09 January, 2013

Top 3 - Makanan Tambahan paling lejen zaman aku sekolah

 Sebagai kanak kanak riang yang membesar di sekolah secara normal, sudah tentu bab bab makan di sekolah paling diingati. Tipu laa kalau korang kata masa kat sekolah, hari pertama persekolahan korang tak teruja dengan makanan di sekolah.

Aku still ingat lagi rasa karipap dan air Milo panas masa di Tadika dulu.. haaa.... power dak?

So, selain dari makanan di kantin sekolah, makanan apa lagi yang menjadi lejen masa zaman aku sekolah dulu?.. Mari mengimbau kenangan zaman persekolahan aku

Tempat Ketiga - Program Makanan Tambahan


Apa yang specialnya dengan program makanan tambahan? Sebab siapa yang dapat Program Makanan Tambahan, lauk pauk mereka lebih dari bebudak yang tak dapat makanan tambahan. Aku antara kanak kanak riang yang terpilih dapat makanan tambahan. bebudak program ini selalunya keluar rehat lebih awal dari bebudak lain.. haaa... nampak tak?! Nampak tak?!
Yang tak bestnya, kengkadang lauk dia tak menepati selera aku. koh koh koh
tapi yang penting, ia freeeee.. koff ~


Tempat Kedua - Program Susu Sekolah


Korang tahu tak, sebelum Program Susu Sekolah, aku tak pernah minum susu dalam kotak. Aku berhenti menyusu botol pon sebelum masuk Tadika. Bila sekali dah rasa terus aku terpaut pada susu (yang berperisa coklat). Masa tue harga susu sekolah cuma 40 sen sekotak kalau tak silap aku.

 Aku beli sekotak, bawak balik rumah, bagi Diktator Sadis rasa, esoknya dia bagi duit suruh beli satu karton. Jenuh aku mengangkut susu satu karton bawak balik rumah. (korang kena ingat, satu karton susu dibandingkan dengan saiz badan aku masa tue adalah berat okeyh!)



Tempat Pertama - Milo dari Lori Milo


Hah, siapa yang tak pernah minum Milo dari Lori Milo, zaman persekolahan mereka memang tak happening.
Masa nie keterujaan terhadap keenakkan dan kesejukkan Milo dari lori yang tak sama macam yang dibancuh di rumah menyebabkan kedatangan lori Milo seperti kedatangan artis kesayangan baq hangggg..

Walaupun dapat minum secawan kecik Milo, tapi kepuasan dia tue yang tak dapat digambarkan. Rasa macam kena troll pon ada sebab kenapa Milo bancuh sendiri tak sedap macam Milo dalam Lori.

Seingat aku, tak pernah tak terlintas dalam kepala aku nak hijack Lori Milo bawak balik parking depan rumah supaya boleh minum Milo sedap hari hari... 
koh koh koh

Aku rasa, kalau la nie pon Milo nak datang dengan lori dia depan pejabat aku, aku still nak beratur jugak kot untuk Milo free for old time sake...
...walaupun kat rumah, dalam lemari es sentiasa ada dua kotak besar Milo..
kah kah kah

Milo..jadikanlah aku duta korang..
boleh aku minum Milo free hari hari 
XD


P/s: macam mana korang sebut Milo. 
Mee-Lo atau Mai-Lo?
XD

So.. apa Top 3 makanan tambahan lejen korang?

115 comments:

  1. ikut suka hati kekadang mee-lo, rasa nak gediks sikit sebut mai-lo... hohoho

    alaaa beratur je ojin, no hal la. kat opis kitaorang ni pon selalu lori neskopi(nescafe) dtg, kitaorg selamber dek je beratur bawak bekas air masing2

    ReplyDelete
    Replies
    1. untunglah ade lori Nescafe datang opis selalu.. kah kah kah.. XD

      Delete
    2. Hi Aujinz.
      Request to share your image lori milo into our FB Lori Milo

      Delete
    3. Hai Akar Mekar, boleh. Sila kreditkan kembali ke blog ini ya. Hehehehe ~

      Delete
  2. makanan yang ko sebut2 tu memang lejen der..aku pun turut merasai pengalaman tu..RMT, susu kotak, lori milo...pergghhh...rasa nak back to school dulu2 nyer...memang happening la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa. kannnn... best gila zaman sekolah.. dah laa sekolah kampung.. koh koh koh

      Delete
  3. semua ader...
    means aku mmg manusia biasa..hyahahahaha....
    mee-lo adelah paling lejen, sampai skrg mmg x kan lepas peluang amek mee-lo free dari lori..
    cane diorang leh bancuh jadi sedap sgt ek?
    letak pak aji ke??
    smlm baru je beli stok milo 1kg..^-^..
    nice entry bro :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. Milo tue special sebab dia ada lemak susu.. Milo yang kita bancuh takde lemak susu sebab tue rasa dia lain.. koh koh koh

      Delete
  4. oh rindu zaman semua tuuuuuuu~ rindu nak beratur amek air milo. padahal kat rumah dah ada. ahak~

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat rumah ade Milo dalam kotak ker Milo bancuh sendiri.. koh koh koh XD

      Delete
  5. semua tu lejen jugak bagi akak...rmt kat tempat akak kalau tak nasi lemak, mi goreng..tu je hoho...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. sedapnya nasi lemak.. koh koh koh... XD

      Delete
  6. Replies
    1. kannnnn.. hamboii. terasa dahaga plak.. kah kah kah

      Delete
  7. betul2 mengingatkan zaman sekolah..serius alami benda sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. zaman sekolah best tak MIJ?.. kih kih kih... XD

      Delete
  8. salam, ya ojin...

    weh, kalau dh jadik budak RMT, otomatik susu pon dapat free laaa..
    bukan takat sekotak, dua tiga kotak..
    kalo banyak lebih, seKARTON okehhh dapat freeee, weeeee~

    dan sebenarnya, bukan aku pon yg dpt RMT, tapi kakak aku..aku numpang jekk, gagagaaag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa... kann... tapi Cik Marikh, zaman persekolahan saya, bebudak RMT tak dapat susu free.. lepas saya dah tak dapat RMT baru diorang bagi susu free... koh koh koh.. nampak tak dengki di situ.. XD

      Delete
  9. dulu aku suke curik2 ratah milo (letak atas tapak sgt and jilat sket2)


    skarang pun sama. cuma xperlu curik sebab ia memang aku beli. heehe..

    p/s: suke post ni! tringat zaman boodak

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang pon.. dalam drawer opis aku ada Milo.. kalau nak ratah bebila jer.. tapi memandangkan kalori Milo nie boleh tahan banyak, aku tahan jer laaa nafsu nak ratah tue.. XD

      Delete
  10. diktator sadis........

    aku selalu curik2 join bbdk RMT gak, sbb makanan derang bes. dulu duit sekolah bapak aku bagi 50sen je, 30sen dapat mi sepiring, 20sen dapat air sirap secawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... Diktator Sadis adalah makcik aku yang sangat sadis masa kekecik dulu... yang follow blog aku dari awal tahu siapa beliau.. XD

      betul betul.. dedulu Mee Goreng siap tempe baru RM30. Air Sirap secawan RM20.. koh koh koh

      Delete
  11. minum milo anda jadi sihat dan kuat!

    milo fevret aku weiii..dari kecik smpai dah tua bangka ni minuman fevret sepanjang usia adalah milo..kui3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh samalah kita.. kah kah kah.. sep sikit weh! XD

      Delete
  12. Replies
    1. hahahha.. itu jajan bang.. tak masuk dalam makanan tambahan.. itu kategori lain.. nanti aku cerita kemudian.. koh koh koh

      Delete
  13. teringat pulak aku susu kotak sekolah lain benar dengan Dutch Lady...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lain.. tak silap aku, dia punya supplier pon lain.. kan kan kan

      Delete
  14. yeahh tempat pertama ojinz sama cam eyza. malah sampai ke hari ini kalau nampak lori milo tu kat soping complex, rasa teruja nak beratur jugak hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. dah memang lejen kan lori Milo tue.. koh koh koh

      Delete
    2. lejen dan berhantu kan lori Milo tue hehe... nasib baik tak bawak samapi mengigau...

      Delete
    3. rasa macam nak cuik van tue letak depan rumah.. kah kah kah

      Delete
  15. makanan ngan susu tambahan tu x pernah dpt kot. yg milo je ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik?.. tak pernah minum susu sekolah?

      Delete
  16. lejen tak lejen..sume2 tu tolak tepi! yg paling lejen adalah nasi lemak sepinggan doplohsen jer time tu..ko ado? and ayor sirap sekupang segelas..minom laa sampai kombong!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah Che Sue, toksah nak ek... aku pernah lalui zaman nasik lemak doposen sepinggan okeyh.. Nasik lemak doposen, tempe goreng seposen, air sirap seposen.. haaa.. XD

      Delete
    2. aku nak ek gak.. aku dulu makan mee goreng seposen sepinggan.. ngn air sirap 5sen..

      Delete
    3. perghhhhh.. itu lagi lama tue.. zaman bila tue.. kah kah kah

      Delete
    4. owh... maaf.... aku tidak melalui zaman nasik lemak 20 sen sepinggan... i masih muda....

      Delete
    5. angkel jonni ni nk nipu tak agak2..hhahha! dia zaman p-ramlee ke hapa nih..nasi lemak 3sen sepinggan..hahahah!

      Delete
    6. Uncle Jonni zaman P-Ramlee laa tue... kah kah kah

      Delete
  17. RMT tu biasa pakej sekali ngan air kotak free.. tu semangat nk g skolah selalu..
    Milo tu mmng rasa dia 10x ganda sedap dr yg bancuh sndiri..
    satu lg vitagen tp tak free laa.
    yg paling lejen bekal bwk sndiri dr rumah pastu makan atas bukit blkang skolah time wktu sebelum kelas agama KAFA belah petang

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. zaman persekolahan aku, aku tak jumpa vitagen. Bukan takde, masa vitagen datang ke sekolah, aku kena chicken pox XD

      Delete
  18. aku pn dapat semua tu..RMT ni kadang mmg tak menepati citarasa tekak. mak aku siap suh bawak bekas kosong masukkn mknn dlm tu kalau tak minat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... siap tapau bawak balik.. aku time rehat tue jugak settle sedap ke tak sedap itu belakang kira... koh koh koh

      Delete
  19. milo dari lori milo tu memang super lejen. even bebudak dah besar (xnak ngaku dah keje) kalau nampak lori milo tu pon sibuk nak beratur. jadi macam bebudak kecik balik. yang x menahan siap ulang minum 3-4 kali tu. lol. XD

    program susu tu aku pernah dapat gak. cuma program makanan tu je xde kat skolah aku dulu.. rasanya kot. makanan lain..?? aku payah nak ingat. sebab yang penting aku dapat makan. huhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. RMT Rancangan Makanan Tambahan.. aku rasa semua sekolah ada.. mungkin sekolah hang sekolah anak orang kaya kot.. koh koh koh

      Delete
  20. program RMT - aku pelajar ganti je :p kalau ada org xdatang, aku dpt lah. tp biasanya most of the time, lauk sedapppp :p hehehehe dapat keluar awal, makan free, susu kotak coklat pun free oi ! hehhehe

    Dapat minum milo dari lori tu kalau time hari sukan je biasanya .. beratur panjang hehhhe

    Laa ni kadang kalau pegi sales kat stadium shah alam tu, adalah lori bagi air free tp biasanya vico :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade ker.. itu hari pergi takde ponn.. koh koh koh... XD

      Delete
  21. dulu aku tak dapat RMT.
    aku sebut mee-lo. tapi sekarang aku sebut Mi-lo.heheh.
    ada jugak yang bagi koko krunch/cornflakes campur susu (tak pasti brand apa) dalam cawan. selalu tukar style lipat tudung dengan ubah reaksi muka semata2 nak ambik lagi.wakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. kalau beratur dua tiga kali tue, bukan hang jer.. aku pun pernah buat woiii.. XD

      Delete
  22. aku pon tak dapt dulu RMT nih...dengki gila ngan budak2 lain...aku pernah amek bnyk kali tang lori milo..wakaakaka...menyamarlah sangat kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa singgah blog aku skali tgk manipulasi aku :P

      Delete
    2. kih kih kih.. terbaik... baiklah.. nanti aku singgah XD

      Delete
  23. of course laa paling lejen tu Milo.
    nasib baik pakcik van tu murah hati bagi byk kali kt org yg sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie mesti jenis mengorat pakcik van nie kan kan kan... koh koh koh

      Delete
  24. aku kurus je masa kecik macam tak ada zat tai tak pernah dapat rmt..
    tapi dapat free susu coklat kotak 40 sen seminggu sekali heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.. terbaikk.. susu kotak pon ok ape.. XD

      Delete
  25. Aku tak dapat kot RMT tu, sebab akak aku dah dapat..so salah sorg je yang boleh. Pastu bila ada kawan sekelas yg dapat RMT tu tak datang, masing-masing ikut giliran gantikan

    oh aku time sekolah dulu sampai skrg sebut mee-lo, bila dah masuk uni baru perasan kawan aku sebut mai-lo..eh lantak ah, nak sebut mee-lo gak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee-lo jer laa.. dah lidah Melayu tue kannn.. kah kah kah

      Delete
  26. selalu lpas blik sekolah bratur dpan kdai opah beli eskim 10sen perisa milo..smpai tetinggal bas sekolah punya rmai beraturnya~~hahahaha

    lg 1 gula2 perisa udang yg bleh mkn ngan plastik dia sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaa... itu kategori jajan... nanti kita bincangkan kemudian.. koh koh koh

      Delete
  27. mase skolah xprnh dpt RMT..
    selalu jeles ngn bebudak yg dpt..
    dunia tidak adil..
    hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha... mungkin masa tue... Cik Ezy memang nampak sihat walafiat.. koh koh koh

      Delete
  28. Sekolah aku dulu, RMT makan dekat makan guru. Gila tak kerek makan tanpa perlu beratur, rehat awal, mkanan sedap dan ianya free! Heheh


    Dulu time sekolah tetiap jumaat mesti ada jual nasik ayam. Sanggup tu makan dua kali. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitorang lak tak makan dengan cikgu, tapi ade tempat khas untuk bebudak makanan tambahan melantak makanan... koh koh koh

      Delete
  29. yup2...trus trigt susu sekolah yg kotak dia ada pelbagai kartun yg menarik. Mak beli 1 karton, simpan dlm freezer...dah beku, potong bhgn ats mkn cm eskrim. sedapppp~

    Milo lori tu smpi skng still layn lg, npe rs dia lain aa?

    RMT x pnh mrasa, tp wlu cmne pun still mkn free stiap hari sbb mak tokey kantin, kehkehkeh!~ :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaaaa.. tak aci.. kah kah kah... okeyh okeyh.. nak buat jugak laaa... kah kah kah

      Delete
  30. SAYA TAKNAK MAKANAN TAMBAHAN..
    SAYA NAK ORIGAMI BIRU EPISODE 10...
    HAHAA ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. yang itu..err... haaa... errr.. itu koh koh koh... belom boleh publish lagi.. koh koh koh.. XD

      Delete
  31. alaaa lambat da komengg :(

    hahaha tersengih2 je bace entry ni..
    RMT xdpt tapi tpilih sbgai pganti..kan kalau budak yg dpt RMT tu xdtg skolah so pgganti dia leh ganti tmpat dia kan kan kan?
    so stiap hari mmg doa sgt2 biar bdak tu xdtg skolah.hek3 :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. untunglah dapat jadi pengganti.. koh koh koh.. XD

      Delete
  32. aku xprnh dpt RMT. tp, makanan aku time skolah dulu, hari2 nasi lemak, sambal lebih (kne caj sploh sen) dgn nugget. so total rm1. air pulak 30sen.

    aku sebut milo. tp, klau g order kat mcD, aku mesti guna ayat ni;
    "air tu change to mai-lo"

    kat rumah xpulak sebut mai-lo. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari hari nasi lemak.. zaman sekolah memang lejen.. walopon makan banyak..tapi tetap kurus.. laaa nie.. kalau makan tak kontrol, lemak bergayut gayut... koh koh koh

      Mai-lo!

      Delete
  33. tiga-tiga tu jugak yg legend..lain2 tak ingat la plak..nampak lori milo gedik kaki jer tgu cikgu suruh kuar beratur hahahaahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. kan.. semua rasa macam nak keluar kelas awal.. koh koh koh

      Delete
  34. salam... paling tak bleh lupa can milo ngan susu percuma dari kerajaan tuhh.. bila sampai dua2 tu mmg berlari nak beratur... muahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha.. mengundang memori kan kan kan XD

      Delete
  35. Replies
    1. memang selalu sangattt.. selalu sangat mengundang.. kah kah kah

      Delete
  36. ermm... nk yg top je eh?

    mknn paling best mase kt Tadika Jack & Jill dl - biskut gula yg pjg2 mcm jari tu ngan air milo..

    mase masuk skolah rendah - nasi goreng ayam rm1.80 (sambal dia super sedap!) ngan tempe yg dipotong nipis dan digoreng garing rm0.20 sekeping (pon ade sambal sedap!), vitagen (yg dijual tiap kali ade van dtg jual buku) ngan susu kotak tu mmg tak penah miss..

    mase skolah menengah - keropok lekor yg dipotong nipis2, digoreng garing (berebut satu skolah nk beli.. hahah!)

    mase kt uitm jengka - keropok lekor kt kantin siswi kolej (smp bebdk siswa pon bleh pesan sblm kitorg ke kelas.. hahah!)

    van milo tu lak.. hmm.. sbnrnye mmg stiap kali ade van milo tu kt memane, mmg takkan miss laa beratur.. heheheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii.. sampai ke Universiti.. saya punya kenangan setakat sekolah rendah jer.. koh koh koh

      Delete
    2. abis nk wat camne... sy sgt suke MAKAN!!~ (~_~)

      Delete
  37. klu van milo tu dtg u aku kan ke best.. mesti rmai2 bdak u ni beratur.. hoho..
    susu sekolah korang kena bayar eh? kitorang free je.. program mknn tmbhan tu paling lejen kat sekolah aku.. even aku ank cikgu pun aku dapat jugak.. hohoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tue susu tue free jer..tapi yang dapat makanan tambahan jer laa.. kalau nak lebih kena beli.. XD baru baru nie jer laa dia bagi free kot..

      Delete
  38. owh lori milo.. ya, milo sejuk versi lori milo mmg best.. milo versi serbuk dlm tin pulak aku tak heran langsung.. dah lama gila aku tak minum milo, x dak keinginan.. lol

    zaman skolah dlu slalu dapat vitagen yg mcm2 flavor tu, addicted jap, pehtu tak heran sudah.. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha... sampai la nie pon aku still setia ngan Milo dan Vitagen.. XD

      Delete
  39. saya x minum milo. Betul, x tipu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Amna tak pernah minum atau tak minum dah??. XD

      Delete
  40. nia berhenti menyusu botol ms darjah 4..hahahah!!smua salah mak..kt mtk dia bg jugak..ehh..hehe..bila lori milo dtang..smua bawak botol besar2 nk air free..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii.. lambatnya dia berhenti hisap botol.. kah kah kah.. XD

      Delete
  41. ehem2..
    testing2..
    minum milo anda jadi sihat dan kuat..

    eh.. ok stop..~~"

    ReplyDelete
  42. hehehe.....1 susu, klu ada duet...no and 3 mmg milo lew....pree dr lori....hehehe...

    PSS...maaf rietta tag awk....http://hati-dan-bicaranya.blogspot.com/2013/01/25-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.. baiklah.. nanti saya gie jenguk yer.. XD

      Delete
  43. sbb kan Na pernah dpt milo basi laa Na langsung tak minum susu star dari tu..maknenya start dari darjah 1 hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh.. Jna.. ape kene mengena susu dengan Milo dalam konteks nie.. kah kah kah... Milo yang basi kenapa tak minum susu.. XD

      Delete
  44. tang susu sekolah tu best weiiii, aku dulu suka perisa coklat ngan jagung, jenuh bawak balik berkotak2, letak dlm peti ais pas tu minum perghhhhhhhhhhhhhhhh memang sedap!
    van milo pun aku selalu tunggu, kalau nampak je van milo masuk kawasan sekolah, perghhhhh riang ria melompat2, yang penting air milo dia tak sama mcm aku bancuh kat umah, memang sedap betul la....kalau ada van milo ni skang, aku tak kira, aku nak terjah gak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susu Jagung? kejap kejap.. aku tak leh recall susu Jagung.. Soya Jagung aku pernah minum laaa... koh koh koh

      Delete
    2. susu jagung la sedap, rugi la ko, tapi dia jual kejap je, pas tu dah tak jual huahuahua, ko la insan yang rugi sebab x dpt rasa koh koh koh
      soya jagung tak men la beb

      Delete
  45. Apsal dapat Milo percuma. Nestle nak buat amal ke... Atau ada konspirasi tertentu....hmmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Antara sebab yang aku tahu, ia adalah untuk promosi secara langsung. Macam orang promote susu kat pasar raya tue kan..

      yang keduanya, rebate cukai. Depa akan dapat rebate cukai kalau bagi free ke sekolah sekolah.. itu yang aku pernah dengar laaa.. betul ke tidak.. Wallahualam..

      Delete
    2. Tapi, lokasi dia kat sekolah.... owh, budak-budak je suka minum milo.

      Delete
  46. meelo la! baru cukup Malaysia.

    dulu aku suka makan nasik lemak sambal sotong sayur kangkung, dari dulu sampai skrg.

    tapi kau jangan percaya aku makan sambal sotong hari2 kat sekolah dulu. mana datang duit ye tak? mahal.

    ReplyDelete
  47. makanan tambahan kalau ada pelajar yg dpt tak hadir baru aku dapat merasa. wuwuuuww

    ReplyDelete
  48. paling jeles bila dok beratur panjang2, pastu cikgu dok tunggu tepi bawak botol kosong.. perghhh, best giler jadi cikgu dapat sebotol air milo yg teramatla sedap sekali tu.. kalau la aku pun leh bawak botol air sendiri, dah lama aku tadah milo tu. jeles-jeles-jeles

    teringat dulu2 bila beli gula-gula, 10sen leh dapat sampai 6bijik gula-gula.. sapa masih ingat??

    ReplyDelete
  49. ada sekali tu budak2 sekolah kitew dapat susu basi.. terus program susu berikutnya tidak mendapat sambutan haha.

    vitagen pun ada jugak. aku selalu order yg warna putih tu pastu kena ejek budak2 kelas. dorang kata saya pelik sebab suka vitagen warna putih. eiii sukati kitew laa kann!! X(

    air milo van tu xheran sgt, sebab air milo buatan saya adalah setanding dgn rasa milo van itu *muka berlagak*

    ReplyDelete
  50. makanan tambahan tu sanggup berebut kot dulu..hai,ntah hape2 zaman kecik2 dulu tu..hihiu

    ReplyDelete
  51. Program susu sekolah tu mmng aku tak boleh terima sampai skrng sbb sekolah prnh digemparkan sbb susu sekolah tu dah tamat tempoh..memang cirit la semua pljr xD

    ReplyDelete
  52. Dulu aku pernah terfikir nak jemput lori milo ke majlis perkahwinan aku hahahaha

    ReplyDelete
  53. tolong la, setiap kali ada event kat skola mesti ada lori milo.. waaaahh!
    teringin nak satu juga, letak dalam bilik, bila nk minum terus amik jer.. boleh x??

    ReplyDelete
  54. Smpai sekarang..saya juga masih. Terbau2 sambal tumis yg makcik tadika tu masak...wangiii....

    Dan bab lori milo tu...mmg lejen kot...
    Dan nak tahu kenapa ianya begitu sedap...?

    Sbb diorg bancuh dengan dua benda je...
    Milo+susu pekat...kacau dalam ketul ais...
    Tapi kena ingay...serbuk milo kena byk..susu pun kena byk...mmg xguna gula langsung...

    Tak percaya...petang nak berbuka nanti awak cuba buat...
    Saya xboleh buat dah..saya dah stop minum milo....sbb nanti sakit perut..huhuhuhu....

    Cemana saya tahu...?sbb kwn saya dia pemandu lori milo...hehehehe....

    -NA-

    ReplyDelete
  55. Kawan saya, ayah dia pemandu lori milo....
    Rasanya mcm silap je komen tadi..hehehe...

    Ohh yea...saya sebut mee-lo...
    Tapo sepatutnya mai-lo kan....

    -NA-

    ReplyDelete
  56. itu hari time larian breakfast day milo ada berbelas bijik lori milo.berderet2. dpt bayangkn x kebahagian yg terpancar pd wajah peminat tegar milo lori ketika itu

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD