06 December, 2012

Pesen Pelupa Ya amat..




Yang ini kali ketiga jadi benda yang sama..
Itu hari aku beli santan, dah bayo, terus aku masuk kereta, balik rumah.
Terpaksa aku turun menapak balik nak kutip santan yang tercicir.
Nasib baik dekat.

Kali kedua pulak, masa aku ke pasar malam beli kebab.
brader tue letak depan aku, aku yang tangan penuh ala ala suami yang turun tolong bini beli sayur,
alihkan barang dari tangan kanan ke tangan kiri, hulur duit. ambik baki dan blah.
Ate dah sampai ghumah idok ler teman ghajen nak patah balik.
berkeroncong lapo ler perut malam tue..

Yang Coke nie, 
tak kuasa aku nak patah balik.
Walopom awek kaunter tue cun...
Jauhhh tueeeee...

Nak kena minum Pati Ayam Brand ke 
..makan kismis lapan belas kotak nie?

104 comments:

  1. 18 belas kotak pon tak cukup nak kaber tu aujinz.... lalalaala

    ReplyDelete
  2. bila terlalu berangan.. tu yg lupa sesaje. jd, jgn berangan swaktu membeli. lantak la org nk kate apa, fokus3~.. ngahaa XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada berangan masa membeli.. koh koh koh

      Delete
  3. coke tu ko beli asing dengan barang2 lain ka?
    nak kata silap ko pun tak boleh gak, patotnye awek tu la roger ko tetinggal coke tu..hahaha

    tak pon sebab awek tu cun...lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku beli asing dari barang barang lain... koh koh koh

      Delete
  4. pati ayam brand dan kismis tiada gunanya..

    kahwin..setel..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahahhha... alaaa... cara lain please?.. XD

      Delete
    2. kurangkan tengok porn...benti terus lagi baik...kekuatan memori akan kembali pulih slow2,makan kekacang dan kismis,amik supplement fish oil capsules,good luck

      Delete
    3. Muahahaha.. adoiai, kurangkan tgk porn? Ini nasihat terbaik. Pukul rata habis, mementang gue lelaki. Koh koh koh

      Delete
  5. hakhakhak..parah parah

    eh sokong la statement nazha tu hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. apa nie lalingloi.. apa nie... hahahhaa

      Delete
  6. ni bukan pesen pelupa ni..tapi sebab faktor umur..kasik hint suh kawen la tu..biar ade org tolong ingatkan..koh koh koh..

    #sokong statement nazha jugak! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. kena ker?.. alaaa... XD

      Delete
    2. hahahahaha..kena la..pi la meminang si gadis impian..boleh buat teman pengingat..koh koh koh..:P

      Delete
    3. tetttt.. Error404.. kah kah kah

      Delete
  7. errr errr.... faktor berangan ni... kehkeh

    ReplyDelete
  8. pehhhh, tngok awek cun terus lupa coke!gagagaaa!

    *sama la dngan aku ponn..
    bayar duit tol 1.30rm, hulur 5rm palang dah naik terus pecut~woooosh
    terbang 3.70rm woooo~..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. itu lagi haru... adakah anda tahu, sememangnya palang tol di naikkan sebelum baki dipulangkan sebagai saikologi untuk anda terus bergerak tanpa mengambil baki duit?.. hahahha.. fikir fikirkan laaah.. kah kah kah...

      Delete
  9. MAKAN KISMIS BERKOTAK2 SEHARI PLZ ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baik Jna.. nanti I makan.. koh koh koh

      Delete
  10. nak makan kismis camner? beli kismis kotak letak kat mana pon tak hengat??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... hamboi... pedihnyaa.. kahkah kah

      Delete
  11. tudiaaaaaaaa lupa coke sbb tgk awek cun la tu hahaahha..selalunya barang insyaAllah tak tinggal tp duet baki kdg2 terlupa..naseb baik cashier tu baik jerit dik duet lebih dik!! bagi rm50 baki dlm puluh2 ooo fuhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha... kalau baki pon.. dah selalu gak kena.. XD

      Delete
  12. mmg kna kawen dh ojin ni...ekekkek

    ReplyDelete
  13. Agak kronik gak ko nih Aujinz..
    Seb baik barang2 jer..
    Jgn kat ATM sudah.. Buat keluar duit.. Ambik card.. Pastu blah.. Duit tinggal.. Sbb aku pernah hampir terkena.. Mamai punyer pasal.. Seb baik brader blakang aku sound duit xnak ker..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. itu lagi haru, kalau tertinggal duit kat ATM sebab biasanya aku keluar sekali banyak.. aaa aaa aaa.. XD

      Delete
  14. tanda-tanda nak kena Alzheimer dah ni... :P

    ReplyDelete
  15. wahhh , kalau macam ni , nak jadi cashier je la . untonggg!

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. koh koh koh.... parah dah?.. okeyh... XD

      Delete
  17. banyakkan makan kuih sarang semut.-->mujarab kot?
    sbbnyer x fokus jer tu..heee..
    pegi kawen cepat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..hamboii.. macam memaksa jer nie.. kah kah kah

      Delete
  18. lepas bayar terus pegang barang erat², lepas bayar terus pegang barang erat², lepas bayar terus pegang barang erat².. Ulang step ni sampai jemu ;D

    ReplyDelete
  19. tu tanda2 ojinz makin tua hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. memang dah tuaa pon.. koh koh koh

      Delete
  20. mak aihhh kemain teruk pelupe ko ni..kalau dah kawen jgn tggal bini kat kedai pulak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. tengok keadaaann.. koh koh koh

      Delete
  21. selalu jd kt sy cmtu..=_=' selalu jugak kena marah.


    **siapakan gerangan org tu..awak kenal eh org yang pegang gambar sy lukis tu??awok dgn dia siapa?XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. saya tak kenal dia.. XD siapakah beliau?.. koh koh koh

      Delete
    2. erkk..kejap kenal kejap x kenal.cepuk kang..XD

      Delete
  22. aku pun pernah jd mcm ni.

    abg kaunter duk panggil2..ingatkan dia gatal nak mengorat. bila masuk kereta adik bagitahu "kak, td akak tertinggal barang.nape abg tu panggil buat dunno je?" "pangggg!!!" rasa mcm kena tampar. tulaa, perasan lagi. huahua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. nie mesti pesen brader kaunter tue panggil panggil swit swit tue.. kah kah kah

      Delete
  23. ya ampun, samalah kita..haha

    tp kalau barang baru pas beli jrng tiggal. sbb rajin double check...

    ReplyDelete
  24. bahaya ni, nanti ada anak, anak plak yg tinggal kat kedai.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. idok ler.. jaga anak betul betul.. koh koh koh

      Delete
  25. 1) tanda dh tua..
    2) tnda kene cr jdoh..
    3) tnda kene cpt kawen..


    haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. hamboi dia.. direct sungguh.. hah.. apa lagi.. jom kawen.. koh koh koh

      Delete
  26. Kertu dah oiiii...uban pon dah penuh tuuuu.haha,x lama nyantuk ar tu..ke ke ke ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyantuk nyantuk.. dari dulu typo tak habis habis si Mellah nie.. kah kah kah

      Delete
  27. eh jap...awak kena pastikan setiap air dan makanan yg di minum tdak ada semut..ye semutt..pastikan ye..

    *tutup mulut*

    ReplyDelete
  28. ko makan semut celup tepung ko pasal tu cepat lupa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. semut celop tepung.. pffft.. aku makan Biskut Sarang Semut bro. lagi power.. koh koh koh

      Delete
  29. Ahaha, selalu jgk kena mcm tu, kdai yg sama pula tu, selalu kna sound "ini brg xmau ka?!" huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahha.. nie pesen sama pelupa laa nie.. koh koh koh

      Delete
  30. Replies
    1. mana ada Tengku Puteri.. itu terlupa jer.. mana ada nyanyuk.. koh koh koh

      Delete
  31. hahah..bagus gak terlupa amik coke tu, ada hikmah ^^
    coke = bad drink, beli la ribena ke, orange juice ker, 100plus ker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. itu laa sekali dalam dua bulan baru nak minum coke.. tercicir la plak.. XD

      Delete
  32. mkn semut setengah kilo ke ape ni aujinz?ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr.. mungkin gak kot.. koh koh koh

      Delete
  33. Replies
    1. mana ada macam macam.. semacam jer la Ann.. koh koh koh

      Delete
  34. dah tua...dah tua....dah tua.... nyanyokkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. hampeh betei Encik Zul nie... koh koh koh

      Delete
  35. boleh la rebus ayam brand buat minum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha... boleh ker?.. muntah plak kang.. XD

      Delete
  36. makan kismis lapan belas kotak ke makan lapan belas kotak kismis? ekeke. kismis ke kotak. hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. makan kismis lapan belas kotak...saya makan kismis, tak makan kotak dia.. koh koh koh

      Delete
  37. tertarik...dengan kartun tu..
    sendiri lukis kaa..?
    cantik..
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Alhamdulillah, saya lukis sendiri.

      Delete
  38. pernah terjadi mcm ni, tp rasanya, sekali je. Haha.. x pe la.. bukan rezeki la tu.

    ReplyDelete
  39. sebenarnya aku serba salah nak bagitau kau ni, tapi lebih baik cek doktor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah ikar..kah kah kah.. tapi Doktor Paz ada... Hehehe (>^ω^<)♥

      Delete
  40. singgah dan folo

    www.gilamodified.com

    ReplyDelete
  41. miahaha... mmg kene banyak makan kismis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berapa kotak CCI cadangkan? Koh koh koh

      Delete
  42. Yang tertinggal tue Coke botol kaca ke? sodap sodap

    ReplyDelete
  43. Ekekeke.....macam penangan demam cinta jew nie...err...mam kismis lew kot....sbb pati ayam, xsemua tekak bleh masuk....xtaw la tuan blog cmne....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya bedal jer semuanya... Koh klh koh

      Delete
  44. Aku slalu jadi mcam ni...
    Slalu sgt smpai aku dah lupa ape yg aku tinggal...
    AKu sgt tak suka kalo jd camni...
    Aku rasa, aku kena ada bini secepat mungkin..hahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila dapatkan bini segera cEro.. kah kah kah..

      Delete
  45. saya selalu lupa nak ambik duit baki. tambah - tambah kalau ada orang beratur kat belakang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboi, gelabahnya dia.. koh koh koh..

      Delete
  46. hamboii pelupa tahap gaban...hehehe
    salam kunjungan...datang dari belog cik ieyza... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahha.. dah tuaa laa cik Nickindajungle XD (tak tau nak panggil Nick atau Nicki.. kah kah kah)

      Delete
  47. ok bapak aku selalu sgt.. gi bayar kat kaunter petrol pam.. pas sampai kereta terus je nak blah.. mak aku dok heran. dah isi minyaknye ke belom? hahaha.. tersengih2 bapak aku lupa.. hahaha

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD