20 September, 2012

EyeOnMalaysia # 3 - JalanRaya


Kadang kadang aku pelik, apa gunanya kereta mahal mahal tapi signal buat hiasan. Memang itu tujuannya kot.. untuk hiasan. Tukar lane sesuka hati. Bukan kereta mahal jer, kereta tak berapa nak mahal pon sama. Tapi tau plak depa guna headlight flick kereta cikai yang baru berangan nak duduk lane kanan fefeeling kereta power. Mungkin mentol signal mereka lebih mahal dari mentol headlight

Dan bagi mereka yang memandu kereta cikai, terpaksa laa beralah duduk lane kiri sambil gigit jari maki maki tekan minyak meter tak boleh pergi lagi.

Yang bestnya plak, bila tension memandu kita meluahkan dan selalu maki benda yang obvious.

"Jilaka punya Mercedez, flick flick lampu, ingat jalan nie bapak dia punya ker?!"
"Eh, lahabau Kancil nie, berlagak ikut lane laju, jalan macam siput!"
"Bebbi betei bas nie, makan jalan aku!"


Tak pulak kita maki drivernya yang drive macam cipan iyer dak.


46 comments:

  1. Replies
    1. Tekan apa cik LilacMessy oiii.. XD

      Delete
    2. Tekan pedal minyak wahai pacek Aujinz ui..

      =_='

      Delete
  2. pling bgang bla pkai keta mhal cc besau tp bawak mcm ciput vavi..uh!!~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. itu lagi sakit hati yer dak.. XD

      Delete
  3. aku tak paham kenapa malaysian salahkan jenama kereta bukannya pemandu kereta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha... kannn... tau takpe... XD

      Delete
  4. nak cakap camne kan, time belajar dulu cikgu dorang x abis terangkan. pandai2 ko la nak bawak camne.. kan?

    n aku nyampah gak dgn driver keta2 besa ni. sbb besar sgt kan keta? abis guna dua lane utk depa sorang. bawak ke kanan ke kiri macam org tgh mabuk.

    ReplyDelete
  5. benda ni selalunya jadik time pagi2, bila dh lewat nak msuk keje, ha selalu la jumpa keta besar mahal2 bersiar2 menikmati kesejukan udara pagi..aiyoo org nak g keje la!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... dia nak jimat minyak tue, tapi dia lupa, kereta beso lagi jimat kalau bawak laju...... koh koh koh

      Delete
  6. eeii.. salu camtu.. cam rs kene buli jerk..

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. puan Norina terasa yang mana.. adakah puan Norina pemandu kereta beso, pemandu kereta kecik atau pemandu yang maki maki kereta>,, kih kih kih

      Delete
  8. hahaha..ayat standard kutuk driver.. " Mangkuk punya driver..bla bla bla " =))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mangkuk jugaaaakkkk yang salah.. koh koh koh

      Delete
  9. hahahaha. sooooo true.........
    kita maki hamun kenderaan, tak maki hamun pemandu.hahahha. (aku le tu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... eh.. samelah kita pun.. koh koh koh

      Delete
  10. Ahahaha...betoi tu Aujinz...signal diorang kalau bukak sekali cepat luput kot tu yang sayang nak buka...kita yang tak berapa besar ni plak kena mengalah huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... mahal mentol signal depa nie... koh koh koh

      Delete
  11. hahhaha betullll


    "mentang2 ko bwk mercedes ko xnak duk lane lain.. slow gi kiri la woi"..sambil tension terpaksa potong belah kiri

    bersabar di tempat keje dan rumah seharian tak sama dengan terpaksa bersabar dengan karenah pemandu jalanraya sejam. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah Lalingloi... bila pegang stereng, otomatik kita jadi tak sabar.. koh koh koh

      Delete
  12. muahahahaha..
    sangat lah kenyataannyer..

    marilah kita menjadi pemandu berhemah..
    kete mahal2 mmg camtu, salu flick2 lampu...sbb aku salu pasan kete aku laju..
    tapi sebenarnyer x pon...lalalala ;P
    fair and square.. kereta mahal x pasang signal, kete cikai dok je lane kanan..halang diorang memandu laju..
    highwat limit 110 je beb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. balas dendam yer dak.. koh koh koh

      Delete
  13. signal die xbayar bil la.. dh kne potong ngn tnb..
    2la psl xleh bg signal..
    kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. kereta mahal tapi kedekut bayo TNB?.. kih kih kih

      Delete
  14. kalo driver duk kat rooftop baru kene makikiki kaw2..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahha.. kenapa tak maki jer terus.. XD

      Delete
  15. kerete yg kene marah..bukan drivernya hehe..baru ak perasan kalo hang tak sebut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... takkan tak perasan kot kita selalu marah benda yang obvious... kah kah kah

      Delete
  16. agak menyerap gak la bila tgh drive kena cam tu.. grrr~

    hehe.. urm, rasanya bila kita kutuk kereta tu, kurg sikit dosanya kot.sbb xperlu minta maaf balik kat akhirat nnt.. klau kat orgnyer, penat nnt nk kena cari tuk minta maaf..kot nyer laaa~ =P

    ReplyDelete
  17. Selalu kena camni, apatah lagi aku pengguna motosikal yg tegar..
    Masyarakat menganggap menunggang ni pengguna kelas kedua, jadi selalu jadi mangsa himpit..
    Signal apa tak kasi, main tukar lane je, yg terhimpit ni, kalau hidup alhamdulillah..
    Kalau jatuh kena gilis lori, sape nak jawab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa itu lah pasal, aku dah lama tinggalkan scene perempitan semenjak dah jual moto kesayangan.. koh koh koh

      Delete
  18. abang ojin marah ke? nak kita urut dada?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jugak ezan.. urut slow slow sikit

      Delete
  19. Sebagai penunggang motosikal, aku sokong komen si cEro!
    *copy paste komen cEro*


    Yang selalu aku perasan memang kereta² yang agak mahal buat macam ni. Diaorang tak rasa rugi ke beli kereta mahal² tapi tak ada fungsi signal?

    Kereta yang kurang mahal tu mungkin signal diaorang memang dah rosak. Selagi tak eksiden, buat apa nak guna signal. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak patuttt.. tak patuttt.. koh koh koh

      Delete
  20. HAHA. itulah malaysian. yang sanat prihatin tau. hehe

    ReplyDelete
  21. kohkohkoh selalu gak buat mcam tue.. malan nak guna signal sebab potong sikit jer hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan amalkan yer misz eyza, la nie, kita bagi signal bukan bimbangkan kereta jer, moto moto beso yang suka mencelah dengan kelajuan tinggi dah banyak... sayangilah nyawa mereka.. koh koh koh

      Delete
  22. aku paling hot bila kereta2 mahal ikut lane kecemasan..demit betul..
    kalau kancil ke yang lalu aku ok je..hehehe

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD