12 December, 2012

Pari Pari Biskut

Aku suka stokkan biskut kegemaran aku, Munchy's Muzic . Kalau aku beli, aku beli sekali banyak dan letakkan dalam balang.
Time tengok tv ke, time online ker, aku hadap biskut tue.

tapi minggu lepas bila aku check biskut aku, aku tengok makin lama makin sikit walaupun
aku tak makan. Musykill gak aku.. 
So, bila aku rasa ruang tamu senyap cuma kedengaran suara tv, perlahan lahan aku 
skodeng situasi...

dan aku dapat tangkap Pari Pari yang curi biskut aku...
Pose budak kantoi ambik biskut itu hari... kah kah kah.. 

Patut laa biskut aku makin lama makin kurang.
Ada Pari Pari Biskut rupanya..
La nie, aku stokkan Biskut Beras kegemaran dia..tapi.. biskut aku tetap luak jugak..
Koh koh koh


85 comments:

  1. haha, comel main panjat kerusi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. dia panjat semua kerusi meja..

      Delete
  2. Replies
    1. koh koh koh.. sama macam Ayong diaa...

      Delete
  3. dik ah dpt biskut beras je???? ish3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia suka biskut beras, sebab tue belikan biskut beras jer.. tapi biskut lain pon dia sapu gak..

      Delete
  4. feveret.. kalo tgok tb xde bnda nak ngig ek tak best

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. tau takpe... owhh nikmatnyaaa...

      Delete
  5. apa barang biskut beras...mesti dia nak biskut coklat..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. biskut beras dia memang suka.. dua paket beli tak tahan dua hari.. itu pun saya kontrol..

      Delete
  6. alalalala comeynye dik ah..satu je..
    amek laa sebalang je dik ah..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi amboii.. jangan nak ajo dia bukan bukan.. koh koh koh

      Delete
  7. biskut beras lawan biskut coklat. hmm jgn tanya la asal luak jugak keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... masalahnya, biskut beras habis, dia tuju ke biskut coklat jugakkk.. XD

      Delete
  8. hehehe. kena beli biskut jenis same le macam tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmmmm... boleh jadi jugak... koh koh koh

      Delete
  9. teringat aku zaman kecik2 dulu.
    memang la 'amik satu je..'
    tapi kalau dah 20x keluar masuk dapur x ke dah 20 bijik dibedalnye?? hoho.. ;p
    tu la budak kecik. magam2 ragam. tapi tetap comel.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah masalahnya.. ambik satu jer.. tapi ulang 84 kali... koh koh koh

      Delete
  10. ambik 1 je..tapi leh luak pulak..hahahaha..
    mujur dier x baham sume sekut tu..;P
    good job dik ah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. ada orang kontrol.. kalau tak.. habis jugakk.. XD

      Delete
  11. Replies
    1. comel dak? comel dak?.. koh koh koh

      Delete
  12. woa biskut..leh la bersubahat dgn dik ah pasni XD. OH. alang2 beli utk dik ah.. belikn kami sekaton biskut.. tayah mahal2, biskut Yogi pun jadi. gila desperate ni tahu. stok biskut pn dh hbis gk ni. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. biskut Yogi?.. hahahahha... mana nak cari biskut Yogi.. XD

      Delete
  13. agak2 kalau letak atas fridge balang tu dia boleh capai dak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh capai, tapi dia tarik laa kerusi ke meja ker.. sampai laa jugak..XD

      Delete
  14. Owh munchy's music...zaman aku study dulu suka jugak makan, skang aku cari osenbei nori (seaweed rice crackers), tak gemar nak telan dah benda2 manis neh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboi... hang semuanya nak japanese ya.. kah kah kah... aku pun..XD

      Delete
  15. alololo tomey tomey pari2 bskut..
    hahaha..

    ReplyDelete
  16. she's so cute!

    laen kali buat dua balang. satu ko punye, satu dia punya. sape cepat habis, dia kalah.

    erk? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhah.. miskin wok... mahal laa biskut tue.. koh koh koh

      Delete
  17. "Amik atu je Ayong.."
    5 minit kemudian...
    "Amik atu je Ayong.."
    3 minit kemudian...
    "Amik atuuu je agi Ayong.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. kannn... satu jer kalau dah diulang ulang....~

      Delete
  18. Alaaa kiutnye dik aah...kantoi curik beskut erk...xpe.....t ayong stok bebanyak lg utk dik aah....

    ReplyDelete
  19. oohh... mesti comel pari2 biskut tu kan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohohohho... bebudak semua comel.. XD

      Delete
  20. haha, tak apa adik sendiri.. Kalau pari-pari betul report masuk tv. Penemuan pari-pari biskut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah pasal... nie nak kira toyol pun boleh jugak.. toyol curi biskut.. koh koh koh

      Delete
  21. penah tak balang tu tak di'refill'? nak tau gak apa respon mem kecik tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah.. tapi dia tak tanya pon.. dia tau dah habis, dia senyap laaa XD

      Delete
  22. kira ok laa tu ada bandaraya habiskan..comel jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... bandaraya?.. hamboi... itu bukan bandaraya, itu vaccuum cleaner.. koh koh koh

      Delete
  23. heii..comel nye la pari-pari tu..nk marah pon xjadik dah..
    tp ok la tu..ade org tlg aujinz habiskan..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya, dia tolong habiskan abis tue Ayong dia nak makan apa... koh koh koh

      Delete
  24. sanggup usaha pjt kerusi meja tu hehe

    ReplyDelete
  25. alahai kiutnye perangai dye! :D
    adik tu umor berapa?

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. awok kena tamboh... macam Ayong dia... XD kofff

      Delete
  27. nak sorok biskut tu nanti rasa bersalah pulak ye dak?
    hik hokkkk
    >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk.. kesian laa plak kang kalau dia nak makan takde... koh koh koh

      Delete
  28. Nak pinjam hantu biskut comel tu bleh..

    ReplyDelete
  29. Replies
    1. heheheheh.. tak marah pon.. gelak lagi ade laa.. XD

      Delete
  30. Replies
    1. kan kan kan... tapi yang real punya lagi comel.. koh koh koh

      Delete
  31. Ko sorang je pari2 bskut. Rumah aku ramai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, aku rasa, beskot ko mesti cepat habis.. kah kah kah

      Delete
  32. CiM pun suka biskot. cecah dengan ir kopi lagilah sedapppp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedappppppp.. kopi O plak tue.. perghhhhh... ~

      Delete
  33. aku pon suke jgak buat stok mcm tu.. bru feeling rase nak mengunyah2 sambil pegang balang.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. macam aku, melukis sambil pegang balang.. koh koh koh koh

      Delete
  34. Replies
    1. hehehehe.. macam Ayong dia... eh...

      Delete
  35. hehe cik ah bertukar jadi pari-pari biskut lak ka? ok gak tu dia tanak bagi ayong dia makan manis banyak2... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haishhhh.. mana ada manis.. koh koh koh

      Delete
  36. sila agihkan sedikit biskut kepada rakan2 blogger juga.. muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahaha.. baiklah.. jom buat Parti Biskut... koh koh koh

      Delete
    2. mesti diketuai oleh Encik and Puan Biskut.. haha

      Delete
    3. mesti diketuai oleh Encik and Puan Biskut.. haha

      Delete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD