28 January, 2013

CrossOver idea

Salah satu perkara yang aku tak suka dalam bab bab melukis ialah follow arahan orang. Sebab itu aku tak pernah ambik upah untuk melukis apa apa. Bukan sebab aku sombong, tapi aku tak suka terikat dengan komitmen. Aku masih ada hidup luar yang nak diurus.. koff ~

Dan sekiranya aku mahu, aku akan buat secara percuma. Benda percuma orang tak boleh komplen banyak...nampak tak? nampak tak? nampak tak?.

Tapi...apabila member Twitter aku si OtakkuOtaku beri sketch beliau, aku dengan rela hatinya mengangkat pen dan tablet... hik hik hik



Comel dak sketch dia? Ia adalah cross over antara Kamen Rider Fourze dan Star Wars. Peminat Kamen Rider dan Star Wars macam aku dapat idea macam nie, memang tak tolak. Lebih lebih lagi bila takde apa benda nak dilukis. koh koh koh.

Star Wars aku tak payah nak cerita laa semua orang tahu. Kamen Rider Fourze (40) adalah Kamen Rider dengan design helmet yang paling rare. Berbentuk roket kerana ia adalah Kamen Rider berkonsepkan angkasa lepas dan sebagai menyambut ulangtahun ke 50 Yuri Gagarin ke Angkasa Lepas. Kenapa 40?.. kerana Kamen Rider series sudah berusia 40 tahun. Tua dah baq hanggg... 48 episod dia aku khatam dalam 3 hari sedangkan aku tunggu dvd dia selama setahun kerana aku adalah....otaku.... koff ~

So.. bila diolah dan digodek..di tacap sana sini.. setelah empat jam kendian...
jadilah macam di bawah...

Klik untuk tumbesaran yang lebih sihat 


Lepas dah lukis baru aku perasan dia punya idea adalah Clone Troopers, aku lukis Storm Troopers. .. Jenis tak baca arahan dengan betul..penat cikgu kabo suruh baca bebetul sebelum jawab soalan..ahh.. lantok ler .. koh koh koh..

P/s: Ini mungkin one and only idea sketch orang yang aku lukis balik. koh koh koh.

56 comments:

  1. smart tahap mega .... Like :D

    3 troopers yg belah kanan tu dah macam nk buat tarian poco2 dah gaya. :D hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh.... tak tau laa tarian apa... bedal jer...

      Delete
  2. apa yang boleh aku katakan...ko memang lejen..salute!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada lejen.. aku pemalas..

      Delete
    2. Mana ade lejen yang rajin...hehehe...cam dalam muvie...sempoi & cool...

      Delete
    3. Mana ada lejen yang rajin...cam dalam muvie la..hehehe

      Delete
  3. aii aii...baru nak tanya ojinz ada terima tempahan tak hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat masa nie.. belom lagi laa Misz eyza XD

      Delete
    2. bila masa tu akan tiba hehe...

      Delete
  4. bila aku tengok sketch tu aku macam, "Ehhh...??? Wat der...???"
    tapi bila tengok lukisan tu aku macam, "Woooow!!!! Gempak Starz giloz...!!!"

    pada firasat kau, apakah makhluk storm troopers tu tengah buat?

    sebab tak baca arahan betul2, kira buleh hilang separuh markah camni. hoho~

    p/s : one & only..? r u siyes? buleh caye ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. percayalah der... one and only ..... kot...

      Delete
  5. smart la... ^^

    laa~ baru ingt nk buat tempahan.haish~ haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhha.. maaf.. tempahan tak dibuka.. XD

      Delete
  6. comel sgt fourze...heee...Ojinzzzz..lukis kabuto pulakkkk...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kabuto? TP minat Kabuto eh?.. koh koh koh

      Delete
  7. walaupon aku tak layan KAMEN RIDER..tapi aku suka kartun yg ko lukis... sangat chomelll....:D

    ReplyDelete
  8. Comelnya. Awak guna apa lukis ni?
    Cute lah hihi :)

    ReplyDelete
  9. hahaha?

    kena lukis balik la ni??

    adeyh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan lukis balik... lukis berpandukan idea yang diberi XD

      Delete
  10. Sangat chantek.....rietta nie jenis yg xreti lukis....setakat kraftangan biasa biasa tu bleh lagi....bila masuk bab lukis melukis....keras tangan jerr yg tinggal....hehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. saya pon masih belajar gak XD

      Delete
  11. mmg smart la kartun sini! :)

    ReplyDelete
  12. aku rasa nak nangis sebab kagum giler.. lukisan tu sgt ohsem!
    samalaa. aku pn x suka lukis ikut kehendak org. bukan sbb apa, memang aku x reti lukis semua benda. aku lukis postur dan benda yg aku reti je. haha

    ReplyDelete
  13. chomel...chomel....chomel....mcm katak merah...hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. katak merah tak comel... koh koh koh

      Delete
  14. weeee...saya memang tak reti melukis..hatta org lidi sekalipun..so rasa sangat teruja dengan orang2 yg pandai melukis ni.. ^ ^

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang lidi pon tak reti.. nampak no nipunye.. koh koh koh

      Delete
  15. kene study psl kamen rider pasnih..rase tak 'in'..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. study study... dari Kamen Raider yang first tau.. koh koh koh

      Delete
  16. Replies
    1. Alhamdulillah.. terima kasih .. eh.. koh koh koh

      Delete
  17. terbaek la...awat ko tak jadi pelukis komik je Aujinz oii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab takde sape amik saya jadi pelukis komik kak... koh koh koh

      Delete
  18. Replies
    1. halusssssss... macam Nescafe? koh koh koh

      Delete
  19. Replies
    1. Alhamdulillah... masih belajarlah Maro XD

      Delete
  20. selalu cmtu...dan selalu jadi dkt diri sendiri...=_=..tak baca arahan dgn betul..nasib baik costumer x bising

    ReplyDelete
  21. perghh kapal terbang atas kepala bukan calang2 orang boleh bawak atas kepala

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... sila ikuti Kamen rider Fourze, Yuuki selalu memakai topi Shuttle tersebut sebab dia minat bidang angkasa XD

      Delete
  22. haha.. lukisan kat bawah tu lawa, tapi dari segi idea, aku suka lg kat rough sketch yg atas tu... tehee~ :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... aku suka ubah idea orang.. koh koh koh

      Delete
  23. Last kamen rider aku tgk ialah Kamen Rider W..
    Dah lama tertinggal, nak kecap laa nanti...
    Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. lepas W, Kamen Rider OOO, Lepas OOO baru Kamen Rider Fourze.. la nie Kamen Rider Wizard XD

      Delete
  24. ape guna troopers pakai suit derang? kalau kene tembak, tendang n kene potong ngn lightsaber.. derang tetap mati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa, mungkin lebih kepada uniform jer kot... XD

      Delete
  25. Lukiskan doremon satu untuk saya...boleh....?

    Ann..annn...annn....

    Kehkehkehkej....

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD