01 November, 2012

The Return of Pak Zack

Dah lama aku tak borak-borak ngan Pak Zack semenjak aku berpindah unit nie. Kalau dulu, memang meriah hari aku dengan Pak Zack ( ex-boss aku yang gila gila ), Pak Zali dan Pak Arif yang sengal, Encik Mat dan Encik Din. Kalau korang dah lama follow blog merapu nie, korang kenal la sape depa kan kan kan..

Pagi tadi dia turun ke opis aku. Mintak charger handphone. Aku hulur laa charger Nokia sebab dia seingat aku memang guna Nokia.

"Charger apa?" soalnya

"Nokia laa..."

"Hang jangan pandang saya takdak mata!" Sambil keluarkan Galaxy Note 2 dan charger dari beg.


Bersepah PC opis aku terajang.

***

Sambil aku menaip report dan melayan MP3, Pak Zack mengemas laptopnya. Siap mengemas, dia berdiri rapat ke aku.

"Hang tau tak apa persamaan Maharaja China dan Tsar Russia?" soal beliau

"Ermm... depa banyak gundik? Kaya?" jawab aku innesen.

Pak Zack tersengih.

"Depa kaya, tapi depa takdak Galaxy Note 2!" jawabnya dengan muka cicak kubing.



Berguling guling PC opis aku terajang Cantona.


***



68 comments:

  1. kah..kah..smlm budak ofc sibuk main teka teki..jawapan mengarut...=_=

    ReplyDelete
  2. setan jugak dapat bos gini gaya.. rasa nak carut2 lepas dikenakan.. kah3

    ReplyDelete
  3. betul la...dah lama tak ada citer pasal En Zack ni
    Ooo..Aujinz dah pindah unit la ek
    Hahahaha....teringin gak tengok Galaxy Note 2 tu tapi..tapi..xde org nak belikan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama dah pindah.. awal tahun lepas Xd

      Delete
  4. tsar rusia adalah pengasas bgalaxy note 2..

    ReplyDelete
  5. muhahahaa giler style boss..buleh stress ngn ayat2 dia kahkah

    ReplyDelete
  6. galaxy je? berkecai kecai pc dibuatnya. wahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab Galaxy Note 2 memang idaman aku... koh koh koh

      Delete
  7. owesemm...
    galaxy note tu der...hahahahaha
    sabor je laaaa...nti kem slm kat pak zack ea... ;P

    ReplyDelete
  8. lame gile ojin demok xcite psal opis die...uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... sekarang saya dah tahu siapa Katak Merah... kah kah kah... kantoi.. XD

      Delete
    2. ala..telupa lak....adoiiii ni sume sbb demok nye pasal la ni...

      Delete
    3. kah kah kah... haaa tue laa kann.. toksah nak menyorok jadi katak merah sangat... koh koh koh

      Delete
  9. hahahahaha. aku suka kalau ada bos ghope (rupa) itu. memang excited nak kerja.ngohngoh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boss terbaik aku pernah dapat.. wakakakaka... kerja tensen tapi bawah dia best.. sayangnya, aku dah tak kerja bawah dia lagi.. huhuhuhu

      Delete
    2. kalau dapat bos macam pak zack, sanggup buat ot lelebih masa

      Delete
  10. kalo hang xsebut pak zack n lain2, mmg ak xigt depa....tp blh tahan pak zack, dendam kesumat x hilang2 sjk kes hp buruk tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... dah setahun lebih kot tak cerita pasal depa... XD

      Delete
  11. bahahahahahahaha ! makin membara2 lah awak ye. makin membuak2 lah nak kan galaxy note tu. eleh sangat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haippp.... memang di idam idamkan.. koh koh koh

      Delete
  12. perghhh pak zack punya ayat bulih tahan tue huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. power kan kan kan.. rasa nak lempang...

      Delete
  13. KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH...caya lah pakzack..ckp kat dia..aku rindu loklaq png dia..mmg terbaek!

    Ojin..mkn dlm tu...bila mau tukar??/hahaha...blackberry tarak besh dah sikalang :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... tapi Pak Zack orang Kedah.. bukang penang... koh koh koh

      Delete
    2. same la...penang kedah peqelis...kan utara sama..cmna pun org akan png gak :P

      hg kem salam kat dia..kata geng samsung kem salam..kakakakaa

      Delete
    3. Hek eleh riak betei.. kah kah kah... Blackberry hang mana?.. apa daa ada BB tapi tak pernah guna BIS... wakakakaka

      Delete
    4. bb sudah let go maaa..suma laki aku nye pasai..wakakakaka...aku balik umah jer, dari bb dah transform jd tab...so aku guna je la..dah org bg..x smpt aku nak blaja bukak BIS dgn ekau..kah kah kah

      Delete
  14. aduihhhh... aku gelak sakan, sampai pc opis aku pon tunggang terbalik... (ok, aku tipu)...

    ReplyDelete
  15. Bahaha ! Tahap paling atas sekali dia punya angkuh tu . Angkuh tulen orang kabo . Kenapa engko tak lastik je dahi dia ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bossss... aku nak lastik lagu manaaaa...

      Delete
  16. haaaa. boSSSS ! bagi gaji lebih. nak beli note 2 jugak ! hehehe

    p/s : walaupun saya BUKAN org johor, tetap tahu asam pedas bugis. nak bngorat org bugis katakan. kahkahakh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih.... ooo... patot laa dia obses dengan Johorean.. koh koh koh

      Delete
  17. xleh blah... ni tgh study saje menrjah ini blog.. again, xsia2..hilang stress study..;) gile la pak zack. rindu ke-gila-an dia..=B

    "angkuh yg smart!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... memang ... tapi best, dia turun dia belanja saya duit makan sehari.. hik hik hik

      Delete
    2. untung la badan.. cik ojin bila nk blanja kami pembaca setia ni pula??? ngeh ngeh ngeh~=B

      Delete
  18. a'aa la.. rindu kat depa sume..
    haha..

    pe brng nokia.. org skrg nk galaxy je..
    kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi dia kemain.. kemain... cik Ezy guna Galaxy kew?.. hoh? hoh?

      Delete
  19. hahaha...takpe bro, aku pun pakai nokia jugak..N97 mini..ada fb dengan whatsapp..daripada guna galaxy note tapi dok buat kol dengan sms je watpe kan..kan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nokia apekah itu?... nanti aku google.. XD

      Delete
  20. masih guna changer nokia =.=

    sila hulur bila saye perlu

    ReplyDelete
  21. untung la kan..da dpt galaxy note 2..grrr!!*xpuas at tol

    ReplyDelete
  22. hahahahha btul jugak tu ;D mesti sentapp depa kan? kekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan depa jaa.. saya pon sama.. koh koh koh

      Delete
  23. kalo Galaxy Note 2 tu rosak, apa pulak reaksi dia tuh?

    ReplyDelete
  24. kira pak zack nak membongkak ada galaxy note 2 la eh?? terbaek la boss camtu. hoho.. ;p

    ReplyDelete
  25. kahkah . jeless kemainggg . patut dgr berita pekerja mati dibalingg pc hnya kerana sebijik Galaxy Note . bahahaha

    mohon baling bolat berguling skrgg .

    ReplyDelete
  26. sentap jap aku baca bab nokia nokia ni ojin.

    ReplyDelete
  27. hahha.. jgn pandang x dak mata na... :P

    ReplyDelete
  28. hahaha sangat kelakar..bongkak dalam kelakar ni lain macam skit..terhibur je rase..len lah kalo bongkak yg x celuihhh langsung tu..kikiki

    ReplyDelete
  29. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat box pakjoe tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  30. Pak Zack: kehkehkeh *tersenyum bangga*

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD