08 April, 2013

Adegan yang kadang2 kita lihat

Lepak di alam maya memerhatikan gelagat mereka di sebalik skrin sana adalah seronok. Kita dapat lihat macam macam perangai yang ada. 
Facebook adalah medan di mana para kekapel (ada ke kekapel?.. koh koh koh) bermesra mesraan di atas talian. Hiburan ringan baq hang...

Hati gegadis nie lembut. Jenis yang manja manja diorang bahagia bila orang yang diorang sayang dodoi dengan kata kata manis. Sebab itu diorang suka bertanya benda yang sama kerap kali..

dan para lelaki jadi pening...

So.. bila dapat soalan sebegini kerap kali, tak salah kalau sesekali bergurau...
dia pun faham..




Tapi kalau makwe hangpa jenis kuat merajuk.. better jawablah soalan dia kalau tak
nak dia tarik muncung panjang...

ermmm... mungkin juga tidak... koh koh koh...




Atau... korang fikir masak masak dulu.. bagi lapan ratus jam soalan tue tak berjawab sebelum korang
mula menaip untuk bagi jawapan....


..better jangan lama sangat.. 
mungkin masa tue si dia tengah menghadapai cakaran iblis dan jawapan korang tak berapa menepati piawaian mereka.... koh koh koh



Para gegadis cuba jangan tanya soalan subjektif macam "Awak sayang saya banyak mana?" boleh tak..
serius ker nak tahu banyak mana?
Takkan lelaki nak jawab "Sebanyak awak sayangkan saya", sebanyak buih di lautan, sebanyak bintang dilangit, atau beribu ribu lemon?
blerghh... so 1980annnn.. koh koh koh


Okay.. bukan semua awek awek sebegitu... 
Koff..
*larikkk....*




P/s:  Cerita di atas adalah rekaan semata mata. ... Aku tidak akan sesekali membenarkan sesiapa menggedik gedik di wall facebook aku sebegitu... koh koh koh..
(..siapa buat.. gue unfriend tanpa was was..)

P/s 2: Opis aku punya internet tak berapa mesra dengan blog sekarang. So, aku dah tak dapat nak blogwalking masa di opis dan aku kadang kadang tak online di rumah. Tapi aku akan cari masa juga untuk blogwalking dan reply komen...
blogging mesti terus.. (^ ^)v

81 comments:

  1. ape fb ko..?
    meh nk add..
    wkwkwkwkw...

    alorh..nak memanja sesikit pun takleh ke..?
    wkwkwk lagi.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. skit sikit boleh lah... wkwkwkw

      Delete
  2. ehem..ketawa aku lagi best..ala2 running man.

    kekekekekekeke
    kekekekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah macam popeye jer bro.. kekekekeke

      Delete
  3. amboihhh terus nak unfriend??? tak kira!! nak gegedik jgk kt wall ojin... "awak sayang saya tk?????" wakakakaka

    ehhh cam besh je nak jawab isu ini di belog sayeppp >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. sila sila... sila jawab... wkwkwkwkw

      Delete
  4. kite tak tanya mcm tu

    kite cuma ckp mcm ni je

    'tak sayang orang la tu"

    ha cane cane hahaha

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Selalu buat ler tue... wkwkwkwkw

      Delete
  6. dah lama tak tanya soklan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanya pada hubby ke kak?.. wkwkwkwkw

      Delete
  7. ala...br niat nk tergedik2 kejap kt wall...

    ReplyDelete
  8. tak pernah manja2 pun..*bukan jenis romentik* koh koh koh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. takpe takpe... kite serupaaa...

      Delete
  9. hahahaha , no komen...maybe cam budak2 cikit kot kalau tny camtu...kalau org yg dh matang , tak payah la nk tanya...action speak louder than words :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan.... terbaekkk... koh koh koh

      Delete
  10. Replies
    1. tanya pakwe sendiri laaa... koh koh koh

      Delete
  11. eeeeuu.. gedik ngat pompuan gini..
    belum jd bini da gegedik...
    duh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha... takpelah kalau sekali sekala... kalau selalu... ai ai ai... payah gak..

      Delete
  12. bro..ko pakai software pa ek lukis?aku baru beli wacom xsmpi sebulan ni..hehe.pakai illustrator wat masa ni..tp kekok ah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku guna Photoshop jer bro... try lah guna artrage... dia datang sekali dalam pakej wacom kan kan kan

      Delete
  13. antara soalan yang aku biarkan x berjawab.. soalan tersangat subjektif kot. skema jawapan pulak berubah2 ikut mood.

    blogwalking tu nombor dua bro.. blogonovella bila nak updet? hohoho.. ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sedang berusahallah nie bro...wkwkwkwkw

      Delete
  14. hahaha.terbaekkk... biasa la.gadis2 ni memang mcm ni. dulu zaman gadis, aku pun mcm ni kot.belum matang kan.haha..malu2x

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... kannn... eh tapi yang dah matang pon sama jer... wakakakaka

      Delete
  15. hehehe...dulu sy pun suka tnya soalan cmtu.. skang dh brtmbh umur nih wat xtau je lah..malas nk tnya benda remeh...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... dah berumur ya TP... koh koh koh

      Delete
  16. haha.diorang saje nak perhatian kot..
    nmpak mcm ada pengalan pahit je, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan pengalaman pahit... belajar dari pengalaman di mukabuku... wkakaka

      Delete
  17. sesetengah wanita memang macam tu. nakkan kepastian walaupun lelaki dah bagitahu banyak kali. tapi aku jenis tak suka tanya kerap2 sebab lelaki ni ikhlas bagi jawapan ada waktunya. ha masa dia luah sayang tu la memang betul2 dari hati dia.er tak tahu la orang lain faham ke tak apa aku taip ni.hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang betul tue.. lelaki nie kengkadang time dia ikhlas dia jawab ikhlas... kalau tak kang.. merapu jer laa tak tentu arah.. koh koh koh...

      Delete
  18. haha, aku buat gak bila rasa nak menggedik. tapi tunang aku sentiasa troll aku so padan muka diri sendiri la

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah, tunang hang memang terbaikkkkkk XD

      Delete
  19. ekekeke....jawap la....sy syg awk lebih dr awk syg sy taw....ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. euwwww... so cliche.... koh koh koh

      Delete
  20. 2013 ni ada lagi pesen bemesra kat fesbuk ek??hahahaaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adaaaaa... tak caya cubalah cari.. wkwkwkwkkww

      Delete
  21. lama tak jenguk blog encik ojin ngeeee

    berbeza dgn kes saya, dia pulak yg suka tanya soalan camtu..haaa camne tu? hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Kikisakura... welkem bekkkk.. koh koh koh... kalau pesen macam nie... sama jer laa dua kali lima... wkakakaka

      Delete
  22. Kalau dia tak mampu sayang tak payah merajuk, jangan dipaksa perasaan suka itu. Cinta boleh jadi benci. jadi sayanglah seadanya.

    ReplyDelete
  23. hahaha!!ntah pape la pempuan ni kan..haishh!!
    maaf lah para lelaki ye.haha sabo je la..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer yer.. kami bersabolah nie... koh koh koh

      Delete
  24. Cehh..baru nak buat..hahaha..



    P/s : jgn2 ojinz yg buat camni dak..? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hek elehhh... takde maknanya... koh koh koh.. nak buat pon kat bini jer... wkwkwkwkw

      Delete
  25. saya pernah unfriend org yg mcm ni.
    geli r.. hari2 terbaca dia bermanja-manja ngan buah hati dia. aduh.
    x perlu la bercinta bg taw semua org kt fb kn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul... nak bercinta... kat DM, kat skype kat Whatsapp pon boleh.. hue hue hue

      Delete
  26. patut menggedik tanya "awak, awak sayang bapak saya tak ?" hahah acano tu nak jawab

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. terbaik.. baru dia meroyan nak jawab kan kan kan...

      Delete
  27. ko kena hadap soalan ne sampai ko tua aujinz hahaha.. padan muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.. I'm okay beb... wakakakaka

      Delete
  28. kejak kejak aku nak g melawat wall facebook kau.kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaiklah aku reply pat bulan kemudian... kah kah kah

      Delete
  29. Replies
    1. kakakkaka.... jangan jangan geli...

      Delete
  30. bg aku la, org yg suka tanya soklan mcm ni kat pakwe/makwe dia secara public dan expect jwpn yg super mushy in return, adalah org yg ada masalah mental insecurity tahap cipan... kalo pasangan dia jenis yg suka pd spesis mcm ni, ok la... tp kalo kena yg cepat rasa rimas, mmg alamatnya sayonara carbonara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. bagi aku, biorlah rahsia... kalau aku buat kat public pon, memang aku buat untuk troll jer... tak kosser..

      Delete
  31. "awak rasa saya ni cantik x??"
    another question yg gegirl suka tanya.. seyes~ lieya yg girl ni pun borg kot tgk soalan tu..

    tp ojin prasan x skrg boys pun sama kuat majuk n ngada nyer.. acer cuba buat assgnment pasal ni plak.. (saya tau awak da lama xdapat assgment kan?? ^.~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... baiklah... nanti saya buat assignment

      Delete
  32. bakal kena sound "buang tebiat ke hapa" ngan laki if tanya gitu tetiba kalo dah kawen dekat 6thn nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakakkaka... eh, apa salahnya che sue... cuma boleh tanya masa atas katil atau masa melekat kat dinding, jangan laa tanya kat fesbuk... kah kah kah

      Delete
  33. encik ojinz sayang saye x?


    k fine!


    bhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha.. dah tak boleh, cik Ezy dah ade laki

      Delete
  34. Kelakarrr bila aku terbaca status kawan yang berbaur gedik macam ni, sampai aku terfikir "diaorang ni tau ke tidak sebenarnya orang lain boleh baca status diaorang ni??"

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.. diorang tau, saja nak menggedik kot... kakakakka

      Delete
  35. hahaha... zaman 1980an tu muncul balik kot... aku rasa lah... kikih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... agaknye kot... hehehehe

      Delete
  36. aku xprnh tnye BF aku soklan camtu. mls. budak2 je yg ngade cenggitu.

    plus, xpyh lah nak mesra sgt kat FB tu..klu xjdi malu..kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan... ade batas dia kalau yer pon nak bersosial gedik gedik.. koh koh koh

      Delete
  37. kdg2 si lelaki pun akan tya camni gak.. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe.. ade gak.. tak di nafikan.. hehehehhe

      Delete
  38. hahahahhaha.best la tanya soklan cemtu kat laki,nguji akal kot.hahah.kohkoh *mcm bdegkur plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. menguji kesabaran ade laaa..

      Delete
  39. Steament yg lastu tu saya sokong...
    Mmg betul xsemua perempuan cenggitu...
    Sebab saya bukan begitu...

    Nak gegedik kat tempat umum ni malu la...
    Betul..skrang org open minded..tapi hagak2 la kan...

    Maruah kena jaga walaupun nyawa dah xdikandung badan....

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD