30 January, 2013

Ubat Gigi

Bermacam orang bermacam ragam.
Dari memandu sampailah ke mandi mandi.

Termasuklah cara penggunaan ubat gigi.

Pesen aku, tak kira laa macam mana tekan dari bawah ke 
dari atas ke..janji keluar paste putih tue udah ler iyer dak...

tapi ada jugak mereka mereka yang menitik beratkan kesempurnaan..
depa tekan dari bawah. Bila bahagian bawah tue dah kosong, depa akan gulung
sampailah tiub ubat gigi tue jadi pendek..


Penggunaan semaksimum mungkin baq hangggg...

Teringat zaman duduk asrama dulu, 
aku ada sorang member yang macam nie.
Dan dia tak suka kongsi ubat gigi. Kedekut...bukan kongsi berus gigi pon..

so.. aku saje sakau sikit ubat gigi dia. 
Mana laa aku tau dia pesen macam tue..picit ubat gigi dari bawah..
tapi sampai ke dalam bilik air dia cari culprit yang memicit ubat gigi dia tak ikut prosedur...



Aku buat buat tak tau..

tapi aku buat silap satu jer...

Aku dah warwarkan dalam dorm yang ubat gigi aku habis..
koh koh koh

79 comments:

  1. dah warwarkan tu mesti terkantoi kan???

    ReplyDelete
    Replies
    1. konfem laaa kantoii... koh koh koh

      Delete
  2. nak 'mencurik' tu kena la ada ilmu jugak. hohoho~

    apa ending citer ni..?? kawan kau let go camtu je ke?? ke beliau ada bagi 'denda' kat kau?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bising cenggitu jer... takde apa tindakan diambil.. kah kah kah

      Delete
  3. hahaha...jenis sayang barang kawan kau ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan sayang barang.. kedekut.. koh koh koh

      Delete
  4. hahaha.

    aku akan picit dari atas... barulah habis mcm sekata...

    kononnye la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama jer habis dia... kah kah kah... pesen aku dah habis, gosok guna jari hingga titisan yang terakhir.. koh koh koh

      Delete
  5. haha..aku jenis picit dari bawah.nampak kemas. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. iyer laaaaa.. iyer laaa.. XD

      Delete
  6. haahaa...hamboi ojinz dah buat tak nak ngaku..tapi terkantoi bila bagitau ubat gigi sendiri dah habis hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan... silap laaa masa tue.. koh koh koh

      Delete
  7. hahaha..kantoi jugak mcm mna pun..

    ReplyDelete
  8. hehe nakalnya!!!sukalah tgk lukisan bro x jemu2 sggh sini.

    owh sy pun sm geram kalau family picit ubt gg tgh2,startlah sy bebel suh pcit dr bwh nnt sng org lain nak pakai bla..bla...yelah blh hilang mood tau nk lg ms pagi2 klm kabut tu ^^

    #2 thn lps,sy pernah kgsikan n3 dr dato' hj abu hassan din,ttg ada isteri mta cerai utk kes remeh-temeh ~suami dh guna ubt gg,x reti nk ttp balik pakai penutup tu hah.adeihhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kursus kawin dulu penceramah ada gak story pasal suami isteri nak cerai kes remah mcm guna ubat gigi picit tengah. haha

      tp asernya pembawakan dripada isu2 lain jugak tu..plus isu picit ubat gigi tiba masa tengah konflik. huuhu

      Delete
    2. hahahha..pasal ubat gigi pon nak bercerai.. tapi kita tau, itu cuma penyebabnya.. sebenonya ada sebab lainnn tue.. koh koh koh

      Delete
  9. akak pun suka picit dari bawah..bukan kedekut..tapi memudahkan nak letak balik nanti...tak la dia terpeleot

    ReplyDelete
    Replies
    1. baringkan jer laa kak... bukan susah pon.. koh koh koh

      Delete
  10. aku sapu sikit je kat atas berus gigi, lepastu aku sapukan rata2 biar sekata..ya aku memang kedekut keh keh keh..

    btw, "so.. aku saje sakau sikit ubat gigi dia.." sakau tu apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiihh.. gila jimaat.. kah kah kah...

      sakau tue macam sebat, sapu, kelepet, atau apa apa yang sewaktu dengannya...dengan kata lain.. ambil tanpa izin.. koh koh koh

      Delete
  11. aku maen picit je ikut sker. kejap picit tgh. kejap picit dr bawah. x kisah la. janji benda tu keluar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. apa ada halll.. koh koh koh

      Delete
  12. hahahaha itu adalah saya.... picit dari bawah ye. jangan sesekali gatal tangan nak picit tengah or atas.... mmg nk kena sound... nak guna bole tp ikt cara tuannya... tapi tk ada ar smpai gulung3 gitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..hamboiii... siap sound.. kah kah kah

      Delete
  13. suka hati le dr ats ke bawah ke, asalkan obat gigi tu kluar,kannn..

    yg pastinya, bila time2 obat gg nk habis tu, gosok2 ler dgn beros gigi kasi habis lenyek, kuar bagai sebab maleh nk bukak pintu amik yg baru, gagagaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha.. lenkali, yang spare pon letak dalam bilik air.. koh koh koh

      Delete
  14. oh memang annoying kot picit kat tengah2 tu. Nnt tiub ubat gigi tu jadi buruk.

    ReplyDelete
  15. ok kantoi sudahhh... tu nahat lagi die... xkesah la picit kt mana tp tak suka betul tutup ubt gigi yg jenis putau2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang putau putau tu jadi lambat kan kan kan.. sama laaaa tak suka.. suka yang jenis flip punya.. XD

      Delete
  16. mak selalu kate yg picit dr hujung tu cermat orgnye..yg picit dr tengah tu asek nk cepat je..betol ke tak tu tak pasti..kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. iyer laaaa... nanti saya picit dari bawah.. koh koh koh

      Delete
    2. haha ojin poyo nk jd cermat laa tuu..

      Delete
  17. picit dari bawah la baru okay... kalau x tiub dia xcantik..

    lek la, duk asrama, mmg la share2 brg..dasat la. ingt girl je berkira byk, lelaki pun sama gak yer?? =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama jer... kalau jenis yang kedekut tue.. memang kedekut laa.. koh koh koh

      Delete
  18. takada ampai nak gulung tu selalu picit tengah letak banyak2 lak tu. Kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss.. samalah kita.. koh koh koh

      Delete
  19. masa gi camping selalu gak gulung2 camtu.. nk jimat ruang beg. tp..tak suka betul klo ubat gigi TER-habis, lepastu kena mintak sikit kat org,yg plaktu ubat giginya tak pedas.. =o="

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau camping ke, travel ke takpe laa gegulung macam tue.. stail Mr. Bean... kah kah kah

      Delete
  20. part akhir yu memang lah kan. adoy. tapi picit atas bawah tepi belakang, bukan sama je ke?? hmm. tu lah persoalan dia tu. hahaha. taram je tekan mana. asal keluaq. tambah tambah time nak cepat. genggam dan picit terus. ganas baq hangg. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ganaih ganaih ganaih baq hanggg.. koh koh koh

      Delete
  21. haha. picitlah kot belah mana pon, asal keluar boleh gosok gigi.. tp kalo ade adik kat umah ni memang tiub ubt gigi selalu penuh sebab dia masukkan air kt dalam -.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah...itu memang haruuuuuu XD

      Delete
  22. haha.. buli kwn ye... nakal! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada... mana ada.. koh koh koh

      Delete
  23. hahaha..kan da kantoi pencuri ubat gigi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh.. eh.. mana ada curik. Ambik tanpa izin jer.. koh koh koh

      Delete
  24. leeza teringat kat lect leeza pernah citer. kawan dia bergaduh suami isteri sbb suami dia suka picit ubat gigi kat tengah. haaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.... tak boleh blah alasan cenggitu

      Delete
  25. saye mementingkan kesempurnaan!
    dh jd tebiat dr kecik..
    kalo picit ubt gigi mesti dr bawah..
    didikan dr seorg ibu kot..
    ekeke..

    ReplyDelete
  26. xsuka tgk klo ubt gg...lg2 klo yg mmg penuh padat cntik...org picit sesuka hati ubt gg die....sanggup tlg picitkn balik bg cntik...T_T....tp klo sndri buat xpe...ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. cehhh... dia buat boleh plakkk.. koh koh koh

      Delete
  27. HAHAHA. kantoiii.. tp tula ade je org buat camtu, gulung ubat gigi. aku tak pernah pun buat camtu. tak rajin langsung. HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. pesen main tekannnn jer.. koh koh koh

      Delete
  28. dey... tak baik mencurik dey... bukan isu kedekut ke pemurah ke tp mmg tak baik mencurik dey... kalo nak mintak jer dey... ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... zaman tue jahiliah lagi dey XD

      Delete
  29. Replies
    1. mana ada kantoi.. mana ada.. koh koh koh

      Delete
  30. Haha.. ubat gg pn kecoh.. aku biasa picit dari bawah bila ubat gg tu dh nak habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. apa ada hallll.. koh koh koh

      Delete
  31. mmg laa kene maksimumkan penggunaan, especially mase dok asrama... penjimatan berterusan bak hangggg~~

    alhamdulillah, smp sekarang masih cemtu.. cermat org kata.. hikkksss~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... masa duk asrama dulu, stok banyak.. tapi pada kengkawan laa.. koh koh koh

      Delete
    2. tu laa lelaki.. kalau sesama dorg takde stok, sanggup tulis nota kecik selit bwh meja kitorg bebdk asrama pempuan, tny "...ade lebih tak?"

      ampeh je kan?

      Delete
  32. aku jenis main picit je...mls nk pikir2 huhu

    ReplyDelete
  33. aku tekan sampai keluar then sapu kat berus gigi . hahaha . tonyoh gigi , sental-sental gigi dan putih . hebat tak ? haha .

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa.. memang itulah cara dia... kah kah kah

      Delete
  34. hahaha..nasib awok la DL..sape soh kabo ke semua kan? ^ ^

    act saya tak suka picit tengah ke atas ke..kalau ada yg wat cenggitu bersedialah kena sedas dua..kui2..

    ReplyDelete
  35. hahhaa..terang2 org tahu ko nye keje..!

    ReplyDelete
  36. Aku pun stail picit pastu gulung...
    Bukan sbb nakkan kesempurnaan, tp sbb hidup bujang, kena berjimat...
    Satu ubat gigi boleh tahan lebih sebulan oo...

    DUduk asrama dulu, siap guna pembaris nak sental sarung ubat gigi utk memaksimumkan penggunaan..hehehhe

    ReplyDelete
  37. Hahahaha...sian bini dia nanti kan..
    Nak piciy ubat gigi pun kena betul cara...
    Sadis betoi la...

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD