26 February, 2013

Duit talian hayat...

Korang tau perasaan paling best ialah masa bila......?


Masa hujung bulan korang dah kesesakkan poket tetiba terjumpa RM200 terselit celah celah yang korang sendiri pon tak ingat bila masa korang letak kat situ... 

kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah.... 
(..gelak orang kaya hujung bulan...)






Gelak aku tak lama... 
esoknya aku kena repair water pump kereta yang bocor...
terbang RM185.. 
sob sob sob..
(TT______TT)

62 comments:

  1. Ahah ahaha ahahahaa

    Sabarlah. Takdir menentukan segalanya Ojin kehkehkeh

    Saya pun selalu camtu gak. Kadang² tu bila hujung bulan, jumpa duit RM3-5 pun dah bersyukurrrr sangat2=.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha... kannnn.. bestnya kalau jumpa duit terselit nie... koh koh koh

      Delete
  2. kahkahhakahh! aku tolong sambungkann.. hehehewww

    ReplyDelete
  3. keh keh keh rezeki kereta keh keh keh

    ReplyDelete
  4. kihkih faham sangat..mmg rasa ah bahagia gilerrrrrrr lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahagiaaaaaaaaa kannn... koh koh koh XD

      Delete
  5. mulia sungguh duit itu.. lebih mulia ia digunakan pada kereta. kah! XD . sabar en.aujinz lagi seminggu nak habis bulan 2 dah.. ada baiknya kalau berpuasa seketika. :}

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. actually, ini kisah 2 minggu lepas.. koh koh koh

      Delete
  6. kahwin itu pembuka pintu rezeki. bawak2la berkahwen

    ReplyDelete
  7. hahaha 200 tersebut mmg telah ditakdirkan untuk membaiki kereta selebihnya untuk minum teh tarik hahaha


    rilek rilek lagi berapa hari je lagi.. cool ok hahhah

    bye !

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu.. kannn.. macam tau tau plak dia koh koh koh

      Delete
  8. Waa best tu ada duit talian hayat tika kesempitan hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... kannnn.. Alhamdulillahhhh XD

      Delete
  9. Replies
    1. sebab nak kena repair kereta.. koh koh koh

      Delete
  10. takdir da tersurat, terima seadanya yer.. mesti kereta tu sgt bangga punya tuan penyayang =P

    lieya slalu jumpa tepi2 buku..xsangka, bila pikir2 bgs juga letak duit terselit ni, kan? boleh diguna bila diperlukan, cam cik ojin~ =B

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. sila lah selit selitkan duit anda dan kemudian buat buat lupa... buat awal awal bulan masa duit tengah banyak.. duit tengah banyak cepat lupa koh koh koh

      Delete
  11. ahaha..xpa..rezeki utk keta la tuh.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. koh koh koh... ha'ah rezeki kereta tue.. huhuhuhu

      Delete
  12. gelak orang kaya pomen keta kau tu ojin. kah kah kah kah.. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. sob sob sob... aku tau dahhhhh... XD

      Delete
  13. aku laaa selalu je selit dlm kocek jeans..aq mmg akn letak rm10..wajib..
    tp aritu, aku seluk ade rm50..perghhhh..terus aku joli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk isk isk... lenkali simpannnnn... koh koh koh

      Delete
  14. pehhh, 200. org jumpe 5 ringgit pun mcm dah beruntung sngt...haha. penah la jumpe 50 selit selit~

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki hujung bulann tueee.. koh koh koh

      Delete
  15. wow 200 dalam beg.. memang kaya la.. haha

    ReplyDelete
  16. takpe. ada lagi belen lima belas hinggit tu. :3

    ReplyDelete
  17. bahagia sementara. sadisnya yang lama. ahaha. takpe. pasni try selongkar bawah katil. confirm lagi banyak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bawah katillll.. banyak habuk laa.. koh koh koh.. XD

      Delete
    2. sah jenis tak reti buat pembersihan bilik secara berkala. haha. atas tu statement menguji tahap kerajinan sebenarnya. muahaha.

      Delete
  18. Melampau gila duit celahan sampai dua ratus!! Aku minimum pun RM10 mcm tu je.

    ReplyDelete
  19. cantek perangai kereta ojinz
    pandai dia pilih timing
    hahahahaha ~

    ReplyDelete
  20. asalkan dapat merasa bahagia walaupun sekejap. mihmihmih

    ReplyDelete
  21. haha memang selalu jugak jadi camnie. hehe

    ReplyDelete
  22. biase jumpe duit dlm poket plng byk 5hengget..
    haha..
    lepas la duit topap.. kehkeh

    ReplyDelete
  23. Indeed, perasaan hiba bercampur baur segala perasaan kan. macam nazak nyawa2 ikan, tetiba dapat air. happy for u. hahhaa

    ReplyDelete
  24. ang jenis menabung kat rumah x?... mmg ada bank boleh tolong simpankan, sambil2 tu elok gak amalkan menabung kat rumah... beli tabung atau balang apa2 buat isi spare change kat dlm tu... make that a hobby, tapi pastikan sembunyi balang tu elok2 la... bila ang perlukan $$ sangat2, baru ang bukak utk guna skit ^^

    tp kalo ang jenis mmg tak leh kawal diri nengok duit terkumpul bnyk2 depan mata, takyah ler buat... ahahah

    ReplyDelete
  25. morning bro yg kreatfi ^^

    owh sy ni hobi suka bertukar handbag,setiap kali nk gi ofce.suka sgt selit duit kt bag tu bag ni.pnh bbrpa kali ms tgh bulan sangap..bajet x ckp.mkn pun ms lunch break catu2.sekali bila buka zip beg tu,perghhhh...mcm doraemon yg ada poket ajaib!

    bgs sbnrnya 'aktiviti' selit2 duit berlainan tmpt,sbb ms terdesak blh guna.

    ReplyDelete
  26. uiks....banyaknye duit sorok.....errr....dah lena repair water pump plak....sabar yea....dah nk cukup bukan nie...

    ReplyDelete
  27. kakakkakakakka tu la gembira seketika, tapi at least ada la duit ko nak bayar repair keta tuh wakkakakakkakakaka gelak lagi

    ReplyDelete
  28. hahaha, selalu sgt jadi kat aku, tp takleh smpai tahap rm200...
    Selalu jumpa rm1, rm10 je...
    Tp masa jumpa, perrrgghhhh... terus sujud syukur... heheheh

    ReplyDelete
  29. itu guna kocek rahsia..bila terdesak baru pandang..kalau selalu pandang.lesap

    ReplyDelete
  30. aiyoookkk....same ahh kiteee..ujung sem tetibe pegi cucuk duit kat bank emergency fund tibe2 ade beberapa keping..huhu...cukuplaa buat balik rumah jumpe mak..

    ReplyDelete
  31. memang best kalo jumpa time2 semput. kalo tak semput laagi best :D

    ReplyDelete
  32. Hahahahahahaa....sory sbb gelakkn.
    Baca yg last tu mmg auto trgelak.
    Cian die...~ :P

    ReplyDelete
  33. alolo..gelak kejap pon ok le tew!aha..
    kalo nia mmg salu selit2 bwh kad2 semua..ms sesak giler leh guna.haha

    ReplyDelete
  34. alaaaaa bahagia yg smntare. aku tumpang sedih bro..


    :(

    ReplyDelete
  35. hahah.. salu jadikat cci.. sangat syukur masa tu.. ^_^

    ReplyDelete
  36. abang duit belanja sy bila nak bagi?

    ReplyDelete
  37. syukur... masa tu baru betul² kita rasa nikmat dapat bantuan talian hayat yang tak dijangka kan.

    aku paling kurang simpan RM50 dalam poket rahsia, tu pun dah cukup bahagia je rasa ;D

    ReplyDelete
  38. Pernah terjumpa rm50 yg diselitkan dalam novel...
    Mmg senyum je la....hehehe...

    Jadi duit selit awak tu mmg khas untuk ganti water pump tu kott....hehehe..

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD