19 October, 2012

Eye On Malaysia #5 - Food porn


Pesen nie, pantang makanan sampai atas meja depan mata, terus tarik handphone/kamera. Selagi tak ambik gambo, selagi tue tak boleh usik makanan. Tempe goreng sekeping pon Instagram.. (.. aish teraso kek diri sendiri..)
Untung laa kat Mesia nie makanan ada macam macam.. tak menang tangan nak post kat dalam Instagram kan kan kan.. Dulu aku pun sama gak, skang nie dah kurang dah. Takdo pekdah. Riak laie ado laa.. koh koh koh... pesen tak hurmat ke orang Somalia yang tengah kebulur nun..

Kopi Starbuck - Instagram, Facebook, Twitter
Ayam KFC - Instagram, Facebook, Twitter
Burger McD - Instagram, Facebook, Twitter
Tosai Mamak - Instagram, Facebook, Twitter

Bukannya baca doa makan dulu yer dak.. koh koh koh
Majulah makanan untuk Malaysia.

33 comments:

  1. tapi ada gak pesen pinggan dh licin pun tetap instagram kuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. adee.. itu pesen nafsu kuat makan tapi tak menyempat.. koh koh koh

      Delete
  2. seni kedut2 pada kerak ayam kfc...wakakakaka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haishhh.. KFC kedut kedut.. euwww...

      Delete
  3. tak mau buat dah. tetiba segan ha.

    ReplyDelete
  4. huhahua, amik gmbar kalo jrg mkn mkanan tu dan tetiba je sy masak sedap.. kena ada bukti tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahha... iyer laa... time masak sedap tue, itu memang perlu... saya pon buat.. XD

      Delete
  5. hahahaha, buatlah lagi, buatlah, kan ke modern tangkap gambor makanan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moden laa tue.. sebab tue kitorang ambik gambo.. XD

      Delete
  6. pesen aku, dah lepas makan baru teringat nak ambik gmbr makanan..tp ape guna..?


    dasar ingatan lemah..esok2 lupa gak..
    keh3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... ooo.. nak buat food journal la eik.. XD

      Delete
  7. tak berapa terasa sangat sebab saya memang agak sensitif sikit pada yang upload gambar makanan sebab saya ni duduk ulu, susah nak dapat bekalan makanan..sebab kita dah rasa peritnya hidup makan sekadar apa yang ada, jadi kita takkan buat macam tu

    ReplyDelete
  8. ade jgk pesen cenggini tp jrg la

    ReplyDelete
  9. oh tak terasa, tiba-tiba hati batu xD . terasa berharga kalau ambil gambar makanan dari pelbagai sudut. Jiwa photo. (jgn kan tempe sekeping, gmbar roti kering pun ada org ambil di laman Flickr) syok apa xDD.

    ReplyDelete
  10. hahahhakk sentapppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

    ReplyDelete
  11. wak pon kekadang lupa baca doa makan jugakkk.. uhhhUUu

    ReplyDelete
  12. Lanie instagram leading iin trend.

    ReplyDelete
  13. Akak selalu nak amik gambar tapi selalu malu kek orang so tak jadi amik selalunya kehkeh

    ReplyDelete
  14. uit, macam terkena kat den jo... mati ah, lari sambil tutup muka...huhuhuhu

    ReplyDelete
  15. halahhhhhh...asal macam teraseeee je ni...

    ok finee.. =P

    ReplyDelete
  16. instragram tu apa?boleh edit tempe bagi lagi sedap dengan kurang pedas ke?:D

    ReplyDelete
  17. Hehehe...biasa lew....sjak camera dan internet di hujung jri....

    ReplyDelete
  18. bahaha..betul..sy en tunang..ada je suh pose2 maut dpn camera nk suh masuk instagram..=-=..apa lagi..buatmuka la..dh la lapo..XD

    ReplyDelete
  19. hahha.. br jerk updated kat entry.. sbb jarang masak camtu.. ngee.. pestime tu.. wahahha

    ReplyDelete
  20. "pesen tak hurmat ke orang Somalia yang tengah kebulur nun.." (y)


    Nasib baik aku tak termasuk pesen yang macam ni. Syukur.

    ;D

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD