25 September, 2012

Ciri ciri gadis idaman..

Ahhh nak mengkabo ciri ciri gadis impian tak patut, so kita kabo ler ciri ciri gadis idaman. Idaman nie kira macam pengharapan laa...

"tapi idaman dengan impian.. lebih kurang jer maksud dia..."
"sadap mung, impi itu impi.. dream.. idaman itu idam.. ingin.. err.."

Sudah sudah..  tak nak gadis impian, sebab muka tak hensem mana nak berimpian tinggi melangit.. Ciri ciri gadis idaman saya perlulah mengkaber kelemahan kelemahan saya seperti :

1. Tak suka memujuk.
Serius, saya adalah kayu gila bila hal memujuk.So, yang kuat merajuk adalah no no. Nak merajuk?..silakannnn.. koh koh koh.



2. Jenis tak banyak bercakap.
Saya tak banyak bercakap. Yang kenal saya tau saya jenis tak banyak bercakap kalau tak perlu. Tapi saya kuat membebel. Saya harap awak tak kisah kalau saya membebel.



3. Suka tidur lambat, bangun awal...
Bangun awal di sini bukan selepas pukul 7 ya, tapi sebelum Subuh. Sabtu Ahad pun. Kalau awak suka bangun bila matahari dah tinggi, ayam pun dah kenyang balik ke reban... berubahlah sayang. Kalau tak, siapa nak kejutkan saya bangun Solat Subuh dan kejutkan anak anak...hik hik hik..


4. Suka basuh baju, tapi tak suka jemur dan lipat kain.
Harap awak rajin jemur baju dan lipat kain. Saya punya pesen, lepas basuh sidai, bila nak pakai, tarik jer dari ampaian.. senangggg dan mudah kan kan kan?.. koh koh koh



5. Ini paling penting. Saya suka kucing.
Saya sanggup kongsi katil dengan kucing. Harap awak tak kisah.. ker.. awak kisah?.. kalau awak kisah, itu masalah awak... awak boleh tidur kat sofa.. dan kemudian rujuk kepada point pertama... koh koh koh



Itulah antara kelemahan kelemahan saya. Ada lagi sebenonye, tapi malas nak lukis. Koh koh koh.
So, ade  ke yang punya ciri ciri gadis idaman saya di situ? Ade ke takde?..
Paling koman, saya harap awak ada 4 dari lima ciri ciri di atas...

Ke tinggi sangat demand saya?..
koh koh koh

Takde laa saya sekejam itu. Saya tak cari yang perfect... saya gariskan kelemahan diri sendiri, so senang nak cari yang mampu melengkapkan. Kita tak sempurna kan kan kan.. jadi awak lengkapkan saya, saya lengkapkan awak.. tak gitu?

koh koh koh..

P/s: kemain nak saya saya... hua hua hua

104 comments:

  1. sama mcm hubby tak suka pujuk, da la kite ne kuat merajuk..huahua.. dalam kelemahan ada kelebihan jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia pun tak suka memujuk yer... koh koh koh

      Delete
  2. Perkara biasa bagi seorang manusia, nakkan yang sempurna :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkan jumpa yang sempurna punya... XD

      Delete
  3. aku dah agak dh point 5 mesti ada. lol. #tetiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha... dan dan jer DabelYouZie

      Delete
  4. ah, mana ada lelaki suke pujuk, pesen mmg dah habis merajuk cari saya balik okeh!

    kah3...kemain saya saya! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan... eh.. ade yang jenis romantik, dia pujuk. Saya jenis kayu.. koh koh koh

      Delete
  5. sedihnya aku tak berapa suka kucing..

    dah lah tu point paling pnting..

    kecewa..kecewa..

    eh..aku pulak.. saya lah..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha... saya laaa.. saya... kih kih kih... itu yang paling penting.. koh koh koh

      Delete
  6. Replies
    1. alaa.. bolehlah bang... boleh lah... nak up saham bang... koh koh koh

      Delete
  7. saya pun ada kelemahan so boleh terima tak kelemahan saya ojinz kehkehkhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh... asalkan awak suka kucing.. koh koh koh

      Delete
    2. kucing memang feveret saya hihihi...

      Delete
    3. ehem ehem..calon nombor satu!!

      Delete
    4. hahahhahaha... siapa? siapa?..

      Delete
  8. ehem..ehem..
    saya ade 4 dari 5 ciri yg awak tulis..
    lalalalala..
    meh la dtg jumpe ayah saya.. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa.. bestnya... ehhh?.. koh koh koh

      Delete
    2. naseb bek ojin reply ehhh?
      kalo betul2 dtg umah...
      mau tekejut beruk ni..
      heee...

      btw,
      moga dapat bakal isteri yg terbaik..saling melengkapi antara 1 same lain k...
      all the best to you.gambatte ne.. :)

      Delete
    3. kah kah kah.. alaa.. baru nak gie merisik.. XD

      Delete
    4. ..........................(diam jer ni)
      diam tandanyer setuju..
      ok..nak dtg bape kete nih? (layankan je angan ni k ;P)

      Delete
    5. satu kereta jer laa... kate nak hanto perisik dulu.. kah kah kah

      Delete
    6. hahahaha..
      time kasih kerana melayan..
      1 more things..
      luper nak ckp..
      baju yg sidai2 kat atas tu kan, sume x de wane..
      tapi, tibe2 ade sekor sepender berwane kuning..
      muahahaha...diraja kaw2.. ;P

      Delete
    7. barulah ohsemmm... kah kah kah

      Delete
  9. hahaha. bab jenis tak suka merajuk tu memang kena dengan aku.

    moga-moga jumpa la gadis idaman hang ye encik koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahha... terima kasih Nurdani.. XD

      Delete
  10. Replies
    1. ciri-ciri tu semua ada , kecuali no. 1 tu je. mmg lemah toi ler..

      Delete
    2. kuat merajuk?.. kih kih kih... orett.. XD

      Delete
    3. kuat sgt tu tak der la.. tp bergantung la mcm mana org tu layan. takkan ar tertiba pun nak merajuk kan. tak masuk akal nau

      Delete
  11. oke lepas semua ciri diatas... sila masuk meminang ya aujinz...
    kahkahkah!!

    ololololo....comel betul aujinz ni rupanya...lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh .. tak boleh.. awak dah ade pakwe... koh koh koh

      Delete
  12. alamak ojinn.aku suka merajuk.kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahhaha... hang nampak tak merajuk aku letak point nombor berapa?.. koh koh koh

      Delete
  13. Alahaiiii....harap2 adalah yang boleh melengkapkan Aujinz kita ni...hidup berpasangan ni yang penting tolak-ansur ...bila reti tolak-ansur insya Allah yang lain2 boleh kawtim.. (bagi akak la)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih kih... kan kan kan... XD

      Delete
  14. amboi cam cari calon menantu plak.. ngeee~~ apo pun moga dapat yg terbaik antara yg terbaik.. ^_^ insyallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe... Insya Allah... tak nak cari dahh... XD

      Delete
  15. ini blog cari jodoh ke hapa??huhuhu..banyak songgeh plak aiii...XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhhahha.. songeh kena banyak, kalau dia bebetul rela, dia go on jer.. haa.. itu yang kita cari sebenonye.. Wa kah kah kah...

      Delete
  16. hahaha, macam2laaa..
    aku penah kena tinggal sbb x reti majuk..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pun ada?.. ... bertabahlah..XD

      Delete
    2. pergh...yang ni best buat bini.hahah

      Delete
  17. 1. Saya pun xsuka memujuk.. dan juga xsuka merajuk.
    2. Saya pun xbanyak cakap.. (ok yg ni tipu sikit)
    3. Saya pun tidur lambat & bangun awal
    4. Saya rajin buat laundry
    5. Saya ada 6 kucing a.k.a cinta hati

    Haaa agak2 kita sepadan x? Ekhem.
    Koh koh koh.. eh tersama pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... yang lain saya tak kisah, tapi yang nombor lima itu memang best *mata bersinar*

      Delete
  18. moga jumpa gadis idaman impian sume..gudluck..aamiinnnnnnnnnnnnnnnnnnn...kemain pjg aamiinnn..kalo tak jemput mkn naik minyak jgk,siap laa..kiter bako!! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... kemain puan Noli meng Aminkan... kih kih kih

      Delete
    2. aamiinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...;p cett

      Delete
  19. ohhh.. bagusnya :) semoga bertemu jodoh awak :")

    ReplyDelete
  20. kucing? mak takut nyahh~~ hahahaha...

    semoga Allah pertemukan jodoh inchik ojin dan jodoh sy sesuai utk melengkapi hidup kita nt sampai ke syurga.. insyaAllah... aaminnn...

    moh sama2 usaha! *wink*

    ReplyDelete
  21. Ok , bila nak masuk meminang ni? haha

    ReplyDelete
  22. ehem.. kite solo..
    sume ciri2 kat ats ade pd kite..

    bhahaha..

    ReplyDelete
  23. bila aku... eh saya check balik semua tu...
    awak ni sepadan ngan nenek saya la.
    dia solo skang nih. sila masuk meminang skang

    ReplyDelete
    Replies
    1. bang... tengok tajuk bang... Gadis.. gadis... gadis nie maksudnya yang belum pernah berkahwin... koh koh koh

      Delete
    2. haha..keri tolong promote nenek dia plak...heee...

      Delete
  24. gua rasa bab jemur baju tu memang kena..

    ReplyDelete
  25. xpe....itu kan impian...mana tahu dapat....tapi klu kucing tidur atas katil, isteri tido atas sofa.....eerrrrr....memang muncung lew jawapnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... takde laa sampai macam tue kejam sekali... koh koh koh

      Delete
  26. Semoga impian mencari gadis idaman hati akan tercapai..AMIN!!!!!

    ReplyDelete
  27. Amin..insyaAllah sooner or later, ada lah pelengkap hidup kau ojin...

    tp kan.. bila baca entry ni tetiba dalam otak laju mentafsir, "cam bakal ada bau nasi minyak jer.." hik hik hik.. jgn lupa invite yer! =P

    ReplyDelete
  28. ooo .. XD
    rasa macam dah ada calon je pak cik ni. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. calon calonnya adalah... nampak tak kat situ?.. koh koh koh

      Delete
  29. "Saya tak cari yang perfect... saya gariskan kelemahan diri sendiri, so senang nak cari yang mampu melengkapkan. Kita tak sempurna kan kan kan.. jadi awak lengkapkan saya, saya lengkapkan awak.. tak gitu?"

    Terbaeekk!

    ReplyDelete
  30. Ok laa tu, ciri2 baik semuanya..
    Tapii jodoh ni tugas Allah, kadang2 apa yg kita nak, kita tak dapat.
    Tapi kita diberi yg lebih baik..
    insyaAllah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.. mesti terbaik punya.. XD

      Delete
  31. hah! ckup 4...heee...borang ada lg?? hehe.. sy pun tido ngan kucing.. dulu kucing sy beranak..2,3 ari pastu dia angkut anak dia tido atas katil sy...dia letak anak dia hujung kepala sy lak tuh..bila dia kuar dari bilik...anak dia pun mula la tido atas leher sy la,celah ketiak pun dia tido.....skang ank dia dh besar..still tido atas katil ngan sy... heee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Borang ade lagi.. tpi borang Tengku Puteri dah penoh... koh koh koh... alaaa.. bestnya ada kitten tido sekali atas katil... koh koh koh

      Delete
  32. Wah wah... ni iklan berbayar ker... kalau klik bleh dapat duit tak?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bang, ini iklan free bang... iklan pon free klik mane nak dapat duit... koh koh koh

      Delete
    2. oh, ingatkan iklan nuffnang...hehehehhe...

      doaku buatmu adik...

      Delete
    3. hehehehe... orett.. tengkiu XD

      Delete
  33. haha itu la gunanye de blog promote diri sdiri, smga jmpe calon idaman yer..

    bab kucing tu, aku suka lelaki yg suka kucing sbb tandanya dia penyayang, pyabar dan lemah lembut hehe..tp yg problemnya, aku lak yg xsuka kucing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. bab yang suka kucing tue kengkadang ade betul ade tak... koh koh koh


      kenape tak suka kucing? kenape?

      Delete
    2. huhu rimas lah..nk berkepit2

      Delete
  34. amboih....kemain kelemahn dia...xdpt la jd gf diaa..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiseymennnnn... rugiii... tang mana yang tak pass?.. koh koh koh

      Delete
  35. kehkeh.. spender kuning kauuu.. haha XD
    semoga bertemu jodoh yg sesuai :)

    ReplyDelete
  36. Aku pun sama, idamkan perempuan yang sanggup kelemahan² aku.

    Dia tak susah² merajuk lama² sebab aku pun tak pandai pujuk hehe. Setakat kemas baju seluar masuk dalam almari, aku ok je lagi. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku bab yang kemas baju tue memang faill... kih kih kih

      Delete
  37. kalau yg pasal kucing tu saya sanggup, awakkk! :D

    ReplyDelete
  38. aujinz, ko lukis setail comel2 macam ni semart weh..kiut je aku tengok..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah der, aku melukis ikut mood, kalau aku rajin, aku lukis detail siap kaler.. ini lukisan stail malas laa nie... hahahhahaha

      Delete
  39. I used to care, apparently now i don't. Good luck in finding one.

    ReplyDelete
  40. well.. nak berpasangan mestilah kena cari org yg menepati citarasa kita ken. sempurna ke x. tu tolak masuk dalam lubang bawah tanah dulu. yang penting kita selesa dengan dia . Lagi elok. cari yang kontra dengan kita. macam saya. saya jenis yang panas bran. Pasangan pula kena la seorang yang cool and sabar. haahaha :P

    ReplyDelete
  41. Awak nie, pandai melukis laaa. Saya hanya pndai lukis haiwan dan manusia ANIME jek. hukhukhuk.

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD