14 October, 2012

The legend of Baktosai

Di sebuah dojo yang jauh dari pekan, satu pertarungan antara seorang pakar pedang dan ahli dojo telah berlangsung dan berakhir dengan pakar pedang tersebut masih lagi berdiri tanpa sebarang cacat cela.

Ia berlaku hanya disebabkan oleh pihak dojo tidak menyediakan makanan kegemarannya untuk sarapan pagi..


Koh koh koh.... verangan tak habis habis.. XD

Ini adalah berpunca dari filem Rurouni Kenshin aka Samurai X dari manga Rurouni Kenshin yang dah ditayangkan di Jepun tapi belum sampai Malaysia. Aku tak pasti samada ia ada di tayangkan di Malaysia (macam filem Gantz).. 
Apa pun, filem nie memang aku tunggu tunggu. Dan lagi, watak utamanya disandang oleh Takeru Sato, pelakon Kamen Rider Den-O yang ohsem. Dari watak clumsy ke watak super ohsem.

Tayang tak tayang, aku harap DVD dia boleh di dapati di Malaysia....
Ingat, beli yang ori... koh koh koh
... oh ya, trailer dia kat youtube sangat ohsem.. ngeeee

39 comments:

  1. aku pun tunggu cerita ni :D

    ni komik first buat aku menitiskan air mata (feeling lebih), part kenshin sedih ingat kaoru dah mati. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. aku tengah sabo menunggu nie wei... kah kah kah

      Delete
  2. ala, da lama xlayan cite mcm ne, skarg layan katun gemuk2 pendek je>.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. kartun ape gemuk gemuk pendek tue>,, koh koh koh

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. sebab tosai punya pasal kau nak berbunuh? haish.. xde kesedaran sivik punya orang. hohoho.. XD

    rasanya x pernah baca lagi citer ni.. xpe, jap lagi nak pegi selongkar manga dia. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... kenape delete komen first...hahahha.. walaupun dah delete, tetap masuk dalam email aku.. koh koh koh

      Delete
  5. la... suka makan tosai rupanya... mai sini mak buatkan. ehheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tosai kan sedap.. masam masam gitu... koh koh koh

      Delete
  6. best ker... ^_^ tp cci suka layan atashnichi jerk..harharhar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa... Atasinchi untuk bebudak boleh laa... XD

      Delete
  7. gambar last tak boleh nak masuk langsung..
    rosak Himura Kenshin den cenggini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa.. ini adalah Himura Aujinz... koh koh koh

      Delete
  8. name nk dkat2 ngn bakso..
    bakso die suke x?
    kuikuikui

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bakso pon dia bedal jer... koh koh koh

      Delete
  9. pergh... ni yg aku rasa nak buat karakter camni jugak nih. haha
    cerita manga n anime dia mmng ohsem giler. akan ku tunggu citer tu muncul utk di downlod. jgn harap aku beli original haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk isk isk... buat bang, jangan tak buat... koh koh koh.. bab mendonlod tue aku tak sokong... kah kah kah

      Delete
  10. Aku dalam dilema..
    Sama ada nak beli dvd yg ori atau donlod torrent je nanti..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beki DVD ori bang.. dvd ori.... baekkk punyerrr.. koh koh koh

      Delete
  11. kenshinn ade new release eh? xtaw pulak.
    nampak sngt aku dah jauh ketinggalan -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. new release?.. Live action movie. XD

      Delete
  12. Cerita Jepun yang akak tengok cuma Death Note...ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kira terer gak akak nie.. sebab saya Death Note pon tak tengok.. kih kih kih

      Delete
  13. bak tosai... capati xder kaa hihihi...

    ReplyDelete
  14. name x menahan.
    makan tosai ngn susu F&n Isian.sedap woo..jadi masam2 manis..
    pernah try RAWA TOSAI x?(version tosai tapi letak rempah2 sket..)
    rambut dan pedang yg panjang..hahaa..pakai sampu ape nyah??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syampu Bawang jer nyahhhhh... koh koh koh

      Delete
  15. katana belambak kemain, nak makan tosai je pun xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa.. karisma kena jaga.. koh koh koh

      Delete
  16. beli yang ori dua keping, antar kat aku satu...koh koh koh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorang sekeping mana cukup... aku up lagi empat keping...

      Delete
  17. aujinz..belanja aku makan tosai cepat..heh heh

    ReplyDelete
  18. ahahahahhahahaha sakit jiwa bace entry ni!!! koh koh koh ;p

    ReplyDelete
  19. hahaha..baktosaiii..!!! haha..
    tgh tunggu live action ni gak..1st rezen sbb memg suke gile anime samurai x..2nd, sbb lagu ost dia group fave aku yg nyanyi..!!!hehehe.. ^^

    ReplyDelete
  20. Bak tosai yg encem.....rindu dik aah....

    ReplyDelete
  21. tuan, dah donlod citer Rurouni Kenshin aka Samurai X (tajuk aku copy & paste kat atas)...donlod link dh kuar dh...

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD