15 January, 2013

Romeo can die wooo ~

Zaman persekolahan dan Cinta Monyet 101.
Alatan yang diperlukan untuk menguasai kemahiharan ini..
1. kertas berwarna
2. Pen berdakwat wangi
3.Sedikit kemahiran menyusun ayat manis

kemahiran menyusun ayat manis tak payah di ajar. Kalau di ajar, dia jadi kaku, faham?!
Seeloknya gunakan kekreatifan otak Romeo/Juliet korang..


dah siap mengarang ayat jiwang berkarat korang,
lipat dan masukkan ke dalam sampul surat. Seeloknya bior sampul tue matching dengan kertas surat korang.
Taburkan bedak ke dalam sampul agar crush korang terpesona dengan kewangian dan tidak akan merejek surat korang..
Siap, lekatkan sampul dan selitkan ke dalam buku teks crush korang di sekolah....


..dan berharapcrush korang jernis sporting dan korang tidak bertepuk sebelah tangan.
Kalau tidak.. korang bakal menepuk dahi dan menyesal tak sudah bila surat korang diforward ke meja Guru Besar dan korang kena baca sekuat kuat hati di hadapan kelas. Itu okeyh lagi, kalau di hadapan perhimpunan???.. tak ke haruuuu ~




P/s: Diolah dari kisah benarrrrr.... koh koh koh



52 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Huhu..1st time aku jadi 1st komenter.. haha..

    tgk post ni macam kisah benar admin je. betul ke? haha..

    *teringat memula masuk Tahun 1 tertarik kat sorang budak kelas. Balik umah wat surat dibantu oleh kawan abang darjah 4. hoho..

    ReplyDelete
  3. hahahaha sapalah awek yg dingorat tu dulu ye ngee ^^*.agak2 dia ingt lg x?

    akk teringat ms akk form 3-5.ada je secret admirer bg surat n kad raya.plg x blh blah tu bila buka sampul tu berterabur bedak,habis meja akk n kwn yg sibuk skodeng nk tgk sapa bg kat akk.

    tp best kalau dpt surat yg bertulis pen wangi...sweet je hehehehe.

    ReplyDelete
  4. budak skang x mcam budak dulu..kalau diorg alami mcm kita dulu mesti syok..skang sms je..phone dp tpon sejak banku sekolah lagi..sy dh keje baru dpt rasa pegang phone..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah kita.

      tpi style dulu best kot. Paling best kalo dapat balasan surat tu. Hepi yang amat

      Delete
  5. surat tu sama ada masukkan dalam buku teks crush takpon mintak tolong kawan jadi posmen x bergaji.

    so trauma ko tu kekal sampai skrg ke ojin?? hoho.. ;P

    ReplyDelete
  6. ekekeke....nostalgia jaman muda remaja....hehehe....

    ReplyDelete
  7. dahsyat tu kena baca depan kelas/perhimpunan..nasib baik akak tak buat benda2 lagho camnih dulu..hahahaha

    ReplyDelete
  8. sebab ni lah aku xpernah forward surat2 secret admirer pada cikgu. kalau kena baca kat public, kita pun sama maleww taw

    ReplyDelete
  9. yeayyy ropa2nya ojinz dolu seorang pelajar yg nakal + jewang tak hengat hehe...

    ReplyDelete
  10. walaupun aku tak pernah x dpt A subjek BM skolah rendah, tp aku tak pernah tulis surat di alam nyata. haha.
    dulu paling canggih aku ngan member berebut dapatkan no telefon rumah awek hotstuff kt kelas. aku pun x tau apa motifnya. padahal no telefon rumah je pon. lagi haru rumah aku sebenarnya x wujud pun sebuah alat bernama telefon :P

    ReplyDelete
  11. aku budak nerd..tiadalah reti benda sebeginih heh heh

    ReplyDelete
  12. hang dh pndai romantik dari skolah eh hehe...budak tu tau x, surat tu tuk dia?

    ReplyDelete
  13. Kahkahkah! aku tak pernah dapat surat cinta...tapi pernah dapat kad raya dari secret admirer..LOL! tapi yg bagi aku tu jenis ayat tonggang langgang dan tak jiwang..pastu tatabahasa pun salah..jadi bahan gelak aku je..hahaha!

    ReplyDelete
  14. hahaha...berpengalaman nampak....kihkihkih..

    ReplyDelete
  15. romeo~
    surat wangi + pen wangi = pening sbb wangi sangat..
    haha :)

    ReplyDelete
  16. PENAH MENGALAMI.. MACAM SETAN KALAU INGAT BALIK..
    BENCI DENGAN DIRI SENDIRI KALAU INGAT!!

    ReplyDelete
  17. hahaha. aku pernah dapat. nanti aku cerita kat blog. full story

    ReplyDelete
  18. weeee.....dak lanun ni lejen untuk mat romeo la ni yep?kui2...

    tapi masa sekolah sy x pernah dapat pun surat ade bedak..surat yg letak bunga kering ade la...hahaha

    ReplyDelete
  19. hihihi.. kalau budak skrg main sms ...

    ReplyDelete
  20. hahaha sy suka tulis surat dekat adik angkat saya...

    saya xda peminat lelaki..:P

    sekian..

    ReplyDelete
  21. dulu tade main surat2 bedak2 ni, just time sekolah ade dedication dok sibuk anta cokelat kat bdk yg diminati :p

    ReplyDelete
  22. wuwuwu, saya tak pernah ade cinta monyet...eh, main tuduh je monyet...kakaka :P

    ReplyDelete
  23. HAHA... mungkin aku crash itu KAKAKAH... sian sapa suruh ngada hantaq benda pelik2 HAHA....

    ReplyDelete
  24. haha..part pantun tu paling lejen..

    ReplyDelete
  25. hahah!!sengal aujinz..terus terimabau kisah silam..cis!!nak bg surat pujuk bf..last2 kantoi ng cikgu!!cis!!gila malu..nsb bek xterjun bangunan..haha

    ReplyDelete
  26. uisy seramnya kena bace depan kelas. nasib baik tak pernah HAHA. tapi bab letak bedak tu masa kecik kecik rajin buat HAHAHA

    ReplyDelete
  27. haha tak letak bedak tapi sembur minyak wangi ayah. Minyak atar hahaha

    ReplyDelete
  28. x bgi kat crush pon.. sebab x de.. bagi kat kawan.. tapi.. cikgu nak rampas.. aku rampas balik dari cikgu.. main2 tarik2 surat.. nampak cam gangster x??muahaha(gelak kejam)

    p/s:cikgu saya minta maap..sob2..(tunduk)

    ReplyDelete
  29. ilek je aku pakai style ni sbb ayah aku tak bagi pakai henset

    ReplyDelete
  30. "tak baik cikgu buat saya macam ni" wakakaka, aku gelak sorang2 bygkan.

    ReplyDelete
  31. so aujinz crush kamu tu dah kawen lom skrg ni???ekekekekeke

    ReplyDelete
  32. comel jugak encik ojinz ni dulu2 ek..
    kehkehkeh..

    bebudak zmn skrg xmaen dh surat2.. maen sms je.. lg canggih maen wasap je..

    ReplyDelete
  33. isyh zaman sekokah dulu ramai buat mcm ni. haaaaa..... tidak terkecuali ler ni.

    ReplyDelete
  34. KAHKAHKAH . Ojin jiwang hoi masa sekolah. okey. teringat kisah kelakar masa darjah 6 T_________________T

    ReplyDelete
  35. gatai ojin..gataiiiii~~~!!

    padan muka..hahaha..

    ReplyDelete
  36. letak bedak tuh yg lejen tuh huhu

    ReplyDelete
  37. kaedah paling popular. tak termasuk tulisan cacing kerawit ;p

    ReplyDelete
  38. zaman cinta budak2... hihi

    p/s: link baru blog deno sekarang: www.dayangdeno.my

    ReplyDelete
  39. Rinduu waktuuuuuuuuuuuu skolahh~!!!!

    ReplyDelete
  40. tingat kawan penah ajak berkomplot nak kenakan sorang 'mat perasan' kat dalam kelas masa form 3 dulu, aku tengok je sbnarnya x dak la nak berkomplot sgt... smbil memerhatikan reaction 'subjek' eksperimen kami itu bila dia discover ada surat 'special' dalam laci meja dia.. kecoh gak dia ngan kawan dia, dorang baca sembunyik2.. wahkakaka oh kiddies XD

    ReplyDelete
  41. bes gak ea jd jiwang2 ni..men tulis2 surat...org dlu...xde tulis surat pon...cr no tepon umh smpai dpt...pastu kol umh die je...sanggup simpan syiling nk pkai pablikpon....

    ReplyDelete
  42. koh koh koh wakakkakakakak padan muka ko!

    ReplyDelete
  43. woo.. teringat zaman skola menengah lower form. tetiap hari blk prep mesti ade surat cintan bwh meja

    ReplyDelete
  44. errrrr... bila baca entri ni, ary teringat yang ary pernah kena rotan depan perhimpunan.. memang HARU = ="

    ReplyDelete
  45. BTW,aujinz,,.. ary gi ari jumaat^^ bukan smalam^^

    ReplyDelete
  46. pergh, cam berpengalaman jer ojin...
    hik hik... zaman dolu2.. boleh la, skrg da maju..

    tp sempat la merasai sekali dpt cam tu.. then surat tu selamat di beri kepada cikgu tersayang. peace yo!

    ReplyDelete
  47. Hahahah...kantoi yea....
    Sian....

    Saya dulu tak pernah pula kantoii...
    Hebat x...?

    Kikikikiki....

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD