04 February, 2013

Jangan komplikated sangat... buleh?




aku main bedal jer semua tue..
saja nak bagi nampak banyak.. kalau ada lagi korang tambah laa kat ruang komen..

tapi, aku memang kompius dengan terminologi fesyen kaum Hawa nie..
Kenape laa koworang nie komplikated sangat..
koh koh koh

83 comments:

  1. Komplikated tapi nampak kiutttt...

    ReplyDelete
  2. En. Aujinz pun dh pandai buat baju peplum..huuu =3=d..terbaik

    lg..tudung syria, tudung lebanon, tudung negro.. abaya. Eh jap, berulang nmpknya ayt G-S tu.. XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. ha'ah. Baru perasan. Kah kah kah..

      Delete
  3. last 2 things tu kan..kan..hahahaha..

    gud morning~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koh koh koh... good morning cik tanpa nama XD

      Delete
  4. aku tau.. ko sebenarnya suka kompliketed2 ni.. buktinya ko mampu senaraikan semua kekompliketedannya itu. aku cuma tau baju kurung, jubah, t-shirt, jeans, kain sarung batik, bawal. pashmina(pashmina tu yg mana ek?), shawl(tu pun konfius) , dan sedikit yg part2 dalam. err.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah.. ini adalah penangan Twitter. Depa laa sibuk tweetitu ini.. aku belajar dari situ dan kemudian aku Google

      Delete
  5. Ikut orang juga Aujinz...tapi memang banyak lah...banyak pun tak ble pakai semua sekaligus hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kak kannnn... memanglah takleh pakai semua cuma benda tue semua adalah berjenis jenis

      Delete
  6. hahahahahahaha....sesetengah nye sgt suke fesyen yg simple dan tak complikated tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang bukan semua. Dan saya sangat sukakan mereka yang simple

      Delete
  7. Hehe, aku ingat aku jer perasan, rupanya BiskOt pun perang G_S tu berulang.

    anyway, aku percaya satu.

    Perempuan bukan complicated, tadi mereka pendetail. Lebih mudah menyebut pashmina dari menyebut 'tudung yang lebar sikit dan panjang jenis yang orang lilit-lilit tu la'.

    dan itu sendiri sebuah kelebihan pada mereka.

    sedang kita, sang lelaki, sering cukup dengan berpada-pada. cukup dengan ringkas kata. mengharap agar another side of our lide knowing what we are trying to do.

    tu sebab lelaki lebih mudah untuk senyum dan kata 'suka' berbanding berulang sebut 'Awak sayang saya tak? ke awak dah tak sayang saya. Sayang tak nih? RIndu saya kan?'

    *senyum*

    dan perbedaan ini bukan untuk dijauhkan, tetapi untuk jadi titik temu satu keseimbangan. kan hidup melengkapi; maka contras itu harusnya manis dan melengkapkan.

    paling ridak, itu yang aku percaya.

    *senyum*

    kan Aujinz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betil betul. Aku setuju dengan pandangan Saidun. XD

      Delete
  8. hahaha...ini bukan komplikated...ini dah kira komplit set dah nie...abes atas, bawah, luar, dalam...hihihi v(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Koh koh koh... full set beb.. koh koh koh koh..

      Delete
  9. hamboiii...kalau x cantik th plak laki complaint..memang tak sempurna manusia ni.x penah puas..itu normal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamboiiii.. emonya akak mij nie.. kah kah kah. Saya tak cerita pasal cantik, saya cerita pasal rumit XD.. koh koh koh

      Delete
  10. nape perlu sebut yg g-s tu smp dua kali? n yg tak pasti, tak sume org pakai tu pon.... (~_~)

    complicated? takde laa sgt.. tu namanya kompilasi.. lalalalala~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab saya tak perasan masa taip mende tue... koh koh koh.. memang kompilasi komplikasi yang teruk.. koh koh koh

      Delete
  11. Replies
    1. Koh koh koh... kannnn..esok lysa tulat, senyap laa tue XD

      Delete
  12. one piece jek sy tau..! piece..!

    Pssssttt..sy keluar pakai jeans, t-shirt jek, kdg2 pakai sweater jek ngan slipar, kalau rajin br sneakers..sbb tu smpi skang takde laki nak..sbb tu jgla gadis2 semua melawa2 ngan benda2 yg encik aujinz cakapkan tuh..agaknyala..sy sdr pn x faham kaum sy..kehkehkeh..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada jer yang sukakan awek simple. Macam saya... koh koh koh..

      Delete
  13. bukan salah pempuan tapi salah depa yg buat fesyen untuk pempuan hahaha..tp tak suma pempuan mcm tu..ada yg simple and tak komplikated sangat pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun.. bukan semua.. koh koh koh... cik sticky note yang jenis mana? Koh koh koh

      Delete
    2. jenis yg klu buleh suma tempat nak pakai selipar jer hmm...

      Delete
  14. PEH...hebat Aujinz...dpt senaraikan dgn byk...ak yg pmpuan ji pun xbrapa tau..... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedal jer tue.. entah betul entah ke tidak.. koh koh koh

      Delete
  15. haha kami komplikated untuk nampak cantik..cantik untuk di lihat ^ ^ tau tak lelaki komplikated kt mana?tang barang-barang kat bawah ni..kikiki =P

    Cusco Oil Catch tank,HKS grounding Wire,Bumper Air Funnel,HKS Filter Sponge,Jasma Pillow Ball,Bonnet Lifter,Ralli Art Teflon Gear KnobApexi Pen Timer,Transparent Belt Cover,F1 Break Light dan yang lain2..

    tak terlayan deme nye aksesori ni.. ^ ^ katepun kereta adalah bini pertama bagi lelaki kan?

    p/s : maafkan kalau salah ejaan or pengetahuan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha... tapi saya tak termasuk dalam golongan itu... hua hua hua

      Delete
  16. dah fitrah pompuan diciptakan camtu. sukakan kecantikan n nampak cantik.. so, kena la kompiketed sikit. lagipon bukan setakat fesyen dorang je, emosi dorang pon kompliketed jugak kot. hoho~

    setuju dengan Saidun. laki n pompuan tu saling melengkapi. sebab laki suka pikir yang all the major things.. so pompuan la yang kena cover all the minor things.. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha...Yang bab emosi kan aku dah cover entri yang lepas. Komplikated tapi kiut.

      Kita terima jer depa seadanya.. ☆☆ koh koh koh

      Delete
  17. xsemua la pompuan complicated..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik hik hik.. memang bukan semua.. sesetengahnya XD

      Delete
  18. walaupun aku perempuan , but i admit it , kaum kami sangat complicated :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn.. komplikated tapi kiut ♡

      Delete
  19. complicated yg comel...ekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitceh..dah jadi sha peah laa plakkkk XD

      Delete
  20. kartun petak pertama dengan ke-2 sama, kau cuma cerminkan dia je..lepas tu tukar mulut awek tu..mana aci weh :D heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah.. aku dah mengantuk malam tadi. Jadi aku cheat la sikit. Tapi still, colour aku buat manual woii.. kah kah kah

      Delete
  21. setiap tudung ada nama dia.. balis, saloma,, suzana ntah apa kejadah ntah.. pelik betul

    ReplyDelete
  22. sy lebih suka t-shirt dan seluar sukan dan slipper..haha..

    tp selalu kene marah ngn kawan2..
    dorg akan suruh tukar jeans dan pki sandal...adoiii..
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa... dah kenape.. takkan nak gie hangout pun nak pakai seluar sukan.. eh.. jap.. seluar sukan tue seluar tracksuit eh?.. koh koh koh

      Delete
  23. hahaha. dasat gila. g string. aumm aumm

    ReplyDelete
  24. eh ..xde la sume perempuan macam tu..
    aku kuar pkai tshirt, suar, sauk selipa jek..

    ReplyDelete
  25. Hehe.. saya baca semua komen2 di atas. Bagus la korang sume ni.. Kebanyakannya menyebelahi perempuan walaupun perempuan komplikated. ahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... dah memang gegadis nie komplikated.. nak buat acaner...wkwkwkwkw

      Delete
  26. bangga la ngn encik ojinz ni..
    byk jgk die senaraikan..
    kire lg terer dr saye..
    hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie semua dari pembacaan jer... bukan praktikeliti.. eh.. ada ke istilah prektikeliti... wkwkwkw

      Delete
  27. celaka apa ojin ni sampai brazil pun termasuk juga ? Setan setan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahahha... biorlah wei.. bior... wkwkwkkw

      Delete
  28. hoh?lingerie?pernah usha ke mende ojin ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi.. zaman laa nie ko boleh Google jer laaa Konahhhhh ~

      Delete
  29. Replies
    1. banyak pembacaan, luas pengetahuannn... gitu... koh koh koh

      Delete
  30. mohon jelaskan apa itu lingerie ea, haha
    lelaki ke perempuan dua-dua sebenarnya tak complicated tapi diri sendiri yang buat diri jadi macam paria. heh.
    jangan segan silu datang blog wa lagi ok bai

    ReplyDelete
  31. salam..
    that why we call as kaum hawa..
    complicated or not.. its depend on person..
    ada perempuan lebih simple dari lelaki itu sendiri..
    dan sebaliknya...

    p/s: jeles eh x boleh pakai shawl.. muahahaha(ada gelak keji disitu..)

    ReplyDelete
  32. hakhakhak... yep... kalu tudung saja dah mcm2... lilit sana sini... huhuhu

    ReplyDelete
  33. complicated sgt, pastu merungut kenapa lelaki tak boleh nak faham perempuan..hahahah

    ReplyDelete
  34. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  35. setuju sangattttt. azie pon kadang2 konpius ngan kaum sejenis ni. perlu ke pakai banyak2 camtu. dah pakai t-shirt,nak tambah ngan cardigan lagi. fesyen katanya. serabut ada la azie tengok.

    azie dah terima dah hadiah kontes tu. thanx! kiut2 adiahnya~ :D

    ReplyDelete
  36. Hahaha..Sengal punye aujinz.gelak sorg2 bc entri ni.haha..no peace.haha
    Nia ngaku..pempuan Mmg complicated.haha..

    ReplyDelete
  37. huhuhu....ko sgt terer sbb senarai sume tu ojinnnnnnnn!!

    ReplyDelete
  38. hahaha.

    memang pun. tu belum pilih warna lagi...

    ReplyDelete
  39. uishh u tau lagi banyak girls' stuff than me hehe.
    Salam kenal.

    ReplyDelete
  40. actually ada juga lelaki yg complicated spt perempuan... huuuuu cuba bilangannya kurang.

    ReplyDelete
  41. tak semua perempuan complicated. ada lelaki yg complicated spt di atas namun bilangannya sedikit.

    ReplyDelete
  42. haha... no comment.. tp laki pun sama gak la.. complicated or not depends on person lorh..

    hukhukhuk.. (p/s; G-sstring ulang sampai 2 kali. tau la nk nampk banyak..=P)

    ReplyDelete
  43. hahaha.. komplikated tu yg nampak comey.. :P

    ReplyDelete
  44. perempuan mmg complicated.
    bkn sekadar pemakaian je.
    hehehehe

    ReplyDelete
  45. ah!! yang komplikated ni lah yang bakal jadik ibu dekat anak awak taw!! eh

    ReplyDelete
  46. Perempuan sendiri dah mengaku yang diaworang memang koplikated, jadi lelaki akan tetap dengan bersederhana.. ;D


    Kenapa G-string timbul dua kali dalam bubble talk tu? koh koh koh

    ReplyDelete
  47. barulah pompuan wei, kang ko kata pompuan pakai benda yang sama je, bosan la, itu la, ini la, tak ikut fesyen la wakkakakakakkaa

    ReplyDelete
  48. Errr...tak semua kottt....
    Sbb saya rasa saya tak macam tu pun...

    Okay...saya memang xpandai bergaya...
    Sekian....

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD