10 April, 2013

Kapitalis Cilik

Di suatu petang, aku ambik si Mem Kecik di rumah neneknya. 
Biasalah bila dia mintak minuman feveret dia, so aku akan singgah mana mana kedai
untuk belikan vitagen kegemaran dia.
Satu pek lima ketui tue memang untuk dia sorang...




Mem Kecik nieeeee....
Dengan Ayong dia pun nak berkira
cit!


72 comments:

  1. macam ni sekolah belum habis lagi, tapi dah boleh cari income macam gaji manager stesen minyak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha... kannn... bagus gak... kekekekeke

      Delete
  2. kekekeke
    kekekeke

    aujinz, aku gelak mcm running man lagi boleh?hihi

    ReplyDelete
  3. pandai niaga dah kecik2 ni..

    bisnes tetap bisnes yong..! kakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengan Ayong dia pon nak berkira... huhuhu

      Delete
  4. bebudak kecik skrg dah pandai bisnes laaa ojin....hahahhaa..ko jgn pandang sebelah mata :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada aku pandang sebelah mata.. aku pandang empat mata laa... wkwkwkw

      Delete
  5. mana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi putih..(ayong dia pun sama berkira kan kan kan XD )

    ReplyDelete
  6. sbb vitagen tu tak berapa kali sedut dah licin kena la dia mintak singgit buat top up beli lagi pastu kekekekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer laa.. kok ye pun, mintaklah kat ibu dia... hua hua hua

      Delete
  7. hahaha comel jer budak tomei tu...business minded bdk2 zmn la ni mcm mail,kartun upin & ipin tu hah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa rasanya memang pengaruh upin ipin laa nie.. huhuhu

      Delete
  8. Hahahahahahahahaha...
    Pandainya Mem Kecik berbisnes!
    Go go Mem Kecik! Bisnes tetap bisnes! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit oit oit... jangan galakkan sangat

      Delete
  9. keringlah poket along mcm ni.. :)

    ReplyDelete
  10. mesti terikut perangai Mail dalam upin ipin ni. semua benda nak dijualnya.

    memang berjaya la adik ah kalau berniaga camni. modal x keluar.. tapi untung berlipat ganda. hoho~ ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa dia gunakan segala peluang yang ada laa... koh koh koh

      Delete
  11. anje kiter etegen ayong, nak kaler ijau jer... kikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhhaa... dier suke kaler pepel

      Delete
    2. oooooo dik ah suker perisa anggur...

      Delete
  12. Bijak - bijak... Dapat serap vitamin dalam minuman sekaligus dapat serap duit alongnya ;D

    ReplyDelete
  13. bhaha. ada darah business kot dalam badan dia. keep it up mem kecik! besar confirm jadi jutawan :D

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. dia belajar dari mael Upin Ipin aa nie

      Delete
  15. haha.. terhibur betul tgk budak2 cmni. hilang stress kejap

    ReplyDelete
    Replies
    1. hilang stress kendian tambah stress.... hua hua hua

      Delete
  16. woohhh~ otak bisnes kecik2 lg.. bgs2..!

    btw, kita sama dik ah,E-tegen feveghet ever after~

    ReplyDelete
    Replies
    1. vitagen sedap... Ayong dia pon suka XD

      Delete
  17. ahahahaa bole geng dgn mail kawan upin ipin ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aperentis mail laa nie... koh koh koh

      Delete
  18. sape yg ajor die jd kapitalis nie.... ih ih ih :p

    ReplyDelete
  19. Bgus mem kecik! bagus! saya suka anda!!!!

    ReplyDelete
  20. ojinnn..... nak mintak tolong boleh tak? urgentttt... huhu....
    tapi tatau nak contact ojin camne... twitter takde.. =="

    so, ley email saya tak .. norfatiahyadz@yahoo.com
    nnti sy bgtau dekat sana.. tenkiuu.. (^_^)

    ReplyDelete
  21. haha..kecik2 pon dh pandai cr imcome ea..hebat mem kecik ni..

    ReplyDelete
  22. hahahhaha~alahai comellll~ hencik lanun dah besar,bagi chance la kat mem kecik tu minum semua e-tejen dye tu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahah.. saje jer mintak... dia yang offer... koh koh koh

      Delete
  23. cakap dengan mem kecik. ayong bagi 5 ringgit. semua tu ayong punya Hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... baik tak yah belikan untuk dia... kah kah kah

      Delete
  24. Kalau macam tu. ayong bagi 5 ringgit. semua tu ayong punya KIHKIH

    ReplyDelete
  25. huhu nak gak! aku suka solivite. xmasam sgt mcm vitagen. plus murah sikit kot.. :)

    ReplyDelete
  26. u yang lukis er tu?sgt kreatif kartun tu. jln cite die pon klakar, pndai buat komik ;)

    ReplyDelete
  27. hahahahahha! penjual yg bijak!

    ReplyDelete
  28. Pandailah mem kecik....
    Kecik2 dah pandai berbisnes...
    Hebattt....

    Pada muka ayong...hahaha....

    -NA-

    ReplyDelete

Tahukah kamu, komen kamu adalah makanan seorang blogger, lagi banyak komen, lagi banyak idea mencurah ke ladang gandum lagi rajin dia apdet.. hah, apa lagi.. komen ler XD