06 September, 2012

EyeOnMalaysia # 1 - Parking ikut suka


Selalu terserempak dengan pemandu yang meletakkan kenderaan mereka secara melintang di atas kotak parking. Yang jenis macam nie, nak kategorikan apa nie? Mungkin mereka kononnya nak cepat, jadi mereka menghalalkan apa saja cara meletakkan kenderaan. Tak nak kata lelaki ke perempuan. dua dua spesis sama jer.. hua hua hua

Wahai pemandu seperti ini, mungkin di planet anda, kenderaan di parking di atas garisan, tapi di bumi, kami meletakkan kenderaan di dalam kotak di antara garisan. Sila kembali ke planet anda atau dapatkan lesen memandu bumi dengan segera.

63 comments:

  1. annoying... kan? tp tu laa.. nk wat cane... berlambak bleh jmp alien2 cemnih~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbalikkan kereta diaa.. hua hua hua

      Delete
  2. time dia amik lesen dulu, cikgu dia lupa nak ajar.. pastu time ujian, dia kasik 'hadiah' kat JPJ. so dapat la lesen gak. walaupon lesen terbang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kalau jumpa driver camni memang nak je kasi calar satu keta tu. n xtau la korang kan...tapi aku biasa jumpa driver ca-ya-nun-alip yang byk buat perangai camni.

      Delete
  3. kejadian yang sama berlaku dekat aku hari tu. dia punya parking tu memang mengundang memancit empat tayar betul. haih haih

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang suka parking ikut dan depa jaa.. koh koh koh

      Delete
    2. kemungkinan dia salah sorang asperger syndrome. tak boleh tengok benda warna kuning. eh yeke? heh heh

      Delete
    3. owh.. ade eh penyakit tue.. hahahahha

      Delete
  4. kereta ni sengaja parking secara melintang, jadi dia dapat perhatian dari encek lanun untuk lukis keretanya..kot..

    hehehe

    ReplyDelete
  5. wow~ style nyer cara parking dia... Sah bukan dari planet kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan bukan.. bukan dari planet bumi.. koh koh koh

      Delete
  6. kalu aku ni takdak cara lain dah, terus terbalikkan saja takpun curi sportrim dia tak pun gigit side mirror dia sampai nampak bekas gigitan

    ReplyDelete
    Replies
    1. gigit?.. spesis alien jugak rupenye Sharkox nie.. koh koh koh

      Delete
  7. menyusahkan org jak.. amik syiling lalu kat tepi kete tu.. hamik ko..huahuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboihhh.. koh koh koh... sungguh kejam.. wakakakka

      Delete
  8. eeii...mmg pantang kalo ade org park kete camtu..sbb da banyak kali jumpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. nampak sangat dah banyak alien kat Malaysia nie.. koh koh koh

      Delete
  9. sama r cam pengalaman aku: http://iyou90.blogspot.com/2012/08/2-parking-lot-sebuah-kereta-kancil.html

    kat mana2 sama jer.. haish! tak guna blajo parking kat driving skul dulu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue laaa... mungkin ... erm.. mungkin dia sakit perut... koh koh koh

      Delete
  10. eh..nanti aku pndai bwk kete,

    nk parking gitu ah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi.. belum pandai lagi dah berniat begitu.. koh koh koh

      Delete
  11. orang itu tiada kesedaran sivik. kasihan....!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm erm erm.. takde takde... koh koh koh

      Delete
  12. planet lain pakai lesen terbang je kot..tu bila bawak kete bumi jadik gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknye laaa kan kan kan.. hahahhaha,, payah betei.. XD

      Delete
  13. nasib la kat planet marikh cara nk parking sama je mcm kat bumi...
    tihtihhhtih..=p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama ker?.. patutlah.. eh.. bukan patutnya awak dari Venus ker?.. koh koh koh

      Delete
    2. errr...alamak!
      kecelaruan identiti..kofkoffkof

      Delete
  14. memang cari penyakit btol la parking kete camni.. penyakit nak abiskan duit baiki kete..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii.. ada niat laa tue.. koh koh koh

      Delete
  15. Dia sakit perot tu...positif positif kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer laa kak.. sakit perot pon, bukannya tak boleh parking terus masuk dalam petak.. wakakaka

      Delete
  16. berdoa semoga tuan punyer kereta mendapat kesedaran..maafkanlah dier...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya tak kisah.... kalau orang lain tak tau laa... hua hua hua

      Delete
  17. len kli tggalkn note kt keta tu...biar driver tu beringat ckit len kli

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. tue laa.. lenkali buat macam tue laa...koh koh koh

      Delete
  18. selalu yg buat camni kat my opis lori..habis makan space keta lain nk paking haih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oowh.. kalau lori macam mana nak kasi calar... koh koh koh

      Delete
  19. Replies
    1. uishh.. jangannn... jangan tak calar.. koh koh koh

      Delete
  20. Kalau parking macam ni kat kawasan perumahan aku, aku amik pasu bunga hiasan tepi jalan tu pastu letak dekat keliling kereta dia..
    Nanti dia datang, padan muka dia kena alih pasu tu sorg2..

    ..atau kasi calar panjang sket....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahaha... elok gak tue bro... baru dia sedor sikit kan.. kah kah kah

      Delete
  21. oi, keta aku tu woii.. haha
    cer try parking melintang jugak kat sebelah keta dia tu. bagi tak bleh keluar haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. keta hang ka keri?.. kalau aku tau aku cabut tayar dia... koh koh koh

      Delete
  22. Agak laa.. kadang2 tu yg parking straight ada tapi duk tengah2 line sampai amik dua petak skali.. padahal keta kecik jer pun. cam ....... jer. haih~ maybe dorg fail byk kali kat parking tyme test kot.. huhuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang fail laa tue.. tengok pon tau.. koh koh koh

      Delete
  23. haha.sebenarnye dye tak tau nak parking cara menegak tu. tu pasal la melintang. lesen celop tu.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. lesen beli ke lesen terbang entah.. wakakaka

      Delete
  24. dia jaga parking utk member kot hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishh... tak boleh laa.. siapa cepat dia dapat... hue hue hue

      Delete
  25. letak paku sikit kat area2 situ.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... wahh.. kejam.. koh koh koh

      Delete
  26. haha.... tamak haloba... dua parking die knker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia punya motto, orang tamak selalu untung.. XD

      Delete
  27. kerap gak jumpa spesies alien yg mcm ni. x pun spesies alien yg park kereta sampai guna 2 tmpt parking. hangin aku. rs cam nak pggl MIB je sruh siasat alien mana yg park kereta gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila sila.. siasat dengan segera.. XD

      Delete
  28. kalau tahap mcm ni , kena cadangkan kat pihak pengurusan shopping complex ke..amik gambo , pastu project besor2 kat skrin. haw haw haw :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini adalah cadangan yang bernas. hua hua hua

      Delete
  29. patut parking je sebelah dia (block bagi xleh kuar langsung! muahahahha

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD