29 September, 2012

EyeOnMalaysia # 4 - Express Lane


Aku tak tau laa samada diorang nie rabun jauh, tak reti membaca atau tak reti mengira bila menggunakan Express Lane/Counter. Terang terang tertulis  laluan tersebut untuk mereka yang membeli barangan tidak lebih dari lima atau sepuluh barang sahaja. 

Kalau kaunter lain beratur panjang aku tak kisah, mungkin staff kaunter sendiri panggil untuk memudahkan urusan. Ini yang jenis malas beratur, asal ada kaunter bayaran kosong terus masuk.

Takkan diorang tak terfikir kenapa tempat letak barang di kaunter laluan tersebut kecik?
Pesen tak hormatkan orang yang pokai macam aku nie yang hanya mampu beli cecair pencuci tandas dan berus jamban bila ke Supermarket.

Hunsff hunsff hunsff!

35 comments:

  1. Memang ada pesen yg tak sekolah mcm tu..

    ReplyDelete
  2. Hahahahahak ! Selalu terjadi.. Jenih tatau baca barangkali ~

    >,<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... kadang kadang diorang sajer jer nak break the rule..XD

      Delete
  3. Pesen tak alert dgn kadaan sekeliling ni memang aku tak gemor sangat. Rasa nak stepler dahi dia. Hoh

    Aleenaiden

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. kerja nak menyetepler dahi orang jer dia nie.. ai ai ai

      Delete
  4. tuh namanya pekak badak....eh..? hehehehe...

    ReplyDelete
  5. mereka itu tak sedar kot!
    kejotkan mereka... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknye laaa... mungkin diorang tengah berangan

      Delete
  6. saya, beli barang sikit, tp, selalu gi line kaunter tmpat brg yg banyak..sggup beratur. sb maluu~~ (xbetempat). klo brg sikit, org tak perasan sgt..cashier nk hbiskn Q. hewhhueh.

    yg ats ni, mungkin bangga dia beli brg byk2. jd dia tak malu masuk lane tu. wakakaka. proud to b malysian. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kemain pemalu... hahahhaha.. saya selalu cari fast lane dulu kalau beli barang tak banyak.. XD

      Delete
  7. bukan selalu cashier akan halau ke customer camni pegi kaunter normal?? kat tempat aku selalu je makhluk2 zargus ni kena halau.

    nak buat camne kan dah ada makhluk2 x bertamadun camni. yang penting jangan biarkan dorang menetas lebih banyak makhluk serupa dorang ni.. hahaha~ ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang kadang cashier pun dah malas XD

      Delete
  8. biasa gak jumpa org mcm ni kat Giant.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan... Giant ke Tesco ker.. sama jer..

      Delete
  9. Replies
    1. cashier dah malas nak tegur.. koh koh koh

      Delete
  10. cashier idok tegur ke? hari tu aku tersilap masuk kaunter. aku beli bantal je. ada uncle berbangsa India tegur. 'hello, you kena pergi kaunter sana. less than 10 items.' dia senyum.

    hehe aku pun tersilap. nasib baik uncle tu tegur cara mesra alam. satuuuuuuuu Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okeyhlah kalau macam tue... kira Uncle tue prihatin.. koh koh koh

      Delete
  11. xberbaloi la g supermarket beli pencuci ngn berus jmban je..
    hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pon.. tapi kengkadang pergi sesajer takde tujuan.. lepas tue tak tau nak beli apa.. capai jer apa yang murah... kih kih kih

      Delete
  12. asal abams Ojins tak sound je? kalau kita, kita main pakai jelingan tajam jer. bhahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... saya jenis tak suka cari pasal Dik.. koh koh koh

      Delete
  13. Kawan aku sorg cashier yg byk kali jaga kaunter ekspres camni...
    Kata dia, selalu sangat org yg tak reti bahasa buat camni..
    Bila ditegur, diorg siap lawan balik suruh panggil manager..
    Tapi, kalau tak ditegur, maka hilang laa fungsi sebenar kaunter ekspress ni, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokok pangkalnya, ada jer orang Malaysia yang tak reti sivik. Diorang nie laa yang selalu menyusahkan kita nak lepas dari minda kelas ketiga... huhuhu

      Delete
  14. halau jeeeeeeee

    byk kali jumpa, mmg menyampah tp salu tengok mmg cashier halau dan yang selalu sgt jumpa buat perangai buat2 tak nampak / buat2 tak reti ni majoritinya cina, lepas tu bile ditegur mesti mengamuk bising2.

    ReplyDelete
  15. hahaha spec mata yg dye pakai tu spec mata rabun jauh..
    so bila da dekat dye mmg xnampak ade sign "EXPRESS LANE" (=

    ReplyDelete
  16. hahha.. mesti dia rabun... alahai... ^_^

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD