berkatlah blog ncik. insyallah. mudah2an".. xDDDD

    sbenarnya, bg pendapat sy, kdg2 dorg taktahu dan tdk alert pun ada security code wlaupun ada blog. realitinya, ramai yg akan jd silent reader, dulu sy jd pesekodeng tegar je kt sini, tp dh tahu komen ni. (haa hamekau) sedekoh byk2 smpai TER-spam. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar ler tue sebab tue berusaha jugak sebelum tekan pangkah.. tapi dah tak tahan sabar.. tekan jer pangkah... koh koh koh

      kengkadang, sambil komen sambil inform blogger tue yang benda alah tue aktif di blog dia dan kalau boleh, tak yah guna. Tapi macam depa tak pedulik jer..

      oo.. dulu silent readerrrrrrr... *kekening*

      Delete
  13. penat org2 tu buat buat sistem separate2 spam semua.. nak jugak blogger susahkan reader sendiri hahahaha.

    mmg menyampah..cukup 3 kali mmg tekan pangkah.

    macam haram !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan Lalingloi... koh koh koh.

      Delete
  14. ooohh emm gieee...awak ialah robot nampaknye. Otobot !! bertukar!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertukarr!!! Saya gigit awak kanggg..

      Delete
    2. hahaha..otobot ade gigi ke..??

      Delete
  15. eyza pun kalau kena buat camtu dan still error verification trus pangkah X jerr... malas nak layan hehehe... buat sakit jiwa raga jer duk stress sorang2 hihi.

    ReplyDelete
  16. btol2. kdg2 menyampah gak jumpa benda ni. tp sbb "mata" aku tajam, so jawab skali terus btol. kih3... btw, gmbr yg last tu mmg winrar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemain tajam. Sebenonye mata aku pon power gak.. masalahnya, nak settlekan satu menda alah nie mengambil masa jugak. Kalau masa tue digunakan sebaik baiknya, aku dah boleh baca entri lama dia yang lain dah.. koh koh koh


      yang last tue?.. kenape semua tegur gambo tue??

      Delete
  17. mula2 sllu slh sbb xphm verification yg br ni...bila dh phm, terus betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. okeyh, sekarang, bayangkan ang nak komen sepuluh entri dia yang lain dan terpaksa melakukan proses yang sama..... koh koh koh

      Delete
  18. aku kadang2 penyabar, kadang2 tak.
    tapi kalau dah 2-3 kali try tak dapat memang butang x tu la yg aku cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... cari butang X yer bang..

      Delete
  19. Hehehe....klu dh dua tiga kali salah....rietta pown kdg kdg tekan x juga....huhuh....nak nak taem tenet slow.....

    Psss.....rindu dik aaaah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik... rindu Dik Ah?.. koh koh koh..

      Delete
  20. agreeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
    hahaahha serious nyirap kekadang (bukan nyirap kan blog org empunya tu taw)
    nyirap dengan diri sendri yg rabun sesgt ataw pun code yg appear tu ngarut sokmo! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih.. selalunya memang mengarut sokmo.. entah hape hape entah

      Delete
  21. alasan je tu... blog aku takde pon mende alah tu, ko tak komen gak...lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahhaha... tunggu hang apdet sampai aku lupa tahu.. XD

      Delete
  22. eh eh bukan belong to me kannn..kann...hehehe..

    tak pasti blog ku ade kah ade menatang tu..rase cam takde..ngeh ngeh

    ReplyDelete
  23. aku dulu tak perasan entri aku semua kena verify dulu..

    atas teguran encek aujinz, aku telah menyahaktifkannya..
    gunalah produk aujinz untuk mendapat hasil yang berkesan macam saya..eh?

    ReplyDelete
  24. Ak kalau jumpa benda mesti tak pernah salah taip. Selalu je lepas. KOH KOH KOH.

    ReplyDelete
  25. saya dah rindu dengan benda tu,seharian tak jumpa..ko pecaya tak?hahaha.

    singgah dan follow sini :)

    ReplyDelete
  26. xsuke tp tabahkan n cekalkan hati untuk mengomen.. pastu sound secara berhemah supaya tuan blog tahu..

    ReplyDelete
  27. hahahha... kita serupa.. da sedap2 baca nak komen kuar menda tu.. apa agi.. cci terus tgr cara sopan dan santun..

    ReplyDelete
  28. haha. sememangnya merenyahkan

    tapi baru-baru ni baru aku taw yang bende tu sebernanya untuk memastikan yg kita ni bukan robot. rupanye tu la kelemahan robot.huahuahua.robot yg kusangka hebat selama ni...

    ReplyDelete
  29. time kasih sebab sudi mengomel di blog sy

    ReplyDelete
  30. ah lepas ni nak kene letak la mende tu. bare hipster

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD