12 October, 2012

Haiwan Peliharaan Idaman yang (mungkin) tak akan dapat

Okeyh, entri ini adalah idea asal dari blog cEro. Dia listkan enam haiwan yang susah (dan ada yang mustahil) nak dibela.. korang boleh check haiwan apa yang dia nak kat sini. koh koh koh.. so, aku listkan haiwan yang aku rasa susah dan mustahil sikit nak dapat dan dibela.

1. Lynx


Kucing rumah adalah mainstream. Sebagai pencinta kucing, apa kata kita bela Lynx. Lynx adalah crossover antara kucing domestik dan kucing besar. Lebih besar dari kucing domestik, lebih kecil daripada kucing besar (Big cat - Harimau, Singa etc etc ). Aku sukakan bentuk fizikalnya yang chubby dengan kaki belakang yang montok, rambu telinga dan dagu yang nampak cool. koh koh koh... tapi dah namanya pun liar, kucing biasa pun calar balar badan kau dicakarnya.. dengan Lynx apetah lagi kannn.... jiran pun mungkin mengadu sering kehilangan ayam dan itik. haishhh.. kalau dapat aku nak namakan dia Lynxcontot...  XD


2. Tree Kangaroo



Siapa nak kangaroo biasa yang besar gedabak bila kau boleh ada miniatur kangaroo yang comel dan boleh panjat pokok. Tree Kangaroo adalah spesis terancam kerana pemburuan dan kehilangan habitat asalnya. Jadi, Tree Kangaroo adalah haiwan terpelihara. Masa kekecik aku terbaca kisah Hal & Roger Hunt Adventures series baru aku tahu ada Kangaroo yang boleh panjat pokok. Tree Kangaroo awkward bila berjalan di atas tanah, so dia akan selalu bertenggek atas bahu aku bila ke mana mana. siapa nak ambik gambo, aku caj ler..boleh ontong..koh koh koh.. Okeyh, aku nak namkan dia TK jer...



3. Pegasus

Aku tak suka tersangkut dalam jem, trafik light, marah kepada pemotong barisan. Nak guna pengangkutan awam di Malaysia nie, aku fikir lapan belas ratus kali dek kerana tak sistematiknya Public Transport di Malaysia nie. Oleh itu aku nak bela Peggy, The Pegasus, haiwan mitologi Greek yang cool. Kuda bersayap yang boleh terbang ke mana saja yang aku nak. Cuma aku tak tau Pegasus makan apa. Aku harap dia makan rumput so di situ aku dah boleh jimat duit minyak. koh koh koh..so kalau ade syarikat pengiklanan nak buat iklan terbang, boleh laa sewa banner untuk Pegasus... aku caj berpatutan punyaa.. hik hik hik.. (dasar kapitalis..)




dan last sekali...

4.  Toruk


The Great Leonoteryx  ataupun The Last Shadow dalam filem Avatar. Dapat banshee pun dah cukup tapi Toruk adalah majestik. So, penunggang Toruk dipanggil Toruk Makto. Siapa yang menunggang Toruk adalah leader terpilih dan dipilih sendiri oleh Toruk dan dihormati oleh semua clan. Selain itu Toruk boleh jadi bodyguard. Siapa cari pasal, talk to Toruk.. aaa, dan lagi dah boleh jimat duit tak yah beli tiket flight kalau nak ke mana mana... Cool aite?!


Itulah empat haiwan yang aku nak bela. Tapi dua dari empat tue  boleh dipikir lagi dek akal yang waras, dua lagi tue memang merapu habis laa.. koh koh koh...

So, haiwan apa (mustahil) yang korang nak bela?.. hoh?

52 comments:

  1. Replies
    1. Haishhh..lahir taon rimau ke budak nie..koh koh koh..

      Delete
  2. lynx comel tp menakutkan tp comel tapi mnakutkan

    aaaaah !!!


    xnak bela binatang ! hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kih kih kih..ape laaa lalingloi.. takut kaaa?

      Delete
  3. aku pon baru tau pasal TK tu?? (dasar x suka tgk natgeo.) hohoho.. ;p
    comel gak natang tu..

    toruk buruk.. aku pilih pegasus. nampak suci murni je bentuk dia. hahaha. XD

    ReplyDelete
  4. Nak bela Night Fury dr How to train ur dragon...!! Cyusly..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan kan..comel sangat.. koh koh koh..

      Delete
  5. Replies
    1. Koala ada harapan lagi laaa.. tapi nak kena cari pokok eucalyptus plak.. sebab dia makan daun pokok tue jer..

      Delete
  6. aku nak bela linny, ming-ming dan tuck... bleh jadi wonder pets... APA YANG PENTING, KERJASAMA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa..itu mainstream bro... Cari laaa yang mustahil.. koh koh koh..

      Delete
  7. menarik gak title..
    aku plng teringin Snow Leopard a.k.a Panthera Uncia..
    http://en.wikipedia.org/wiki/Snow_leopard
    Bkn apple nye os ekk..

    ReplyDelete
  8. hahahahaa, yg last skali tu power

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti laaaa.. keh pon power...koh koh koh..

      Delete
  9. ritu cero bt, nak bt gak entry haiwan idaman nti la.. hikhik.. serius nak gak toruk maktotototot... tp korang suke sgt haiwan ganas ek... xmanje lgsung huahua

    ReplyDelete
  10. perghhhh! aku sanggup bayor 15rm nk tngkap gambo dgn TK..bilenyer nk bela??gagagaa!

    toruk makto tu antara list yg aku nak wehhhh...guuuuguuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu laaa import sekor dari papua new guinea dulu... XD

      Delete
  11. wah pegasus tu klu buleh nk 1..tak payah ikut lori ngn keta2 yg slow pagi2 bila dh lewat msuk opis hahaha.then giler cool mendarat depan opis wakkakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn.. pikiran kita sama... Wakakaka

      Delete
  12. nk pony atau unicorn.. tp yg sebijik mcm dlm cite kartun barbie tu.. sbb dh siap2 berdandan cantik2... weee~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haishhh.. nak yg xomel jer.. XD

      Delete
    2. haa laa.. mesti laa yg comel2 je.. sbb tuannye kan dh sedia comel.. hukhukk~

      (^_^)v

      Delete
  13. huahuahu...ganaz tul kartun idaman dia.. kalo cci nak bela haiwan yg paling cool.. comel dan manja.. err.. ade ker..

    ReplyDelete
  14. Pegasus!
    Cool gila kot!!
    Aku sangat yakin pegasus makan rumput je mcam kuda biasa (sbb aku pernah tgk dalam anime..hahah)

    Btw, thanks sbb buat entri respon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dia makan rumput, ok laa tue..jimat sikit..koh koh koh..

      Welkem XD

      Delete
  15. Replies
    1. Bela badan jer... Okler tue..kihkihkih..

      Delete
  16. Haaa ikan paus dalam cite free willy tu. Aku nak bela tu. Tapi bagaimanakah? Akuarium pun takde. Aku harap ade versi miniature yg dapat aku bela dalam besen sahaja. Tahu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Besen jer? Baik hang bela ikan puyu jer.. wakakaka

      Delete
  17. aku nak dewa naga cam dlm cite dragon ball. boleh kaya tuu haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu setahun sekali baru boleh bela.... Hua hua hua..

      Delete
  18. Replies
    1. Katak merah ada.. tapi beracun... Nak bela guane?

      Delete
  19. tak berapa minat nak bela.tapi abah Bela ayam kampung,adik bela ayam serama,ngan seekor burung yang boleh bagi salam ada la kat umah tue..dan kucing yang sentiasa duduk luar umah..

    kalau ikut imergenasi,nak bela Peggy..<3
    boleh fly fly fly

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... ayam dan itik tue mainstream cik Iena oii.. XD

      Delete
  20. kau ni banyak tengok kartun ni ojin. banyak tengok kartun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada... aku banyak tengok movie laa... dengan dokumentari.. XD

      Delete
  21. nak bela monkey de luffy. tangan elastic tu.
    *keyword : monkey.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... nak bela monmyet ler tue.. koh koh koh

      Delete
  22. nak peggy. sbb aku lahir tahun kuda. eh ape kene mengena. argh

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahh.. ape kene mengena... koh koh koh

      Delete
  23. waaa...

    kalau aku, aku nak giraffe, lemur, ostrich tambah dolfin kalau nak rehat2 kat laut.. dan kuda of coz x bole tinggal XD

    kalau fantasi punye nak pegasus, griffin, paus..XD

    ReplyDelete
  24. aku nak bela misai aku jela..jimat sikit..hihi

    ReplyDelete
  25. nak bolo panda..
    bole buek zoo sndiri kat umah..
    tambah pulak ado penguin..
    okey ngaaaam..

    bole tarik ramai org dtg umah den..
    aaaaiceeeeeyh...
    masuk x free.. kayo den kayo..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD