25 November, 2012

Crepe krep krepe

Dek kerana di Facebook dan di Twitter mereka hip sangat dengan Crepe Durian
Aku takde cakap banyak

Misi aku pagi tadi ialah
 
Menukarkan ini

Dan ini

Dan ini

Menjadi ini

Koh koh koh...
Tahniah..anda telah join the hipster.
Sekarang pergi bersenam.. 
Dia punya kalori ... Astagfirullah



Nasib baik Mem Kecik tak suka durian.
Dia prefer lempeng lagi.

P/s: Toksah tanya apa resepi dia.
Sebijik sejibun aku ikut resepi dari internet.
Tapi.... aku bagitahu sesiap...
.nak buat lempeng dia memang susah. Koh koh koh

73 comments:

  1. ha.ah dah banyak bulan duk femes makanan ni. aku je yg tak makan2 lagi. sobsob.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe la Sab oiii... ko beli durian, ko buat lempeng, masukkan durian lepas tue lipat... koh koh koh

      Delete
  2. Boleh jadi geng ngn mem kecik ni. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng tak makan durian eh?... koh koh koh

      Delete
  3. Respek aku ngan ko ni.. bleh join masterchef dh ni

    ReplyDelete
  4. Apesal crepe kau tak seperti bentuk bantal gebu yang gah di tunjuk di twitter/fb? K aku nak beli benda ni, tak kira!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha... sesungguhnya, itu yang last batch.. deghoyan dan whipped cream dah habis.. so, tak leh nak membantal sangat...XD

      Delete
  5. terbaik la ko ajiz... ak nak bt pun tak reti ne kan nak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhh senang jer makcik, ikut jer resepi kat internet sebijik sejibun.. InsyaAllah jadik.. XD

      Delete
  6. aku penah nampak menatang ni kat internet je. in real life belum lagi...haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... sebab nampak kat internet laa saya susah payah buat sebab nak realisasikan.. XD

      Delete
  7. crepe durian?? oh crap..LoL! <- tak suka duyan, dgn bau dia saja dah bleh sakit tekak, lari jauh2 ("-_-)...

    ku penah buat crepe apple+mango+honey+cinnamon powder...boley la tahan ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. tue laa pasal. Ruginya takleh makan durian... koh koh koh

      Delete
  8. Terasa diri sangat underground. Asek dok dengaq ja. Makannya idok pernah. Macaron la, pavlova la, red velvet la, ni durian crepe pulak. Jenuh cek nak ligan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. takde laa best mana... tue haa Macaroon tue sekali rasa terus rejek.. manis yaaaaaaa amatttttt... XD

      Delete
    2. owh betol aku stuju...rasa skali macaroon terus reject! maneh melecaih aih (">3<)...

      Delete
  9. pergh buat sendirik ikot intenet??hebatnya..member yang bisnes crepe ni citer buleh tahan stress b4 betul2 pandai gelek lempeng tu..itu siap pergi kelas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul stress.. salah setting senget benget, koyak... koh koh koh

      Delete
  10. aku dah try buat, tp cream dlm tu tak baper nak jadi...streeessss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. whipped cream jer der... macam mana leh tak jadi?.. koh koh koh

      Delete
  11. AH Susah susah pon ojin boleh buat jugak! ah nak kawen dgn ojin ah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhhh.. nie nak kawen sebab apa nie? nak suruh masak hari hari?.. koh koh koh

      Delete
  12. syoknyaa dapat bakal somi pandai masak..pandai jg budak lak tu.layan budak...XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan risau.. bakal somi awak pon boleh jer memasak... XD

      Delete
  13. Datang sini follow san bw, eh crepe durian tak pernah makan, bgi resepi boleh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. resepi saya sama macam di mana mana blog resepi. Takde ubah sikit pun. XD

      Delete
  14. alahai...ruginya tak ada adik pompuan nak dikenenkan dengan ojinz. lau tak boleh dera adik ipar masak hari hari. lalalalalala~

    ReplyDelete
  15. pun x penah rasa lg..still nak crude doyan..hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul... crude doyan lagi best.

      Delete
  16. baru lepas mentekedarah benda tu 2 set. mula2 tak suka, lepas rasa fuh....terus menggila nak lagi. pandai ko buat eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai takde laaa... cuma aku rasa resepi dia senang banget. XD

      Delete
  17. amboi dahsyat jugk awak yer aujinz.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde laa dahsyat mane... comel iyer.. koh koh koh XD

      Delete
  18. ada chance nak join masterchef 3 camni.
    bertuah orang pandai masak ni.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhh.. takde maknenye... setakat buat lempeng bukan susah mana... XD

      Delete
  19. betul en aujinz...die punye lempeng tu yang susah nak buat..penah gak saya buat tapi penyudahnye makan duyannn saje..hihi

    ReplyDelete
  20. oo camni ker rupa dia hihi.. kita dok ingat crepe durian nie mcm jem hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha... kalau yang macam jem tue namanya creme.. koh koh koh

      Delete
  21. Replies
    1. ambiklah... dalam peti ais tue.. ada satu lagi last.. XD

      Delete
  22. sedapnya durian creepy..eh, crepe..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh laaa bro... tapi rasa Durian dia lebih laaa kot

      Delete
  23. Replies
    1. rajin terpaksa sebab nak sangat tau rasa dia macam mana.. XD

      Delete
    2. bagus3..kalo aku, pi beli jer kalo nk rase hehe

      Delete
  24. hoh..mcm dorayaki kah???ajarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. mende lak macam Dorayaki.. jauh betul.. macam kuih ketayap laaa.. cuma inti durian berkrim.. XD

      Delete
  25. uiks...pos lew sni sket....huhuhu....nak rasa jugak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... boleh ker pos?.. buat lagi best la Rietta XD

      Delete
  26. ni nak kejar seo ni, nak kejar seo ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. shhhhhh.. diam Ikar.. diam... diamm.. koh koh koh... XD

      Delete
  27. aku tak suka durian, so sikit pon aku tak terliur dgn crepe durian kau.
    eh, tp siyez ke ko g buat??
    huhuhuhu

    kalau masak bnde lain, hantar kat aku sikit bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa... aku ingatkan orang Malaysia semua boleh makan durian.. koh koh koh..

      koh koh koh... pilih menu anda pada button silang sudip diatas.. koh koh koh

      Delete
  28. Replies
    1. boleh tahan laaa... kalau guna durian yang power..XD

      Delete
  29. crepe duyan ni lg pemes dr cik ezy..
    xleh jd ni..


    saye pon xsuke duyan! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... acaner nie... Orang Malaysia tak suka durian.. koh koh koh

      Delete
  30. apa menda crepe durian ni..asal xpenah dgr pun kewujudan dia..??

    btw, ojin ada join kelas memasak kah? rajin tul masuk dapur.
    nnt join masterchef yer.. i vote u manyak2..haha..(sejak bile masterchef ada pakai vote2..=P)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha... masuk kelas memasak?.. takdo pon.. masuk dapur selalu aaa.. koh koh koh

      Delete
  31. nia pon xpenah try lg..hebat la aujinz..tegugat ne..
    next week nk try jugak..hehe

    ReplyDelete
  32. Replies
    1. lorr.. tak makan durian gak?.. koh koh koh

      Delete
  33. Wah! Rajinnya.. MM sampai sudah tak termakan apatah lagi nak buat.. Malas.. Hehehe.. Sedap tak ? Kalau sedap boleh try buat.. =)

    ReplyDelete
  34. Apa pandai sgt masak ni? Meh sini alamat, nak hantar rombongan meminang. Eh.

    ReplyDelete
  35. huwaa mcm sedap jer durian kat atas tu..kuning pulak tu.
    actualy sedap sngt2 ke crepe durian ni?. Tak penah rasa lagi.
    Tak sempat nk mengcrepe, abis dah durian tu dulu..hee
    En aujinz pasni bole la cuba buat crepe pisang,crepe nangka, cempedak pulak.
    kot pemes resepi tu nanti...

    ReplyDelete
  36. Rajin ko buat ek...
    Aku nak membeli pon tak rajin..
    Last2 bedal durian tiga biji fresh punya..hahaha

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD