26 January, 2013

EyeOnMalaysia #10 - Besar Punyaaa

Zaman aku sekolah..handphone cikgu aku memang beso batu bata.
Zaman aku mula kerja, handphone dah mula hilang antenna..
dan lebih ringan... takde banyak function kecuali call dan sms
tapi lama kelamaan dia makin canggih
makin canggih
makin leper
makin nipis..
agaknya bila dia makin selesa.. 
dia mengembang ketepi
dan mengembang
dan mengembang..
dan kembali membesar dengan sihat..


koh koh koh... 

Sessi bercakap dengan talam..

XD
Peace yo!


55 comments:

  1. eleh... nk menunjuk henfon baru yg canggih lettew.. kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada.. mana ada.. fitnah itu dosa... koh koh koh

      Delete
  2. ni nk gtau baru beli hp baru ker???kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. takkkk.. saya kutuk Galaxy Tab... koh koh koh

      Delete
  3. lulz..
    aku still guna yang ada keypad lagi..
    cuma dah nak sampai tahap nazak dah..
    menunggu masa dijemput tuhan..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha... hamboi.. sampai macam tue sekali.. koh koh koh

      Delete
  4. owh mmg buruk benor klu ms call,tempek hp sebesar batu bata kt telinga.dulu sy selalu gelakkan abah n uncle ms dorg dok ralit ckp guna hp note tu.skrg gara2 tgk betapa 'cool' nya kalau dpt lukis doodle kt note 2,sy excited kmpl duit nk beli.tgu turn sy pulak digelakkan abah n uncle tu huhu ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahha... sila juin the Talam Club.. koh koh koh

      Delete
  5. handphone power, tapi line tetap macam nakkarom. serupa jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nokharomm kalau line macam tue.. koh koh koh

      Delete
  6. HP zaman antena dulu power gila, baling kat anjing, anjing tu mampos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... kannn.. memang power..

      Delete
  7. Replies
    1. koh koh koh... niee handphone apa nie.. XD

      Delete
  8. xpyh putar belit..
    ckp je direct yg awk ni dh beli enpon baru..
    kan senang..
    haha

    ReplyDelete
  9. weeee itu ayat ade makna tu..xkisah lah..nak men sep2 gak..leh? =P

    ReplyDelete
  10. aku kalau tengok orang call guna henpong talam tu memang nak je gelak kuat2.. tapi kang orang cakap aku x up-to-date pulak. tapi kalau tak gelak memang buleh senak peparu.. sebab tahan gelak.

    makanya.. inche ojinz ada henpong talam tu gak ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. handphone talam yang aku maksudkan ialah Galaxy Tab... makanya... aku takde.. koh koh koh

      Delete
  11. hahhahahah! enset talam. kalau cenggini, xde talam nak letak kuih,enset tu pon boley. 2 in 1 gitu~

    ReplyDelete
  12. enpon lebar gedabak x best... x leh masuk poket sweater or pants, heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Galaxy Note still ada excuse.. aku boleh masukkan dalam pocket bag

      Delete
  13. henfon besar+canggih tapi sayang pemiliknya selalu takdak kredit. Asyik buat call me back je ! Hurghh tension

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah... haaa.. ini hampeh.. koh koh koh

      Delete
    2. mesti pesen takde data plan ni. guna la whatsapp ke viber ke kohkohkoh

      Delete
  14. biasalahtuuu..nanti besar mana tak tau henpon zaman akan datang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... aku pun kurang kepastian..

      Delete
  15. henpon sekarang dah nak kembali ke zaman dulu kala cuma zaman skrg lbih ringan sikit laaa hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhu... kannn... dan lebih banyak function dan laju juga.. XD

      Delete
  16. Haah...dh lg besar d dlu..cumanye nipis..xsebesar batu bata....ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... kannn... dah macam dulang dah.. XD

      Delete
  17. uihyo samsung galaxy tab tu fuh fuhh bestnyee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... best kan kan kan.. XD

      Delete
  18. lagi besar lg clear, bleh buat cermin mekap.eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... guna camera depan eh.. koh koh koh

      Delete
  19. hahah... setuju sangat... tambah2 kalau snap gambar... cam snap ngan lappy jer.. huahuahua

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih.. ysng guna Galaxy Tab 10.1 lagi laa kan,, koh koh koh

      Delete
  20. eh??bli fon baru jgak ke??haha..untong laa..duit banayk kan..ahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada banyak.. menabung lamaaaaa tuee.. koh koh koh

      Delete
  21. wah.. geng talam rupanya :D..

    tak mampu lagi nk tahap talam, baru tahap piring skarang :D

    ReplyDelete
  22. sangat.. silap ary bulan nk ckp fon kena pegang dua tangan.. org lalu sebelah xnmpk muka da coz fon yg leper bak lempeng menutupi muka.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. kannn.. tak pasti lak kalay Galaxy Tab 10.1 tue boleh buat call ke tidak.. memang beso gabak ~

      Delete
  23. haa..memang mcm talam..klu da tedesak boleh laa kot buat gune..kihkih

    ReplyDelete
  24. besonye enpong die..hahaha..

    kekadang bile jupe org cakap guna enpong beso gini rasa macam kelako je..:P

    ReplyDelete
  25. Makan dalam ayat ko...ko dh pakai samseng ka?leh cetting pree..lama x cetting dgn ko..har har har

    ReplyDelete
  26. Haha, dulu bergambar, guna kamera besar..
    Makin lama, kamera makin compact...
    Pastu tetiba dslr melanda...
    Sekarang, nak bergambar, usung keluar 'talam' besar meja..hahahha

    ReplyDelete
  27. Ehh..kalau phone yg sebeso talam tu...
    Saya boleh senyum sendiri tau bila tgk org guna...

    Bukan apa...buruk bebeno ropenyee..hahahah...

    Phone awak beso talam ehh...?
    Soriii....
    :p

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD