01 December, 2012

Power tak power laa ~

Setiap kali aku jaga Mem Kecik, aku takkan ada harapan nak tengok rancangan kegemaran aku si TV. Biasanya, aku cuma boleh tengok bila dia dah tido.. 
tapi...




Walaupun mata pejam, dia boleh tengok Dora sambil tido.
Kau mampu?
tapi kalau dia takde botol susu kat mulut laa...
Haishh.. kalau aku jaga dia seharian, dari pagi sampai ke malam channel tak pernah lari dari 610 sampai 615.
Padan muka. Sape suruh aku gatal gie langgan channel nie.
Ai ai ai..

Sekarang nie pun. dia tengah tengok Disney Fairy Tales kat Astro..
grrrr.. tapi aku pun layan sekali..
koh koh koh
 

63 comments:

  1. nk join tngok fairy talesssss.. :D

    ReplyDelete
  2. hahaha. adik2 aku pulak 24jam tengok ceria dgn animax -..-
    nasib baik aku jenis tak suka tengok tv sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu aku langgan Animax sebab nak tengok Fullmetal Alchemist... la nie dah takde... koh koh koh

      Delete
  3. hebat tu.. tengah tido pon buleh tengok tibi. memang genius la dik ah. huhu.. ;p

    bapak aku pulak kalau tengah tido depan tibi, jangan ada yang nak tutup tibi. memang dia terus bangun pastu on balik. pastu sambung tido. kiranya macam lullaby la bunyik tibi tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. power gak aa bapak hang bro.. koh koh koh

      Delete
  4. uishhh... tgk pakai mata hati ni... kehkeh

    ReplyDelete
  5. hahahhaha
    untungla...
    kalau adik aku tido, dah selamat dah..
    kekadang aku biar die tido kat depan tv sampai pagi...
    hak3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk isk isk... kejam... angkat laa adik tue masuk bilik.. koh koh koh

      Delete
  6. kat rumah akak, dia buang suma channel tinggal 610-615 sbb sakit hati tak dak peluang nak tgk..anak2 dia control tgk kartun aja.buleh geng ngn dik ah la bdk2 tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. actually, boleh lock jer pun channel tue.. tapi saya dah lupa password dia...

      Delete
  7. best ape lyn katon ngn bebudak..
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan... sambil alayan, sambil gomol dia.. mesti kena marah.. kah kah kah...

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. hahaha.. kau layan jela dora tu sekali. best wo!

    ReplyDelete
  10. alala.. camtu la budak2.. even katun tu dah patploh ratus kali ulang pun x boring2 jugak.. layan kan je la eh? kehkehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. depa asik ulang tengok Upin dan Ipin, Doc McStuffin, Dora, bla bla bla

      Delete
  11. budak kalau da ngadap kite layan kan aje la =. =

    ReplyDelete
  12. Anak2 akak pun hantu chanel tu suma...nak buat macamana...kena layan jugakla

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. depa dah lock channel tue untuk depa... koh koh koh

      Delete
  13. musim cuti sekolah ni kan, kartun je la memanjang. nak tengok drama pun tak boleh dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib baik aku tak tengok drama sangat... XD

      Delete
  14. nasib baik tak langgan astro..~

    ReplyDelete
  15. samelah ngan aku weyh. anak buah boleh mengamuk kalau tukar channel. tensi haku!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. bertabahlah wei.. bertabahlah.. XD

      Delete
  16. Dear mr. Pirate,

    adekah aku ni sama taraf dengan anak buah ko..?
    kalau aku pegang remote tu secara automatically tangan aku terus menekan 611,
    paling hebat pon aku tekan ntv7 atau tv9 TERUTAMANYA pada waktu maghrib..
    kalau berdasarkan siatan yang aku buat,
    mak aku dah ada anak 3 masa umur macam aku..
    why hah??cis!! adekah pemkembangan otak aku terbantut?
    DEM2!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...terbantut sikit kot..

      oleh itu kurang kurangkanlah menekan channel time Maghrib.. kah kah kah...

      Delete
  17. bahahaha..kalau sy pegi rumah nenek..memang xde laa nk marathon adam dan hawa...kalau adik sepupu 3 thn tu ada kt depan tv....asyik dia je laa ngadap tv...pastu siap gaduh dgn nenek dia..=_="..memang mengalah laa nenek dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. opkos laaa.. kalau depa tak dapat, depa memgamuk laaa... XD

      Delete
  18. wahaha... sama la ngan anak2 cci.. hermm..

    ReplyDelete
  19. tv adalah rekaan manusia yg baik utk menarik perhatian bebudak kecik agar duduk diam2 dlm suatu jangka masa yg agak lama, dan mengurangkan keinginan mereka utk bermain di luar rumah sorang2 ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan terlalu kerap menonton TV juga tidak elok untuk kanak kanak.. XD

      Delete
  20. Kalau tak adaa Astro,diorang layan TV9 jugakk.

    ReplyDelete
  21. hahaha.kesimpulannya belilah astro PVR :p

    ReplyDelete
  22. hahaha.kesimpulannya belilah astro PVR :p

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. itu adelah normal..
    budak2 mmg suke tgk katon..
    budak besar pon kekadang layan katon jugak...
    enjoy je la der..x yah stress..
    jom layan sailormoon...lalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak stresss.. okeyh jer... tapi buhsan laa asyik ulang cerita yang sama.. kah kah kah...

      Delete
  25. klau berebut tv dgn budak kecik, mmg kt x kan menang..percayalah!
    layankan jer..:)

    membalas kunjungan=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... kannn.. takkan menang punya.. tapi saya boleh jer guna kuasa veto.. koh koh koh..

      Terima kasih singgah balik.. XD

      Delete
  26. fairytales kan comel..memang join gak la kalau ada..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel comel comel.. suka gak tengok.. XD

      Delete
  27. kesimpulannya, jangan bayar bil astro..keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hohohoho.. tak boleh nanti aku nak tengok NatGeo.. XD

      Delete
  28. kalau~ dik ah ni dah dewasa nanti, mesti dia.. hm. XDD

    ReplyDelete
  29. Sweet jew dik aah nie....siap jari lam mlut....xpe la...demi dik aah....ayong berkorban....

    ReplyDelete
    Replies
    1. berkorban laa nie.. siang jer, malam tak. XD

      Delete
  30. ko.. sanggup ko guna dik Ah sbg alasan cover yg ko mmng suka tengok disney fairy tales tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah ojin.. padahal dia yg lg sakan tgk disney tu..

      Delete
  31. eh selalu kite yg nak tgk dora adik nangis2 takmao. wakaka

    ReplyDelete
  32. Ko tgk NatGeo?
    NatGeo skang byk mengecewakan aku, tak mcam dulu2 khusus utk hidupan je..

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD