19 December, 2012

Ikut awaklah.. ~




 Ikut kita tapi bila kita bagi cadangan, eh.. kena rejek laa plak..
tak kira laa kawan ker, pasangan ker.. ada jer yang macam nie..

Nie siapa yang ada pasangan yang jenis macam nie..
atau diri sendiri jenis macam tue..
bawak bawak laa berubah..
payah nak buat keputusan, tahu?!





97 comments:

  1. kerap juga terkena ngan situasi camni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. dengan siapa?.. itu yang kita tak tau tue.. koh koh koh

      Delete
  2. kuang2.. sy mcm tu jugak. komplen je reti. hahaha! :P

    ReplyDelete
  3. alaaa.. kata kan sehati sejiwa..

    walau kata ikut suka hati, berharap lah pakwe2 memahami tekak makwe2 nk makan ape hari tu.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takleh takleh... bukan semua lelaki faham apa yang orang perempuan nak.. err.. kena laa bagitahu... koh koh koh

      Delete
  4. ikut laa nk mkn kt ne.. tak kisah pon.. tp yg boikot, tetap boikot.. ;)

    eh, tp mlm td memula ikut dia lepak mamak je.. dia bedal roti telur banjir.. skali tak rasa nk mkn kt situ.. lps dia abis mkn, ajak gi lepak 223 lak... tetibe nk mkn laksa.. hikhikk~

    eh, tp slalunye mmg tny dia dl.. "nk gi mane? sy ikut je.." hahahahah~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. boikot tetap boikot.. takde hal.. tapi kena laa tetapkan pendirian...

      Delete
  5. Hahaha..sama je, rasanya tk kn berubah kot. This is typical malaysia. Klau nk senang, sapa yg nk ajk makan tu kena cdg trus gi mana. Tkpun trus je pegi tkyh tanya2.
    Ok, mekdi, kepci, sabwi, klau bleh biokot la. Byk pe rest. Melayu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. susah kan.. tapi yang boikot tetap boikot.. XD

      Delete
  6. bahahaha,,itu memang terjadi kt kami..pompuan memang mcm tu laa..kah..kah..kah

    ReplyDelete
  7. kalau aku takde ikut2 awak..dah die tanye nak makan mane aku cakap je mane aku nak makan..takpun die siap2 decide nak makan mane takyah tanye aku terus je pergi aku kompom ikut takde bunyi..asalkan halalan toyibba..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini adalah terbaik.. senang kannn.. XD

      Delete
  8. itulah pompuan.. suka berkias bila cakap.
    takpon nak suruh couple main teka2 apa yang dorang nak?? huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. depa ingat lelaki nie psikik ker ape.. XD

      Delete
  9. nasib sya tk begitu....untung bf saye. ehhh? terpuji diri sendiri pulek >.<

    selalunya mang ikut dia je nak g mam mana, tk banyak soal. sebab dia yg bwk kan, malas ar nk banyak songeh. kecuali ada hari2 tertentu terasa nk makan itu ini, bagitahu terus. senang. settel....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. bagitahu terus.. settle.. XD

      Delete
  10. owh aku juga tak suka sama spesis yg cmtu..pening tahu! hahaa XD

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. hehehhee.. Alhamdulillah.. terima kasih.. XD

      Delete
  12. farhami sebijik macam ni. semua ikut aku. arhhhhhhhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. sabo Paten.. sabo.. XD

      Delete
  13. "Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD"

    hang tau, phrase hang ni buat aku tervisualize iklan cococrunch yg mana helikopter bawak coklat cair tertumpah atas ladang gandum, pstu scr magisnya gandum mentah tu bertukar jadi cococrunch...tak masuk akal tp masuk inbox memori graphic aku...LoL

    ReplyDelete
    Replies
    1. LoL... aku sebab terbayang bayangkan coklat tumpah tue ler tue yang aku buat ayat cenggitu XD

      Delete
  14. haha..selalu alami mende ni.
    ari2 kat opis neh. tgk jam 12.55pm dah tanya member nak makan kat mana arini?
    tp jwpn yg di jawab

    a) ikut ko la
    b) ko nak makan apa
    c) smalam aku decide arini ko plak
    d) ko rasa?
    e) entah
    f) ...........

    ReplyDelete
  15. akak pun camtu gak...kami ckp camtu sebab takut tempat yg kami pilih tu mahal..kang korang jugak yg nk byr...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha.. jangan ler pilih restoran memahal.. bengkok kami kami nanti.. XD

      Delete
  16. wife aku pun kdg2 mcm ni gak. bila aku cadangkan tempat, wat muka mcm x sker lak. last2 aku yg kata, "ikut awak la".

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila diorang tarik muka cenggitu laa buat kaum lelaki jadi pening.. wakakakaka

      Delete
  17. Kepada En Maro..
    Kawan awak tu terok kan..habis tu awk la yg pilih tmpt makan je ari? msti susahkan..x sukewww

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanye camtu lar. (dah la keta pun keta aku).. huhuhu

      Delete
  18. ini sgt membuat org yg berkenaan terasa, haha

    ReplyDelete
  19. bege makmur = prosperity burger..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. Prosperity Burger bukan Burger Kemakmuran ker cikgu?.. kih kih kih

      Delete
  20. Errr.. Dari b4 kawin smpai laa dh kawin..
    Still sama jer.. Perkara biasa terjadi..
    Tp yg penting kena tolerate laa..
    Ehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul.. kena tolerate.. XD

      Delete
  21. ehh mcm Na jeeee perempuan tu hahahahahahahaha *terasa makk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... general Jna.. general.. koh koh koh

      Delete
  22. hehe memang selalu buat camtu... tapi tak penah lagi la nak rejek kalau org bagi cadangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhee... bagus bagus Misz Eyza.. senang cenggitu.. XD

      Delete
  23. gegegeeee!, tapi aku ikot jekkk tapi m'bebel dalam hati jek.. =p

    ReplyDelete
  24. hahaha. best2. kalau hana ikut hana lah..haha

    ReplyDelete
  25. hahaha..aku ni kira bernasib baik la sebab tak kena macam tu.wkwk xD

    ReplyDelete
  26. pengakuan berani...aku kerap cmtu...bernulu n jd ijau laki aku..har har har

    ReplyDelete
    Replies
    1. bernulu?.. hang nie Mellah, dari dulu sampai la nie asyik typo jer.. kah kah kah

      Delete
  27. hahahha ko ni mmg bgos r bab perli cenggini.

    aku dulu selalu mcm tu. tp skunk tak lah. kalau rse nk makan something, trus ckp trs trg. kalau dia x ok, bru crik tmpt laen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. direct cakap jer kan senang.. koh koh koh

      Delete
  28. harap dapat buat solat istikharah untuk dapatkan tempat makan terbaik:)

    ReplyDelete
  29. hahaha, bungkus makan rumah la macam tuh! :D

    ReplyDelete
  30. wujud ke spisis camni?
    yg psti bukan saye..
    hahakk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wujuddddd... yang pasti depa ada di mana mana.. XD

      Delete
  31. ye stujuuu. sangat tak suka dengan orang macam ni. ikut awak konon. bukan nak bg cadangan ke ape. tipikal malay. pemendam perasaan namenye tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang malas nak buat keputusan. koh koh koh

      Delete
  32. selalunya klu cakap ikot la kat mana tu mmg ikot jer..tak cakap byk even tak berapa nk gemar..cthnya mkn kat mamak..dulu mcm ssh nk telan sekarang pantang ajak ok aja..dah biasa la katakan kui3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... alah bisa tegal biasa.. XD

      Delete
  33. alamak. aku pernah terbuat perangai huduh macam tu. hehe. ok janji berubah :)

    ReplyDelete
  34. "ikut ko la... Kt kedai tomyam X pn ok"
    Style aku... Trus smbil bg cdgn haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini dinamakan ekonomi... hahahhaa.. ber option.. XD

      Delete
  35. hoo..awek aujinz gitu eh??ahakz!!nia pon kdg2 gitu jgak..atlast ikut cdgn org lain tp xpuas at..pdn muka..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... sendiri ikut cadangan sendiri tak puas hati ya Nia XD

      Delete
  36. Replies
    1. sesekali tuko selera makan kat luar ler.. XD

      Delete
  37. hahaha..selalu memang konpius nak makan mane..bile dah konpius cam biase makan tmpt rare je la mcm KFC,McD,Subway, dan lain2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. cik Sharz jarang pergi KFC, MCD Subway tue ker?.. XD

      Delete
  38. alalalala...kekadang mesti kena lalui situasi macam ni tahu tak..
    kan ke berfikir bersama-sama itu bak mengeratkan lagi kasih sayang....

    #ehmotip? ^ ^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. takde.. kalo dah lapo tak payah suruh orang pikir.. jadi punca gaduh jer nanti tahu tak.. koh koh koh

      Delete
  39. hahahhaha begitulah selalunya!
    normal scenario...bertabahlah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bertabahlah nie.. awak pon bertabahlah sama.. XD

      Delete
  40. hehehe....ikut awk la...tapi kena reject...sbb tu la rietta jrg sgt bg cadangan...ikutkan aje....hehehe...

    PSS....nnti minggu depan rietta upload picta...sebab bagasi masih di KL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. okeyh okeyh.. hehehehhe.. ( kenapa bagasi masih di KL????)

      Delete
  41. bukan baru suggest..dah smpai tmpat dah..ehh xnak la mkn kat cni...kahkahhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa.. ini lagi haru.. kah kah kah

      Delete
  42. Replies
    1. kih kih kih... takpe Deno.. perlahan lahan.. XD

      Delete
  43. Di kala org lain bergelak ketawa baca entri ni,
    aku kesedihan...
    Sebab hal camni laa aku putus dgn ex aku dulu...


    Kini, aku sepi selamanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk.. maaf cEro.. takde niat nak menyinggung sesiapa..bertabahlah ya.

      Delete
  44. itulah. sabar aejlah dibuatnya macam ni.

    ReplyDelete
  45. oleh kerana memilih tmpat utk makan... tapau kan je... mkn tepi pntai... kan romantik... kehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii.. bersusah payah tapau nak dapatkan suasana romantikk.. koh koh koh

      Delete
  46. kiranya aku bernasib baik la sebab tak kena macam ni.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai ai ai.. hang sekolah lagi kan.. koh koh koh

      Delete
  47. Replies
    1. dah faham dah.. pihak yang mana.. haaa.. itu yang kita tak tahu tue... koh koh koh

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD